Voor de Cijfers: ABN-AMRO

Morgen presenteren een aantal grote namen aan het Damrak hun cijfers. Onder deze bedrijven ook ABN-AMRO. Vandaag, zoals te doen gebruikelijk, dus alvast een vooruitblik op TradeIdee.

ABNAMRO-WeekGrafiek

De onderliggende trend voor ABNAMRO is positief. Een blik op de bijgeleverde grafiek maakt dit gelijk duidelijk. Dat betekent echter geenszins dat de koers van deze financial morgen ook gelijk met euro’s door omhoog moet schieten. In de grafiek zijn een aantal hulplijnen aangebracht.

De twee diagonaal dalende lijnen duiden een consolidatie/continuatiepatroon welke ABNAMRO een aantal weken geleden succesvol heeft verlaten. De recent gezette hogere top past prima in het plaatje van achtereenvolgende hogere toppen en hogere bodems welke sinds het dieptepunt van Juli 2016 duidelijk zichtbaar zijn. Dus, zoals reeds opgemerkt, de onderliggende beweging is stijgende.

Nu wil de theorie echter dat doorbraken veelal nog een keer getest worden. De vaste lezer van TradeIdee herkent in deze opmerking het stappenplan van UPG. De verzwakking van de laatste dagen moet dan ook in dit licht bekeken worden. Probleem is echter dat het einde van de terugtest, of de P, echter nog niet in zicht hoeft te zijn. De oude weerstandlijn ligt immers nog een stukje van de huidige koersniveaus af en noteert momenteel net iets onder €25,00.

Naast het oude patroon staat over de laatste opwaartse leg ook een fibo-grid getekend. Het tweede niveau van dit grid noteert rond €24,74. Een bevestiging dat bij koersen net onder €25,00 naar alle waarschijnlijkheid kopers staan te wachten. Dat betekent dus concreet dat als de cijfers morgen in eerste instantie niet goed vallen bij leggers de daling naar koersen tot €24,74 gezien moeten worden als instap-gelegenheid. De langere termijn trend is immers positief en een stapje terug mag dan ook gezien worden als de normale volgende zoektocht naar een hogere bodem. Een trend bestaat nu immers niet alleen maar uit toppen. Er moet tussendoor ook af en toe een bodem worden gezet. Op basis van extrapolatie verschijnt een lagere termijn richtpunt rond €29,75.

Kopen op zwakte dus!

 

Laat een reactie achter