AEX: Yabba Dabba Doo!

Afgelopen vrijdag heeft de AEX met succes de dalende trendlijn over de recente toppen weten te doorbreken. Vandaag kiest de index gelijk het ruime sop. Op naar de top!

Met het aantikken van ijkpunt 561.50 is het technische beeld voor de AEX afgelopen vrijdag verbeterd. Zoals reeds opgemerkt is de diagonaal dalende trendlijn doorbroken. Ook zijn de 3 MA-lijnen overwonnen, waarbij opgemerkt dat de lijnen na vrijdag netjes met elkaar in lijn staan. Oftewel MA20 boven MA50 boven MA200. Niet alleen in het beeld van de AEX is verbetering zichtbaar.

In de grafiek van de indicator valt te zien dat zij haar horizontale weerstandlijn heeft overwonnen. En ook al succesvol getest!. Vrijdag was het nog te vroeg voor een OB, maar de verwachting luidt dat deze vandaag ruimschoots verschijnt. De eerste focus mag direct op de oude top van 20 juni. Op 566.50 staat dan ook een horizontale lijn getrokken.

De nadruk in de vorige zin ligt echter op het woordje “eerste”. De gehele daling van 20 juni tot aan 27 juni kan gezien worden als een 61.8 procent correctieve zet op de voorafgaande stijging van 18 juni tot 20 juni. De eerste volledige actieve projectie komt uit op 573. Het noemen van 573 vormt een mooie brug naar de weekgrafiek.

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 1 juli 2019 30 MinutenGrafiek

Voor de daggrafiek luidde de rode draad van vorige week dat een duidelijk omgekeerd hoofd schouder patroon zichtbaar was. De zwakte van vorige week mocht gezien worden als de gebruikelijke terutest op de neklijn. Of, in het  jargon van de DD, de gebruikelijke P uit de drie-eenheid UPG.

De verbetering van vrijdag kan gezien worden als het afronden van de terutest. Koerspatronen lenen zich voor het berekenen van doelzones. Het patroon in onderstaande daggrafiek komt uit op 583.50. Dit impliceert een doorbraak van 573. Een interessante gedachte voor de weekgrafiek.

AEX DagGrafiek

Technische Analyse AEX 1 juli 2019 DagGrafiek

Na vrijdag is het vraagteken in de weekgrafiek vervangen door een derde halve cirkel. Met het intekenen van deze cirkel wordt het omgekeerde hoofd-schouder patroon in de weekgrafiek duidelijk zichtbaar. De neklijn van het patroon staat getrokken op 573. Zoals bekend dient de AEX de neklijn van het patroon te overwinnen om het patroon te activeren.

Zie hier de twee opmerkingen hierboven dat zowel de kleinste grafiek als de daggrafiek een aanwijzing in zich hebben dat het doorbreken van de neklijn in de komende dagen een reële kans heeft. Omdat de DD op het standpunt staat van reageren en niet anticiperen wordt de berekening van het richtpunt van het koerspatroon uitgesteld totdat de neklijn ook daadwerkelijk is overwonnen.  Wordt (dus zeker) Vervolgd!

AEX WeekGrafiek

Technische Anallyse AEX 1 juli 2019 WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX 30 MinutenGrafiek

Openingsgap nog open? Check. RSI OB? Check. Index boven MA-lijnen? Check. MA-lijnen in volgorde? Check. De AEX ligt dus volop op schema om de zone 573 in de komende sessies onder druk te zetten.

Na opening is de AEX echter geen millimeter verder gekomen. Dat heeft te maken met de dalende lijn welke getrokken kan worden over de toppen van juli 2018 en april 2019 zoals deze al enkele dagen/weken in de dag-grafiek staat ingetekend. Zie ook chat van vanochtend. Deze lijn, in combinatie met de horizontale lijn op 573, geeft een tijdelijk berenbastion tussen 571 tot 573.

De AEX maakt een goede kans om eerst wat af te koelen. De zone 556.50 tot 564.50 kan trekken. Let wel, een mogelijke daling wordt, net als vorige week, omschreven als reactief. Daarnaast geldt natuurlijk dat door de duidelijke OB notering bij lagere koersen gezocht mag worden naar PR’s.

