AEX: Zoekende

Nadat de AEX midden vorige week uit het stijgende trendkanaal in de daggrafiek is gevallen, is zij op zoek naar kopers. Deze staan nog steeds niet paraat. Vandaag weer verdere schade aan het technische beeld.

Net als vorige week vrijdag kan de DD van vandaag openen met de opmerking dat de AEX vanochtend een dreun krijgt. Afgelopen vrijdag is de AEX op 554.00 gesloten. Met deze slotstand is de mogelijkheid van een PR op basis van 10 juli komen te vervallen. Het niveau 554.00 is sowieso een interessant niveau.

Afgelopen vrijdag kon zij aangehaald worden als de derde reactielijn op de voorafgaande stijging van 3 juni. De opmerking dat de AEX vanochtend wederom verder daalt impliceert een breuk van deze lijn. Zoals bekend vormt de derde lijn de laatste lijn en stelt de theorie dat na het doorbreken van deze lijn veelal een volledige terugtocht volgt. Dit zou duiden op een beweging terug naar het startpunt van 3 juni op 534.50. Tussen de huidige slotstand en de aangehaalde 534.50 liggen echter nog wel enkele tussenniveaus. Deze zijn gebaseerd op voormalige bodems en de MA200 lijn uit de daggrafiek.

Het eerste niveau welke nu een rol gaat spelen is 548.50. Daaronder volgt 542.50. Tot slot de MA200 uit de daggrafiek op 538.00. Belangrijk is ook de verdere ontwikkeling van de RSI. Ondanks de stevige dalingen van de koers vertoont de indicator al sinds de laatste dagen van juli divergentie met de AEX. Een eerste, weliswaar heel klein, lichtpuntje. Wel is de RSI duidelijk OS en is sprake van een Bear Market Range in onderstaande grafiek.

Reden om een mogelijke opleving van de koers gedurende de sessie vooralsnog slechts te bestempelen als reactief herstel. Boven de AEX vormt de 559.00 van vrijdag nu eerste weerstand. Als dynamische weerstand kan de MA20 worden aangeduid. Deze start vandaag ook redelijk rond 559.00 maar daalt gedurende het verloop van de sessie. De stap van vrijdag heeft uiteraard gevolgen voor de weekgrafiek.

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 5 Augustus 2019 30 MinutenGrafiek

In de daggrafiek is de halve cirkel bij de bodem van 10 juli verwijderd. In de koersgrafiek staat voorlopig nog wel de horizontale lijn op 559.00. Deze vormt nu eerste weerstand. Daarnaast staat vanaf vandaag een horizontale lijn op 548.50 om de bodem te duiden waarnaar hierboven is verwezen.

Ook in de daggrafiek staat de verdere ontwikkeling van de RSI de komende sessies centraal. Ondanks de stevige recente afkoeling is de indicator nog niet OS. In de komende dagen zal op deze plek dus op de verdere ontwikkeling van de indicator worden teruggekomen.

AEX DagGrafiek

De slotstand van vorige week van de week-koersbar is duidelijk onder 573.00. Daarmee is de terugtest op de nekijn van het Hoofd Schouder patroon mislukt. Het patroon staat dus niet meer op losse schroeven maar is voorlopig van de baan.

Zie dat de RSI in de weekgrafiek haar horizontale lijn nadert. Zie ook dat de MA50 uit de weekgrafiek redelijk overeenkomt met de MA200 uit de daggrafiek. Daarnaast komt ook de aangehaalde 542.50 terug in de weekgrafiek.

Wordt namelijk de hele stijging vanaf het laagste punt eind 2018 genomen, de bodem die tot vorige week bekend stond als hoofd, dan ligt de eerste reactielijn op 542.50. Dus vanuit verschillende technieken en timeframes komen 542.50 en 538.00 naar voren. Wordt Vervolgd!

AEX WeekGrafiek

Technische Analyse AEX 5 Augustsu 2019 WeekGraifiek

Middag-Update AEX:

De laagste koers is redelijk in de buurt van 542.50. Zoals in de DD van vanochtend aangegeven is dit een belangrijk niveau. Helemaal vanuit de weekgrafiek. Zie ook chat.

Het andere niveau 548.50 is doorbroken en vanochtend getest als weerstand. Na de test van 542.50 kan de AEX nu weer wat herstellen, maar zoals gezegd vormt 548.50 nu eerste weerstand. Pas boven dit niveau klaart de lucht wat op.

