BTC/USD: Phoenix of Peking Eend?

Is it a plane? Een (gebraden) vogel, SuperGrover? Of is het de herrijzenis van de Bitcoin?

Uit de as zou hij zijn herrezen… De vuurvogel Phoenix.  Ok, maar geldt dit ook voor de Bitcoin die na een duikvlucht flink opveert de laatste dagen. Beter gezegd de eerste dagen van 2020.

We doen even een quickie, zoals de Bitcoin ook de afgelopen dagen heeft gedaan. De Daggrafiek toont het grotere beeld waarbinnen dit alles zich afspeelt. Het is duidelijk lijkt me het is allemaal nog correctief binnen de dalende beweging. Hoe groot en snel de beweging ook is/was, het werk is nog niet gedaan om door te kunnen stijgen naar hogere regionen. Sterker het wordt nu pas moeilijk. De details van deze grafiek die direct ter zake doende zijn licht is zo toe in de tweede grafiek. Voor dat we dat doen, het belangrijke hier is dat er twee dalende weerstanden in zijn getoond. De orde en de donker blauwe. De rode is de lijn vanaf de hoogste koers die met de top van november is verbonden. Dit betreft de eerst mogelijke weerstand. De donkerblauwe is de andere mogelijkheid van weerstandsvorming. De reden voor het hanteren van twee mogelijkheden is dat er voor beide wat valt te zeggen. De rode omdat het vanaf het hoogste punt is geïnitieerd. De blauwe omdat zijn parallellijn veel raakpunten heeft en daardoor aan validiteit wint. Evengoed, welke het ook is, de zone $8500-$9000 is de zone van dalende weerstand. Daarboven is er een rode horizontale zone van weerstand aangegeven die opgeworpen wordt door oude bodems uit 2019 als ook de top van november jl. Verder kunnen we stellen dat $6500 als steun is beproefd door twee keer op rij als koopmoment te worden ingevuld. We zoomen in voor meer detail en conclusies.

BTC/USD DagGrafiek

Technische Analyse BTCUSD DagGrafiek 8 januari 2020

Gegeven het kleurenspel der weerstanden zoals hierboven beschreven, de stijging heeft zover  50% retracement bereikt van de daling ervoor. Correctief dus. Pas boven $9K geldt dat er geen fibo reactie meer te meten valt omdat daarboven de 61,8% niet meer mogelijk is.  Het is nog niet genoeg dus. Het risico is nu dat als er niet nog een push opwaarts komt we eerder een test van $7750 kunnen zien. Shortmomentje wellicht? Wel met stoploss uiteraard.

BTC/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse BTCUSD 180 Minuten Grafiek 8 januari 2020

6 reacties op “BTC/USD: Phoenix of Peking Eend?”

 1. Phoenix says:

  Humor Gökhan 🙂
  Dank voor de update, duidelijke grafieken (in alle opzichten). Opvallend hoe de BTC stijging van de afgelopen dagen aardig samenviel met de geopolitieke onrust en de stijging van het goud. BTC als safe haven? Het moet niet gekker worden.
  We gaan het zien wat de weerstandszone brengt, peking eend is trouwens altijd lekker.

 2. Gökhan Erem says:

  Willem Middelkoop zegt het he, dan zal het wel waar zijn. Aan de andere kant, de timing van zn boeken is bij intimi bekend. 🙂 Immer GRS Willem, immer (mocht je dit lezen), dat dan weer wel.

 3. Phoenix says:

  Vooralsnog inderdaad geen Phoenix, de $7.750 is bereikt, perfect geanalyseerd Gökhan.

 4. Gökhan Erem says:

  👍 Dank voor de pluim, bescheiden als ik ben… Blind Squirrel verhaal?

 5. Gökhan Erem says:

  zie dikke nikken voor blind squirrel

 6. Phoenix says:

  Ik neem aan dat een blinde eekhoorn een zeer versterkt reukvermogen heeft, dus linksom of rechtsom komt het ook in dat geval vast wel in orde met die nootjes van jou. 🙂
  Nu naar de onderkant vd bandbreedte zou de 5.500 zone betekenen (mede afhankelijk van de snelheid van de daling).

Geef een reactie