Voor nu dus beperkte verdere opwaartse ruimte maar wel een openingshiaat welke (gedeeltelijk) kan gaan trekken.

Technische Analyse AEX 1 juli 2019 30 MinutenGrafiek MiddagUpdate

 

 

 

50 reacties op “AEX: Yabba Dabba Doo!”

 1. Moneymaker says:

  Goedemorgen iedereen, het belooft een zeer mooie start te worden van de indices deze mooie morgen! AEX en Dax longs houd ik aan. Dax kan iei naar de 12800-12900 zone en AEX naar de 572-575 zone. Daar kijken we de markten willen!!! Shorts kunnen voorlopig diep in de ijskast.

  1. sandortrader says:

   Jij zat toch short?

   1. detita444 says:

    Onze kameleon zit altijd goed op zijn demo. 😉

    1. sandortrader says:

     Ja precies. Verzint het te plekke bijeen wanneer het zo uitkomt. Hoop luchtfietsen.

   2. Moneymaker says:

    Zat idd, posities aangepast vorige week bij doorbreken dalende weerstandlijn, goede keuze geweest. Verlies genomen en nu opwaarts vrolijk verder. In het verleden aak te lang vastgehouden aan richting nu snel switchen indien andere kant op gaat 🙂 heeft mij vanaf maart dit jaar geen windeieren gelegd. Hopelijk voor iedereen een mooie guitige dag waarbij de zomervakantie binnen dag is binnengeharkt 🙂 Wil een 10-punter zien vandaag aub

 2. Allset says:

  de nummer vibratie van 560.33 zoals gemeld gaat ons hoger brengen.
  kieken waar dit heen gaat oftewel op naar het volgende punt
  s6 deze week

 3. Geert-Jan Nikken says:

  In de daggrafiek staat al enige tijd een lijn getrokken over de toppen van juli 2018 en april 2019…deze noteert op 571…deze lijn lijkt nu de eerste weerstand te vormen….RSI in dag nog niet OB.
  GRS Geert-Jan

 4. string says:

  Goede morgen

  AEX/CFD 30′-grafiek…IHS-patroon zoals verleden week gemeld (groot deel hiervan gevormd buiten kantooruren)…koersdoel 567…vink…
  Vanaf nu focus op IHS-daggrafiek 583…en IHS-weekgrafiek 682…

 5. Allset says:

  dank GJN liedje derbij 😉
  The hidden law of probable outcome
  The numbers lead a dance
  https://www.youtube.com/watch?v=pm3rDbXbZRI

 6. Phoenix says:

  Mooi hoe dit werkt hè, slechts opluchting dat de boel niet escaleert tussen de US en China. Het enige wat er in feit gebeurt is dat ze weer gaan praten over iets dat al maandenlang niet wil lukken: een handelsovereenkomst. Net als de vorige keren verder geen concrete info over hoeveel ‘enorme’ aantallen producten China dan van de US gaat afnemen en geen tijdslijn. Valt niet te checken. Aan de economische cijfers is iig niks van verbetering te zien. 🙂

  1. sandortrader says:

   En de tarieven zijn (voorlopig) van tafel. Ook niet onbelangrijk.

 7. Moneymaker says:

  Wordt een mooie campingrally komende tijd 576-584-602 ergens in augustus en dan vanaf okt weer corrigeren met 5% max

  1. WP says:

   Die opgaande getallen zouden kunnen al zie ik die 600 niet 1, 2, 3 geslecht worden. Die 5% daling wordt meer, veel meer vermoed ik.
   Presidentiële cyclus van okt/maart voor verkiezingen.
   Eerlijk gelezen bij Merriman.

