Voor de Cijfers: Ahold-Delhaize

Morgen gaat het cijferseizoen weer verder en is het o.a. Ahold-Delhaize welke een inkijkje in haar boeken verschaft. Vandaag dus alvast een vooruitblik op TradeIdee.

Ahold-WeekGrafiek

De vaste bezoeker van TradeIdee weet dat begin September, met koersen rond €15.00 een long idee is afgegeven op Ahold-Delhaize onder het motto: ComeBack-Kid. Hierboven staat dezelfde grafiek afgedrukt als die van het TradeIdee Long alleen dan uiteraard bijgewerkt naar de huidige koersen. Wat blijkt? Deze week heeft Ahold-Delhaize exact het begin September afgegeven eerste koersdoel gehaald op €16.45. Waarvan Akte!

Nu staat in het TradeIdee Long ook geschreven dat de koersstijging niet per definitie hoeft te stoppen bij het afgegeven eerste ijkpunt. De vraag is dus of de cijfers van morgen Ahold-Delhaize het spreekwoordelijke zetje in de rug geven om de reeds ingezette beweging vanaf de langere termijn steunlijn een vervolg te geven. Een aantal gevaren liggen op de loer!

Allereerst kan worden opgemerkt dat de stijgende beweging gedurende de achterliggende weken ook gezien kan worden als de logische reactie op de snelle afstraffing gedurende de laatste drie weken van Augustus. Vergelijk in deze de ontwikkeling van eind Juni tot de eerste week van Augustus. Ook deze ontwikkeling bleek niets anders te zijn dan de logische reactie op de afstraffing welke aan het herstel in de zomermaanden vooraf ging. De blik dient morgen dus strak gericht te zijn op de koersen rond €16,75.

Weten de cijfers van Ahold-Delhaize beleggers niet te verleiden om de koers opwaarts door dit punt te drukken dan moet serieus rekening gehouden worden met een derde afstraffing. De oplettende lezer heeft namelijk de contouren van een nieuwe Negatieve Reversal ontdekt in de huidige ontwikkeling van de RSI. Deze set-up herbergt het gevaar van een volgende terugslag naar €14.00.

Het wachten op bevestiging van een doorbraak van €16,75 en daarmee de verminderde kans op een derde neerwaartse strike realiseren is geen verkeerde strategie. Weet Ahold-Delhaize de aangehaalde zone namelijk te overwinnen dan ligt er ruimte voor een vervolg van de ingezette beweging naar €18,60. Genoeg ruimte dus om alsnog van te profiteren. Better Safe than Sorry!

Laat een reactie achter