Zie dat de RSI OS is geworden. Dit betekent dat het gevaar van een NR loert. Dat neemt niet weg dat boven 548.50 ruimte ontstaat tot aan 553.00.

Technische Analyse AEX 5 Augustus 2018 MiddagUpdate

 

88 reacties op “AEX: Zoekende”

 1. Roelof says:

  Morgen Nikken. Misschien is het volgende wel een leuke aanvulling.

  Mocht het stoppen op 543 dan ligt de eerste reactielijn over de daling van 586-543 op………559!

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Roelof,
  Die aanvulling houden we dan in het achterhoofd….voor de middag-update…indien blijkt dat we inderdaad dat niveau hebben gezien…vooralsnog vind ik het nu allemaal wat te voorbarig …om die aanvulling al in de DD…op te nemen.
  GRS Geert-Jan

  1. Roelof says:

   Haha, dat is helemaal goed. We houden het eerst gewoon geheim voor die andere sites………๐Ÿ˜Ž

 3. Moneymaker says:

  Een zeer goede mooie morgen! De futures standen voorbeurs zijn een genot voor het oog :-). Het doet mij Eem deugd om in de analyse van de zeer gewaardeerde gjn een kd te lezen van 534.50, daar teken ik voor en het liefst deze Week al! Daarna sell the rallly periode. Het wordt weer een zeer mooie start van de week, even kop koffie zetten en er goed voor gaan zitten ๐Ÿ™‚ zwarte piste graag!

 4. Moneymaker says:

  Eind december 460-480 graag! Genoeg indicatoren die de boel lekker kunnen laten instorten ๐Ÿ™‚ pensioenen/huizenmarkt/handelsoorlog…. ik zou zeggen kom maar op!

 5. Piet Flintstone says:

  Hรฉ MM waar was je de afgelopen maanden?? Blijf nu ook lekker onder die steen en houd vooral deze chat een beetje leuk en interessant en niet langer vervuild met jouw kinderlijke irritante niet-relevante hoop en verwachting! Looser!

  1. Moneymaker says:

   @piet, stoer hoor lekker schelden. Maar je bent pas echt een loser als je looser schrijft…. en als je het niet bevalt blijf je toch lekker weg….

 6. detita444 says:

  VAR is het na het inwerking treden van het reglement van 1 jan, niet eindelijk de hoogste tijd voor een rode kaart?
  Zo hebben die regels geen enkele waarde.

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Zoals afgelopen vrijdag netjes aangegeven…ben ik in de middag niet op het forum geweest….ik heb de berichten dus ook pas later gelezen….inderdaad zijn er een aantal die niet kunnen…vriendelijk verzoek dus om deze niet langer te plaatsen…het behoeft geen toelichting dat ik per direct ga ingrijpen…als nog zo’n post verschijnt…ongelooflijk dat ik als schoolmeestertje moet optreden…maar helaas het zij zo…
  GRS Geert-Jan

  1. Moneymaker says:

   Hi GJN, is idd te triest voor woorden…. kleine kinderen die bij jou gaan lopen klagen terwijl ze zelf onderdeel zijn van het probleem…. echt de ongekeerd wereld. Zelf mensen de maat meten terwijl men zelf als klein kind lopen te schelden!

 8. Moneymaker says:

  547 al :-). @gjn, onder de 544.80 kunnen we snel naar 538.80 en dan 534.41

   

 9. sandortrader says:

  Als objectief toeschouwer moet ik toch zeggen dat in de weken zonder de inhoudelijk niet veel toevoegende “analyses” van de heer MM het analytische niveau hoger lag. Men voelt zich toch elke keer weer genoodzaakt om op deze persoon te reageren. Wellicht moeten we daar nu echt eens mee stoppen en ons blijven richten op levels vs “lotto’s”.

