AEX: Wachten

Opnieuw leverde de zone 444 toto 446 zware tegenstand. Dat de eerste dagen van deze week in het teken zouden staan van een gevecht van de AEX met deze zone was bekend. Lukt het de index om vandaag wat meer opwaartse druk te zetten?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de achterliggende columns is expliciet aangegeven van welke zone verwacht wordt dat zij deze week overwonnen zal worden. Met deze woorden werd de column van gisteren afgesloten. De zones waaraan gerefereerd werd liggen op respectievelijk 442 tot 441 en 444 tot 446. Het gegeven dat de AEX gisteren opnieuw bijna de gehele dag doorbracht in de bovenste van deze twee zones is een steuntje in de rug voor de neergelegde visie. De verwachting voor vandaag luidt dat de index wederom in de bovenste van de twee zones van start gaat en langzaam maar zeker de druk zal gaan opvoeren. Zoals eerder deze week al aangegeven mag worden verwacht dat de AEX kon doorstoten naar 452 indien zij inderdaad weet af te rekenen met het obstakel van de laatste twee dagen. Het maandag ingestoken scenario behoeft dus nog geen aanpassing. Wachten. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

26 reacties op “AEX: Wachten”

 1. jan says:

  Boem, de FTI geeft de voorzet al, door de 446.
  Bij de SP500 een rising wedge zichtbaar vanaf mid sept met ruimte nog naar boven.
  Doel kan heel goed de hier aangegeven 2163 zijn

 2. taburger says:

  Goedemorgen allen, de futures hebben er zin in! Verrassend positief wat mij betreft.

 3. taburger says:

  En RSI meteen OB.

 4. Roberto says:

  Goedemorgen. Ja, 30 min raakt OB en set-up NR in de 60 min is nu doorbroken. dat zijn voor de KORTE TERMIJN wel belangrijke signalen. Dus dat maakt 452 en evt. hoger waarschijnlijk. Goed gezien heer Nikken ! GRS

 5. Roberto says:

  En nu terug naar 443 voorrechterschouder in omgekeerd SHS patroon, is dat een optie ?

 6. john says:

  Geert Jan,
  Het koersdoel van 451 ligt binnen handbereik. De richting zal je verwacht hebben, maar de snelheid hiervan ook? Wat verwacht je na het sluiten van het gap op 451? Daling of voortzetting van de stijging?

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Daling
  GRS Geert-Jan

  1. Jos says:

   Geert Jan

   Dit ongeacht de uitkomst van de FED vanavond.
   Zeg jij dus haalbaar is max. AEX 452 en dan “ZEKER” weer terug omlaag naar ???

   Grs

   1. jan says:

    Jij wil de hele weg exact uitgestippeld hebben. Er wordt hier op deze site toch vaak zat aardig de goede richting aangegeven? Volgens mij is dat al het maximaal haalbare. Bij traden hoort risico.

    1. Jos says:

     Nee hoor dat zou zijn eigen visie zijn en geen te volgen weg (maar daling is zo makkelijk gezegd 50/50 kans). Zo heb ik namelijk ook gewoon mijn visie en die is contrair want ik verwacht geen daling namelijk maar verder UP naar (wie weet) de oude weerstanden en mogelijk zelfs weer een uitbraak richting AEX 470 en uiterst AEX 510 voor eind van het jaar.

 8. Pim van de Mortel says:

  Goede vraag John…dank voor het antwoord GJ!

 9. Dovan says:

  Er is een gap tussen 446.5 en 448.5 en zou weleens gesloten kunnen worden, misschien vandaag al….?

 10. Tom Schrauwen says:

  Beste Geert – Jan,

  Vrijdag ben ik long gegaan op 438,41 ondanks de melding van Nico Bakker dat we verder gingen dalen.
  Nu we aan 449 zijn toegekomen bevinden we ons inderdaad vlakbij een weerstand.
  Vrijdag gaf ik aan een retest te verwachten naar 468 (wat uiteraard zeer optimistisch is).
  Ik twijfel nog om long te blijven tot na de FED meeting om een mogelijke verdere stijging en meer winst mee te maken of om mijn winst van vrijdagmiddag tot nu te nemen.
  Voor mij is het beeld momenteel niet zo duidelijk als vrijdag, ik zie het breken van de steunlijn op 451 of de kansen om short te gaan op 50/50.
  Op basis van welke signalen verwacht je dat we 451 niet gaan breken en terug gaan dalen beste Geert – Jan?
  Al bedankt voor uw antwoord.
  Groeten

  1. taburger says:

   Tom, misschien in elk geval bv op 50% van je longs winst nemen?