 8. string says:

  DAX/CFD 30′-grafiek…ook hier koersdoel uit IHS 12500 gehaald…in koersgrafiek drie opeenvolgende steeds steilere trendlijnen…parabolische versteiling…RSI OB en ND…opletten voor terugval koers richting 12270…

 9. floriaantje says:

  Beste String,
  Duitse PMI op 45 slechts 0.4 minder dan verwacht. Echter uw “terugval” naar 12270 waarbij ook
  de neklijn van 12335 wordt gepasseerd, lijkt mij wel héél erg tegen de huidige trend in.
  MVG.,
  Bert

  1. string says:

   Heb je ook wel gelijk in…ik heb na de door jou aangehaalde post in de DAX/CFD ‘n nog steilere trendlijn kunnen tekenen…
   De theorie stelt dat…als er drie opeenvolgende steeds steilere trendlijnen getekend kunnen worden…waarna de meest steile trendlijn wordt doorbroken…koers dan waarschijnlijk terugvalt naar de eerst getrokken trendlijn…
   Maar is dat in dit geval nu de eerste van drie getrokken trendlijnen…dan is het terugval richting 12400…
   Is het de eerste van vier getrokken lijnen…dan zou het dieper kunnen…
   Maar zoals gezegd…de theorie spreekt van drie opeenvolgende trendlijnen…welke ‘n parabolisch uitziende stijging veroorzaken…

 10. Peter says:

  AEX blijft hangen op die 569 lijkt wel. Gaan we nog verder afkoelen? 567/566,50 misschien? Zou mooi instapmoment zijn.

 11. Allset says:

  WP ook Merriman 😉
  Het gaat heel leuk worden. Het kan ook meer dan de gebruikelijke dosis bravoure van slechte of Wannabee acteurs bevatten. Gewoon glimlachen en doorlopen.

  1. WP says:

   Dat weet ik het is mijn vertaling doe ik maandelijks 🙂

   1. Allset says:

    oooh dus je bent Irma schogt ?

    1. WP says:

     neeeeee…… ben WP oftewel AdeW 🙂

 12. Geert-Jan Nikken says:

  AEX inderdaad moeite met 571…de zone 566.50 tot 564.50 kan nu gaan trekken.
  GRS Geert-Jan

  1. string says:

   En daarmee speelt naar mijn mening in de AEX 30’…hetzelfde als in de DAX 30’…Trendwaaier…
   En moeten we dus uitgaan…van de laatste drie opeenvolgende steeds steiler te tekenen trendlijnen…

 13. Phoenix says:

  In navolging van mijn post van 9.15 vanmorgen:
  https://www.cnbc.com/2019/06/20/west-virginia-still-waiting-on-84-billion-investment-from-china.html
  Trump kan dus de hoogste bedragen roepen zonder tijdslijn, maar wat er van terecht komt is de vraag….
  (bron CNBC).

 14. putter says:

  Geniet ervan zo lang het nog gaat en kan, Amerika gebruikt het handels conflict voor wisselgeld als zij Iran gaan aanvallen en China zich dan afzijdig ervan houdt zodat Amerika/Israel zijn gang kan gaan. Dit gaat binnen een paar maanden gebeuren. In cowboyland Amerika zullen ze dat prachtig vinden, de rest van de wereld zeker niet, dus hoe gaat dat eindigen? Wees gewaarschuwd.

 15. Allset says:

  WP of Irma Schogt
  hoe moet ik je voortaan noemen ?
  dat je dat altijd verzwegen hebt dat jij dat bent vind ik wel een beetje raar..

  alhoewel ik me over weinig verbaas

  1. WP says:

   Haha wat een eer, nee ik ben heel iemand anders die af en toe vertaalt, en ik heb ook abbé wat ik al eerder vertelde, die ik overigens niet vertaal

   1. Allset says:

    Jammer zeg…. dacht ik op nivo astro te kunnen bespreken..
    gaat terug in hok verder studeren 😉

    1. detita444 says:

     Kan dat met WP dan niet?

 16. string says:

  Heb intussen op DAX/CFD 5′-grafiek…’n pijl kunnen gooien…
  Deze is blijven hangen aan 12561.90 en heeft als einddoel 12484.40…mits het nu gevormde tussen-topje niet uitgenomen wordt…
  En daarna gaan we kijken of deze techniek…’n vervolg krijgt op ‘n hoger timeframe…
  Werken van klein naar groot…

 17. Allset says:

  weet niet wat de zogenaamde “credentials” zijn van Wp van mevrouw schogt zijn die wel bekend

 18. Phoenix says:

  Het lijkt me wachten op Wall Street waarna de tweede stijgingsgolf vanmiddag begint.