 10. Moneymaker says:

  542-544 volgende halte

   

 11. Moneymaker says:

  Zou de 10 punter er nog aankomen vandaag, teken er gelijk voor, gaat zeer guitig ook op de Dax ๐Ÿ™‚

 12. Allset says:

  kap is met dat flooden aub MM

 13. string says:

  Goede morgen…

  Valt wel zeer op dat “het probleem” het ‘n omgekeerde wereld vindt…en zowat het hele forum denkt te kunnen aanmerken als het probleem…waarvoor snel ‘n oplossing dient te komen…
  Vind het zeer jammer maar…zolang Snoepjes hier rondwaart van mij geen bijdragen meer…geen zin in vechten…wel in TA…

  Groet…het gaat u allen goed…

  1. maurice says:

   ik sluit me hierbij aan ! suc6 ermee GJ

 14. Moneymaker says:

  En toch de 10 punter ๐Ÿ™‚ sneller dan verwacht! Doordat veel partijen scheef zitten kan de versnelling verder doorzetten komende weken!

 15. Moneymaker says:

  10 punter binnen, VINK! Tijdelijke opleving kan nu maar let op sell the rally! Bulltrap is gezet en er zijn er weer velen ingestonken laatste tijd (je zou stom zijn om geen aandelen te kopen want rente is zo laag) velen miljarden al verdampt op menig camping in Frankrijk ๐Ÿ™‚

   

 16. Geert-Jan Nikken says:

  Een update van de weekgrafiek…inclusief Fibo Grid…zie opmerking in DD van vanochtend…hier moet dan wat steun liggen…let wel 548.50 nu weerstand.
  GRS Geert-Jan

  1. Moneymaker says:

   Hi GJN, dank! Ik kom hier zelf uit op 547.85-548.42 als top…is overigens als zeer zwak dat gap niet gevuld is dus break away gap us feit! Vakantiegeld van velen weer door het putje, als dat maar goed gaat

   1. Peter says:

    Kijk MM, met alle respect, deze post is op zich prima, geen enkel probleem mee. Behalve die laatste zin, die voegt niet alleen niets nuttigs toe maar zo’n hatelijke opmerking valt bij veel mensen verkeerd. Zeker bij degenen die scheef zaten en dus niet zo blij zijn met deze daling. Probeer die dingen uit je posts weg te laten (of weg te halen voordat je op de ‘reactie plaatsen’ knop drukt) en je zal zien dat veel minder mensen negatief reageren. Gewoon even een tip.

 17. Moneymaker says:

  @Peter, je hebt gelijk! Dank voor je constructieve houding en happy trading!

 18. Allset says:

  Call A5 Aug 2019 544,00
  derin op 1,4

  deruit op 2.00

  ๐Ÿ™‚

  1. Allset says:

   en te vroeg verkocht en dat hoort er zo bij ๐Ÿ˜‰

 19. Allset says:

  hier had ik een heel verhaal over lijnen weerstanden astro geometry enzovoort
  maar aangezien alles word weg geflood door Moneymaker
  laat ik het maar ๐Ÿ˜‰

 20. maborosi says:

  Dank voor de middag update GJ. Komt er nog een weekaftrap vandaag?

 21. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Maborosi,

  Uiteraard.. .:-)

  GRS Geert-Jan

  https://www.tradeidee.nl/de-weekaftrap-week-32-5-augustus-9-augustus-2019/

  1. derfla says:

   dag Geert-Jan, dank voor de weekaftrap…. ik hoor geen geluid…..instellingen zijn gecheckt bij mij

 22. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Derfla,
  Dat klopt…dat is WeekAftrap nieuwe stijl…niet teveel informatie geven aan de andere sites…dus zonder geluid…nee even zonder dollen…als ik de WeekAftrap afspeel…is dat gewoon met geluid…zijn er meerderen die geen geluid hebben?…dank voor jullie reactie.
  GRS Geert-Jan

  1. maborosi says:

   luis en duidelijk te horen

 23. Floridaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Bij mij luid en duidelijk.
  MVG.,
  Bert

 24. Allset says:

  Call A5 Aug 2019 543,00 deze keer
  45,00 euri winst

 25. Geert-Jan Nikken says:

  Dank voor de reacties.
  GRS Geert-Jan

  1. spike says:

   Waarde beetje laat maar geliud /kwaliteit ok

 26. derfla says:

  vreemd blijft het niet doen..andere youtube filmpjes wel….gelukkig is er ook ondertiteling bij door google…wel ineens “geheimzinnige” woorden dus kan het volgen Geert-Jan
  groet
  Alfred

 27. VeiligeVictor says:

  Behalve een beetje raar stemgeluid, hier geen problemen..

 28. Roelof says:

  Het 200 daags gemiddelde komt in zicht.

