AEX: Nijmegen

Vorige week donderdag luidde de titel van deze column: AEX 446. In meerdere columns is aangegeven waarom dit niveau een belangrijke rol speelt in de verwachte verdere ontwikkeling van de index. Sinds het bereiken van genoemd niveau ebt het opwaarts momentum langzaam weg.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De verwachting luidde gisteren dat de RSI niet tot boven de OB-lijn zou reiken en dat deze ontwikkeling opnieuw als een aanwijzing moest worden gezien dat het stijgings-momentum voor de AEX begint op te drogen. De plek in de grafiek waarop deze ontwikkeling plaatsvindt komt niet als verrassing. De vaste lezer kent het verhaal van de WeekLijn. In de intra-daggrafiek van vandaag staat de top van gisteren omcirkeld. De top is vrij nauwkeurig tegen de sinds enkele dagen meelopende dalende trendlijn gezet en inderdaad onder de OB-lijn. Na de hogere opening stond de rest van de handelssessie in het teken van lichte druk op de koersen. Het laagste punt van gisteren is voor de vaste lezer een herkenbaar niveau. Al eerder is aangegeven dat ondanks wat rek- en strekoefeningen boven 446 de verwachting luidt dat het niet de laatste keer is dat de graadmeter het niveau 446 noteert. In de achterliggende dagen is aan deze verwachting ruimschoots invulling gegeven en ook voor de komende sessie geldt dat 446 hoogstwaarschijnlijk wederom voorbij gaat komen. Zie hier de titel van vorige week donderdag.

Dit is echter slechts de helft van het verhaal. Wordt enigszins afstand genomen van de intra-daggrafiek dan valt op dat momenteel sprake is van een horizontale bandbreedte. De onderkant van de handelsruimte ligt, zoals gisteren reeds benoemd, rond 444. De ontwikkeling van gisteren na de sterkere start mag dan ook gezien worden als slechts de eerste stap. De visie luidt nog steeds dat de AEX onderweg is naar 444. Net als gisteren de toevoeging dat onder 444 respectievelijk 440 en 434 volgen. Edoch echter, net als gisteren ook de opmerking dat we niet te ver voor op de muziek moeten vooruitlopen. Wordt Vervolgd!

Gisteren is de rubriek “Voor de Cijfers” weer van start gegaan. Uw houvast gedurende het cijferseizoen. Iedere handelsdag voor publicatie van kwartaal/halfjaar cijfers een update van de actuele stand van zaken van de onderliggende waarde. Gisteren is AkzoNobel gepubliceerd en vanmiddag volgt ASML. Doe uw voordeel!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

7 reacties op “AEX: Nijmegen”

 1. Hoekstra says:

  446 vink
  444 vink

 2. Geert-Jan Nikken says:

  U zei het gisteren al…iets met schoon…en geduld…en gegeven het aantal reacties vandaag…geldt wederom…vrouwen bloot…handel dood…Waarvan Akte!
  GRS Geert-Jan

 3. Jurrian says:

  Nee joh, ik kijk stiekem telkens ff op de schermpjes …………:-)
  Jurrian

 4. han says:

  maar als de vrouwen zich in de namiddag gaan aankleden en opdoffen.. dan is het niet ondenkbaar dat ze een treintje nemen naar station 440. om aldaar inkopen te gaan doen.

 5. Hoekstra says:

  Geert-Jan, ondanks de blote vrouwen is het bezit van de zaak (444) niet het eind van het vermaak.
  GRS Hoekstra

 6. Geert-Jan says:

  Han en de vrouwtjes…dat is tot nu toe nog geen gelukkige combinatie…:-))
  GRS Geert-jan

 7. taburger says:

  Kom net van het strand, inderdaad waren de vrouwen daar hoor Geert-Jan! 🙂 Wel een uurtje gehandeld vanmorgen, dit keer een prima combinatie.

Geef een antwoord