Voor de Cijfers: DSM

Morgen komt DSM. Vandaag dus de vooruitblik op TradeIdee.

DSM-WeekGrafiek

Met het noemen van de letters DSM zeg je gelijk outperformer. Het trendkanaal, welke is gestart in 2016, is nog volledig intact. Vergelijk dit bijvoorbeeld maar eens met het trendkanaal in de AEX welke al wel neerwaarts is doorbroken. Martine Hafkamp heeft het goed gezien!

De recente klappen op de financiële markten betekenen voor DSM voorlopig slechts een reactie-beweging binnen het stijgende trendkanaal. Vorige week is de koersval netjes opgevangen door de eerste gemiddelde lijn. Toch lijkt het nog te vroeg om al aan te nemen dat de koers zich opmaakt voor de volgende upleg binnen het kanaal.

Deze verwachting is gebaseerd op het fibo-grid welke staat getrokken over de laatste volledige stijging binnen het aangheaalde kanaal. Zoals valt af te lezen staat de eerste reactie-lijn rond €76,35. Het kan dus best zo zijn dat DSM nog een klein verder klapje krijgt te verwerken.

Ook vanuit de RSI bezien is dit geen onmogelijkheid. Er is weliswaar sprake van een stijgende trendlijn en een recente afkoeling van de indicator, maar de steunlijn en RSI hebben elkaar nog niet geraakt.

In het licht van de onderliggende trendmatige bewegingen in zowel indicator als koers mag echter wel worden aangenomen dat een verdere daling gezien moet worden als kans. De SweetSpot voor DSM wordt daarom gezet rond €76.35. Een succesvolle test van deze zone geeft aanleiding om een hervatting van de trendmatige beweging te verwachten. De kenmerken zijn hogere toppen en hogere bodems. Dit impliceert dat de beweging van DSM in de komende weken in staat moet zijn om boven €85,30 uit te breken. Koop op zwakte luidt daarom het devies!

Geef een reactie