Voor de Cijfers: NN-Group

In het laatste stukje cijferseizoen opent NN-Group morgen haar boeken. En dat betekent uiteraard ook voor deze AEX-component vandaag alvast een vooruitblik op TradeIdee.

NN-Group-WeekGrafiek

Zoals de vaste bezoeker van TradeIdee ongetwijfeld weet hebben wij op NN-Group een TradeIdee Long uitstaan. Niet zonder succes overigens. Het motto van dit idee luidt: Rustig Wegleggen. Wordt de bijgeleverde grafiek bekeken dan kan op het moment van dit schrijven dit motto worden herhaald.

In de grafiek is namelijk onveranderd een duidelijk patroon van achtereenvolgende hogere toppen en hogere bodems te zien. Dat noemen wij een opwaartse trend. In aanloop naar de cijfers, en in lijn met de algehele huidige marktontwikkeling, heeft NN-Group een zoektocht naar een volgende hogere bodem ingezet. Een dag voor de cijfers kan worden opgemerkt dat deze hogere bodem best weleens in de buurt van de laagste koersen van deze week kan liggen.

Deze uitspraak is gebaseerd op het gegeven dat het laagste punt van de meest recente koersbar nagenoeg tot aan de eerste gemiddelde lijn reikt. Deze noteert, zoals afgedrukt staat in de grafiek, op €34,65. De theorie stelt dat de gemiddelde lijn als een natuurlijk vangnet fungeert. Zie als voorbeeld van deze theorie de vorige bodem van begin September. Deze werd inderdaad vrij nauwkeurig gezet toen koers en lijn elkaar aantikten.

De cijfers van morgen kunnen best eens het startpunt vormen voor een nieuwe opwaartse leg in het patroon dat ingetekend staat vanaf het tweede kwartaal van dit handelsjaar. Uit het TradeIdee valt op te maken dat het langere termijn ijkpunt op €44,00 ligt. Genoeg ruimte dus. Maar vergeet het motto niet. Het zal niet met grote stappen naar boven gaan. Gewoon wegleggen en af en toe een beetje water geven.

Laat een reactie achter