 11. Tom Schrauwen says:

  Alles verkocht aan 448, tevreden met mijn winst.
  Ik wacht voorlopig af om verdere acties te ondernemen.

  1. taburger says:

   Zo is dat, je hebt toch een mooi ritje gemaakt, winst is winst.

 12. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jos,
  Als antwoord op uw stelling, het is zo makkelijk 50 procent kans, het volgde. Na het aantikken van de lange gemiddelde lijn afgelopen vrijdag,, welke koersdoel was, is de verwachting uitgesproken dat er een swing zou komen naar de kortere gemiddelde lijnen uit de dag-grafiek. Zie in deze ook mijn antwoord op heer Roberto van afgelopen maandag. Nu loopt het 50 daags gemiddelde op 450.55. Met de hoogste koers van vandaag dus nagenoeg aangetikt. Mijn visie is vanaf afgelopen maandag al dat er geen 475 aankomt. Mijn antwoord vanochtend op de vraag van heer John was dus geheel in lijn met de eerder gedane uitspraken en neergelegde visies. En als u zekerheid wilt, dan moet ik u helaas teleurstellen. Dat kan ik u niet bieden. Wat ik u wel kan bieden is morgenochtend voorbeurs weer een DailyDosis AEX. Ongeacht het besluit van de FED. Die zekerheid wil ik u dan wel weer geven.
  GRS Geert-Jan

  1. Jos says:

   Dank u voor de genomen tijd en uw uitgebreide uitleg. Maar het woord “daling” los was zo kort en zeker voor de aanstaande FED meeting. Dan heeft deze uitslag (FED) dus totaal geen invloed op vervolg van de AEX als u hier al “daling” zegt. Dat was mijn vraag en ik lees met plezier dagelijks uw visie op de markt(en) en een deel van het 2e antwoord van mij was gericht aan “Jan” die op mijn vraag aan u zelf ook een “reply” aan mij geschreven had. We gaan het zien en meemaken wat de markten nog in petto hebben voor ons en ik zelf hoop op een “Nico Bakker” positiever vervolg richting AEX 500 voor eind van het jaar. Grs Jos

 13. Dovan says:

  De gap naar 446.5 is bijna dicht

 14. lady Curzon says:

  mogelijk van nu 447,71 eerst richting 446/45,5, Dax van 10400/425( nu 10465) naar 10525/50 vanavond, dan weer retour. uiteindelijk toch weer 10300/280 na het kraken van 10370/73 laten we even aanschouwen voor vandaag .

 15. jm says:

  stochastics (dagelijks) zijn vanmorgen duidelijk uit de os zone gekomen, dus aex zit een opwaartse fase. De beslissing van de fed zal er één zijn die ervoor zorgt dat we verder omhoog gaan. Retest van de low van vorige week behoort tot de mogelijkheden, maar daarna verwacht ik (snel) terug een beweging richting 465. Als aex vandaag met een +/- doji kan afsluiten is dat bullish en betekent normaliter een voortzetting van de beweging. Na de beweging richting 465 behoort een daling die door de bodem van vorige week gaat zeker tot de mogelijkheden, zelfs waarschijnlijk. Maar we zullen om te beginnen al zien hoe het morgen verder gaat.

  grs

 16. john says:

  @Jos, als je het Fed besluit en de reactie hierop niet kunt inschatten, waarom blijf je dan niet even uit de markt. Geen beslissing maken is beter als een foute beslissing. Ik heb vanmorgen mijn long gesloten en wacht de Fed af. Morgen misschien vissen na een Short als de hihg van vandaag wordt uitgenomen.

 17. Geert-Jan Nikken says:

  Ik denk dat de AEX onderweg is naar 436….tot morgen…
  GRS Geert-Jan

 18. Markus says:

  436 staat genoteerd

 19. Geert-Jan Nikken says:

  2163 ook…
  GRS Geert-Jan

 20. Rob says:

  Laat Usain maar rennen.
  Respect Geert-Jan.
  Rob

Geef een antwoord