 19. string says:

  Vind het niet direct Yippieajee…ook niet Yabba dabba doo…
  Voel me…uitgezonderd ‘n klein ritje…helemaal niet meer zo…nuttig…

  1. WP says:

   Begrijp je string, durfde niet weekend over en nu lijkt het wel of je achter de fanfare aanloopt wachtend op een kleine teruggang naar 566,5, die niet komt vermoed ik

 20. floriaantje says:

  Ter Info:
  Zoals vorige week in “Traders Talk” al duidelijk werd gemaakt dat DT hint op een FED-rate cut
  eind juli – vandaar hij tijdens de G-20 bevestigde dat de zgn. constructieve onderhandelingen
  worden voortgezet – opdat de majeure T-Bills investeringen door China % verminderen
  waardoor zij zodanig onder druk worden gezet om een uiteindelijk handelstarieven deal aan
  te gaan. Uiteraard bij geen rente verlaging zal de markt dit % “afstraffen”. Wordt vervolgd.
  MVG.,
  Bert

 21. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde String,
  Inderdaad nog steeds weerstand op 571.00. Sinds 09.07 uur niet veel beweging meer.
  GRS Geert-Jan

  1. string says:

   Maar dan kan het toch wel even terug naar ongeveer AEX 564 en DAX 12484 of 12463…want daar heb ik nog ‘n paar dates uitstaan…

 22. Peter says:

  Niets beweegt op dit moment inderdaad, AEX niet, DAX niet, futs S&P niet. Ochtendwinst veilig gesteld; longs verkocht.
  Misschien toch maar even gras maaien want dat groeit wel en dan terug als Wall Street open is. Misschien dan enige beweging . . .

 23. floriaantje says:

  Beste String,
  Vermoed dat de 12560 DAX nu als steun gaat fungeren hetgeen bij slot dient te worden bevestigd
  om een volgende weerstand op 13500 m.i. te opteren. Deelt u deze mening (?)
  Alvast bedankt.
  MVG.,
  Bert

 24. WP says:

  https://www.tradingview.com/x/FjDBkztS/
  Omgekeerde hoofd schouders, en nu ook nog een driehoek in aanbouw.
  Wel rg conflicterend met elkaar 🙂

  1. Jurrian says:

   @WP compliment, die driehoek is mooi gevonden, maar mijn murrey math lijntjes lopen al even naar beneden. OB in de 30 is ook ff weg zie ik.

 25. Allset says:

  568.2/568.3 zou nog op de borden kunnen verschijnen
  volgens logica van ……..
  kieken wat dat word

  1. WP says:

   knap!!!

 26. Gökhan Erem says:

  Hi even vandaag beoordelend op zijn merites, ter overweging en overpeinzing bij naar mijn mening zeer saaie handel,… als je na de hele dag de tijd gehad te hebben om re kopen,… wat zegt het dat je nu tegen het slot precies op dezelfde koers als van ochtend bij opening stond….

 27. WP says:

  Morgen is er een zon eclips, heeft vaak invloed nu ook tussenstopje inlassen?

 28. floriaantje says:

  Beste Gökhan,
  Vanochtend bepaald niet saai..:) .als je long posities had ingenomen afgelopen vrijdag bij slot. Dàn hoeft je
  ook niet bij te kopen de rest van de dag….
  MVG.,
  Bert

  1. Gökhan Erem says:

   de vraag was dan ook wat het je zegt over vandaag. Als ik het dan toch moet voorkauwen, koersen moeten idealiter omhoog omdat er gekocht wordt en niet omdat de lating over het weekend heen hoger wordt gezet…..maar goed. euforie viert weer hoogtij hoor ik.

  2. Peter says:

   Klopt Bert. En dat is precies wat ik had gedaan (mazzel natuurlijk). Vanmiddag alles verkocht en morgen weer verder . . .

 29. Allset says:

  hoebahoeba hop 🙂
  The hidden law of probable outcome
  The numbers lead a dance
  https://www.youtube.com/watch?v=pm3rDbXbZRI

  568.2/568.3

  nummers tis wat ….

  vibrational points of force kieken of daar ook close is hoeft niet kan

  rest my case zie dit niemand doen …

 30. Allset says:

  close 528,27
  dus ook close tussen die 568.2 /568.3

Laat een reactie achter