BTC/USD: 6K of 9K?

Koersen in BTC/USD bewegen al de hele maand binnen een nauwe bandbreedte. Er dreigt momenteel een uitbraak naar…

beneden, zeg ik. Want zie hier de rode trend in de daggrafieken die de stijgende blauwe heeft gebroken. Dat is niet recent gebeurd maar al een tijdje geleden aan het einde van deze zomer. Dat heeft het sein gegeven om te kijken hoe diep we kunnen gaan. De strijd was immers beslecht in het voordeel van de verkopers, of beter gezegd de USD is sterker geworden. Tussendoor is er een oplevingkje geweest naar de 9000 maar die was kort beleefd. Wat belangrijker is, dat heeft een betekenis op zich. Zie hieronder de 180 minuten grafiek voor de implicaties van  het niet doorpakken van de beweging naar 9000.

BTC/USD DagGrafiek

technische analyse bitcoin dag 18 oktober 2019

Het heeft ingehouden dat de stijging een 38,2% retracement van de daling van eind september heeft betekend. Dat maakt dat zolang we onder 9000 noteren de koersen de focus hebben om dieper te duiken en wel naar het niveautje van 6000. Dat is niet per se de bodem maar een target op basis van de fibo projectie die we kunnen stellen naar aanleiding van de kort beleefde correctieve stijging in relatie tot de daling ervoor. De trend in het rood wijst de richting en de fibo tool in het oranje geeft de minimale potentie van de volgende impuls aan. Zo werkt het.

De weerstand in het groen ligt bij 9000 en een mineur steunniveautje ligt bij 7350 Daaronder is er geen referentie punt tot aan koersen bij 5500 die we kennen als de onderzijde van het rode trendkanaal. Zo staan de zaken ervoor.

BTC/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse bitcoin180min 18 oktober 2019

Geef een reactie