  Als de SPX echter hetzelfde kunstje uit gaat halen dan gaat dat nog naar ca. 2790/2800 en dan houdt de AEX het 200 daags MA niet.

  1. Bernard says:

   Roelof aansterking dollar bied daarvoor de AEX de mogelijkheid. Het is monopolie op meerdere straten tegelijk ๐Ÿ™‚

 29. Allset says:

  belt de bodembel uit de losse pols (dus eige risico)
  https://www.youtube.com/watch?v=etAIpkdhU9Q

  1. Allset says:

   ding dong dus

   1. detita444 says:

    Goed gezien.

 30. Moneymaker says:

  Net uit overleg… guitige blik op de koersen๐Ÿ˜‰ toch weer extra vakantie verdiend en morgen naar de 534-535 zone dan alles eruit๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ heb al redelijk wat veiliggesteld zojuist op 540.75

  1. maurice says:

   Zout op hier met je domme praatjes !

   1. Moneymaker says:

    Hi Maurice, niet zo praten is nergens goed voor. Tijdelijke bodem exact volgens de pijltjes op 533.89 maar kan iets afwijken en daar tijdelijke opleving naar 542

  2. miked says:

   lekker hoor bloemendaal aan zee here whe come
   https://www.youtube.com/watch?v=LDtvlOuRRoc

 31. Allset says:

  reden koers is nu op 360 graden daling we zijn bij een 3 lijn en bij een 3 lijn begon het
  dus aanname is full cycle 360 degree is bodem….

  kieken of dat klopt zo ja affijn u snapt ben ik blij ๐Ÿ˜‰

 32. Moneymaker says:

  I love the crash

 33. Jan B says:

  Beste Allset,

  Je hebt ongetwijfeld een prima handelsmodel, maar zoals jij het opschrijft kan zelfs Einstein het niet snappen, laat staan dat ik het kan…

  1. Allset says:

   jij snapt niets Jan en weet je ik zit hier niet om het jou te laten snappen namelijk ik zit hiervoornamelijk voor mezelf,,,

   en een positief iets mijn richting uit nog nooit gehoord .
   dus Jan ODT

   1. Jan B says:

    en ik schreef nog wel dat je ongetwijfeld een prima handelsmodel hebt!

 34. Allset says:

  en call weg …better safe then soryry nu kijken of…. want tja in dit geweld maar goed nieuw systeem
  number vibration ๐Ÿ˜‰

 35. Bernard says:

  Is het geen idee als Tradeidee MM aanneemt als werknemer? Vaak weet hij het beter als de meester zelf ๐Ÿ™‚

  1. Allset says:

   Bernard s u Gamma op andere chats ?

   1. Bernard says:

    Allset, nee wel een bekende voor mij op sites. Oude rotten in het vak zal ik maar zeggen. MM neem ik nog geneens wat kwalijk hoe hij zich etaleert. Naar mijn idee jong en onervaren. En na weken verkeerd weer een keer de goeie kleur in het casino gekozen waardoor hij zijn zwaar oplopende verliezen weer voor 2 dagen even vergeet ๐Ÿ˜Ž

 36. WP says:

  https://www.tradingview.com/x/zaSUhwgA/ het grote plaatje de week vanaf 2009. Alstie hier landt dan zullen de indicatoren het snel genoeg vertellen. FT op kortere frames ๐Ÿ˜‰

  1. Allset says:

   en zo is het

 37. Jan B says:

  Bernhard is gewoon Praktisch ๐Ÿคฃ

 38. Allset says:

  hoe moet ik dit uitleggen ๐Ÿ™‚

 39. detita444 says:

  Het zal ongetwijfeld de uitzonderlijke droogte zijn, waardoor de voegen tussen de stenen barsten en er behalve muggen, mieren en duizendpoten, ook allerlei andere insecten van onder de stenen te voorschijn komen.

