Alpha-Zoeker: Pfizer!

De correctie is gaande, ook in de VS. Maar niet voor elk aandeel. Pfizer heeft het medicijn, schijnt.

Nieuw Nieuws

Het uitgangspunt is dat ook dit aandeel een correctie heeft beleefd. Echter in dit geval staan de kopers alweer snel op. Er is bijvoorbeeld recent positief nieuws (zie hier op Seeking Alpha ) dat door deze en gene out-performance zoekende large cap US belegger  opgepikt wordt. Bij gebrek aan positief nieuws in het algemeen kan dat best behoorlijk effect sorteren op het al positieve lange termijn beeld voor dit aandeel. Het zal dus heus niet alleen door het laatste nieuwsfeit komen want de strategie wordt weer door andere beleggers geliked, zie bijvoorbeeld de vrienden in Florida die het aandeel tot koopwaardig bombarderen. Die vinden weer dat het prijsbeleid en de pipeline top zijn van dit bedrijf. Dan is er ook nog de relatieve aanpak waarbij dit wordt gezegd door de Motley Fool in relatie tot Bristol-Myers Squibb. (Probeer dat eens 10x snel achter elkaar te zeggen ? ). .Ook prima verhaal dus en het ziet er op de lange termijn als volgt uit.

Long Term

Dikke dikke uptrend natuurlijk en met een flinke versnelling in 2018.  Ok er is wel een kleine pauze ingelast in de afgelopen maanden maar dat noemen we hier afkoelen. Dat zegt zoveel als dat er een lichte correctie gaande is die meer potentie biedt zodra deze periode over is. I dit geval is die potentie zelfs explosief. Dit zogeheten pennant patroon of coil ook wel genoemd geeft bij koersen boven $45 zo’n 20% upside.

Pfizer Weekly

Voor de details en de verdere onderbouwing kijken een time frame lager op de daggrafieken.

Nu dan, dan?

Tja, any minute zou je kunnen zeggen. Iedere positieve dag als het ware. Daarmee kom je buiten de consolidatie zone die op deze daggrafieken een 38,2% retracement en een bijkomende PR heeft geformeerd. De RSI heeft zich gestabiliseerd rond het midden van de range die geboden wordt hetgeen als beleving van goedkoop vertaald moet worden in een uptrend. Het eerste koersdoel van deze signalering bevindt zich op $48,50 waarna het tweede koersdoel dat we kunnen stellen een projectie geeft van wederom $54. Dus…

Pfizer Daily

…ja dus…

de sprint naar hogere koersen kan beginnen. Het sentiment alsook het nieuws is er naar, fundamenteel en technisch komen overeen, er is weinig dat het tegenhoudt. Of zou dit dan het begin van het einde moeten betekenen? (Lijkt me niet, pff zes lotjes.?)

 

Met dank aan de externe bronnen;

Seeking Alpha,
Florida Weekly,
Motley Fool,
The Wall Street Transcript

Geef een reactie