AEX: Wederom 488

De rode draad door de column van vorige week was de verwachte aarzeling rond 488 met daarbij het scenario dat de AEX nog een keer zou afdaling richting 484. Inderdaad tikte de graadmeter op vrijdag de benoemde zone op een millimeter na aan. Opnieuw speelt 488 nu weer een rol.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Vanochtend start de AEX weer op positieve toon. De zone waarin zij naar alle waarschijnlijkheid aan de nieuwe handelsweek gaat beginnen komt voor de vaste lezer van deze column niet als een verrassing: 488. Vorige week speelde dit niveau, zoals in de inleiding reeds aangegeven, een belangrijke rol in deze column. Opnieuw wordt enige aarzeling rond 488 verwacht. Nu de AEX eind vorige week redelijk invulling heeft gegeven aan het neergelegde scenario moet echter wel rekening worden gehouden met toenemende druk op 488. Het laagste punt van vrijdag komt namelijk overeen met het tweede fibo-correctieniveau van de voorafgaande stijging. Op basis van de extensie-berekening kan worden aangegeven dat het doorbreken van 488 aanleiding geeft om een verdere stijging naar 491 in te calculeren. Let wel, de verwachting luidt nog steeds dat rond 488 een hevige strijd wordt geleverd. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

7 reacties op “AEX: Wederom 488”

 1. Aurore says:

  Wederom een fraaie column!!! Bedankt heer Nikken!!!
  Nu heb ik vorige week “de Blik van de Nik” gelezen en ik wilde deze nóg eens lezen, maar kan hem ineens niet meer vinden-:(
  Waar staat ie …. en waarom staat ie zo verstopt?????

 2. Aurore says:

  Dank je wel Kees!!!

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Ik heb voor het gemak van een ieder….de Blik van de NIk….weer naar voren gehaald.
  GRS Geert-Jan

 4. Aurore says:

  Mijn dank is groot Geert Jan!!

 5. Aurore says:

  Zelfs IK heb hem nu kunnen vinden!!!-:)

 6. Niels says:

  volgens mij zit er een positieve reversal in arcelor mittal, wat denken jullie

Geef een antwoord