 40. Allset says:

  ben zo benieuwd of dit bodem is

 41. WP says:

  zou zomaar kunnen “iedereen” denken het wordt 534, houdt het gewoon op voor nu.
  Want ik krijg toch de indruk dat deze downer geen รฉรฉndagsvlieg is ๐Ÿ˜‰

 42. WP says:

  https://www.tradingview.com/x/wVhVRrwR/
  kijk begin is er in de 30 minuten

 43. Allset says:

  zou wat zijn WP
  bodem callen
  astro derbij enzovoort

  affijn ik doe ook maar wat ..
  steek wel me nek uit maar goed…..
  we salle sien

  1. WP says:

   Ik ook Roland ๐Ÿ™‚

 44. Moneymaker says:

  Heerlijk fti alweer -2 punten! Morgen wil ik de 534-535 zien dan alles eruit wat ik nog heb ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

 45. Moneymaker says:

  En alweer -3,5 punt gaat lekker ๐Ÿ™‚ wellicht al VNV op 534-535 :-)))

  1. Bernard says:

   Beste MM, u ben toch geen verkoper van beroep? Anders zal ik het worden maar. U verkoopt het zelfde punt meerdere keren. Houd u maar beter vast aan die perfecte Nederlandse spreekwoorden. Men moet de huid van de beer niet verkopen eer hij geschoten is. Woord beer in dit geval niet lezen als bevestiging van u gedachte graag!

   1. Moneymaker says:

    Lol, kan ik wel waarderen deze humor๐Ÿ‘๐Ÿ˜‰. Bernard de beer is nog niet afgeschoten dus verkoop mijn huid (posities) ook nog niet๐Ÿ˜œ

 46. Moneymaker says:

  Go with the down flow

   

 47. Moneymaker says:

  Op naar de 1000-punter Dow-Jones ๐Ÿ˜‰ AEX nadert met rasse reden tijdelijke koersdoel en Dax ook 11500

   

 48. Moneymaker says:

  Nog ff kop koffie zetten wordt steeds leuker…..7,8 miljard verdampt laatste week oei wat een geld

  1. miked says:

   hmm maar daar komt toch iets van jou kant op lekker hoor….

 49. Moneymaker says:

  Koersdoel gehaald ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ alles eruit en draaien naar longs nu voor een bounce!!! AEX en Dax alles eruit en wat kleine long posities. Mocht verder zakken wat ik niet verwacht dan wat bijkopen!!

   

 50. Moneymaker says:

  Niet verwacht vorige week di dat we binnen week ruim 50 punten!!!!!! Lager zouden staan, prima sneller dan verwacht!

 51. Moneymaker says:

  Longs aangeschaft en nu flink opveren! 534 gaat niet zomaar breken!

 52. Moneymaker says:

  Perfecte bounce, morgen na prikkertje gewoon in Groen eindigen is mijn verwachting, nu weer even weer stier voor lagere top ๐Ÿ˜‰

 53. Moneymaker says:

  Zet door onhoog, eerlijk gezegd was het ook wel duidelijk dat we zo zwaar os waten dat we een bounce zouden krijgen en zowaar!!

 54. Moneymaker says:

  538.50 alweer ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  1. miked says:

   535 alweer

 55. detita444 says:

  String 10.14.
  Je hebt gelijk, ik doe met je mee. Een zinnige discussie is nu weer onmogelijk en er wordt toch niets aan gedaan.

  1. WP says:

   helemaal mee eens

 56. miked says:

  jaja de 200 ema doet zijn werk weer…..

 57. patrickvdsanden says:

  De MM show vandaag ๐Ÿ‘

  1. detita444 says:

   Ja, morgen weer de Muppetshow als vanouds. Ach ja , allen hier is snoepje blijkbaar nog welkom.

 58. Moneymaker says:

  Wat een ellende is er kennelijk onder veel forumleden hier. Je merkt gelijk als men zwaar onder water staat, zal geen namen noemen. Kan mij nog goed herinneren dat ik onder water stond enkele maanden geleden met wat posities en toen moest ik het ongeveer elk uur horen…. tja nu zijn de rolllen omgedraaid en is men gepikeerd en huilen ze als wolven. Gun anderen ook eens mooie winsten i.p.v. misgunnen. Zeg al twee weken dat de afstort eraan zou komen en nu is het pure jaloezie niks anders ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰

  1. detita444 says:

   Hรฉ, je hebt toch nog gevoel voor humor. Denken dat er ook maar iemand jaloers op jou zou zijn. Het idee alleen al.

 59. Piet Flintstone says:

  De sukkel van het jaar is weer berichtjes naar zichzelf aan het sturen. Jammer dat hij deze site hiermee vervuilt……oh oh hoe goed is hij toch hรจ als “belegger”. Nogmaals de afgelopen 6 maanden heb ik geen bericht van hem langs zien komen. Alleszeggend!

Laat een reactie achter