AEX: Vici!

De focus ligt nu op het aantikken van 533. Aldus de DD van donderdag. Een blik op de huidige slotstand leert dat de missie is geslaagd. Tevens is in de kleinste grafiek een OB-notering gezet in de RSI. Het verwachte omvallen van Betonnen Jantje is een feit.

AEX-IntraDagGrafiek

Het einde van September nadert. Een maand waarin volgens Blik van de Nik de zone rond 530 overwonnen zou gaan worden. Het karwei is geklaard! Volgende week verschijnt de Blik van de Nik Oktober. Het zal de vaste lezer niet verbazen dat de strekking van de volgende Blik zal zijn dat de focus komt te liggen op het hervatten van de stijgende beweging welke al vanaf begin 2016 zichtbaar is.

Dezelfde vaste lezer kent echter ook het principe van UPG. Het driestappen-plan waarin een belangrijke steun of weerstand na het doorbreken in de periode daarna nog een keer wordt opgezocht. Anders verwoord, een scenario waarin volgende week nog een keer de niveaus van Betonnen Jantje worden opgezocht mag niet worden uitgesloten. Uiteraard moet in dat proces dan blijken dat de zone 529 nu als vangnet, springpunt of katapult gaat fungeren.

Met het niveau 529 onder de huidige slotnotering en het deze week afvinken van respectievelijk 531 en 533 kan het huidige verlanglijstje weer worden aangevuld. Uit de dag- en week-grafiek verschijnen 538 (= Oude Top),  547 (=Positieve Reversal) en 554 (=Dubbel Bodem-Patroon). Nogmaals het spel verloopt veelal volgens het routeplan van Uitbraak, Pullback en Go! Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX is vanochtend weer met euforie gestart. Zoals gisteren reeds aangegeven was het zetten van een OB-notering voorwaarde om definitief af te rekenen met Betonnen Jantje. Dat proces is nu voltooid. In de grafiek staat een koershiaat ingetekend. Het is even geleden dat een gap is gezet. De vaste lezer weet dat van dit soort gaten een aantrekkingskracht uitgaat. De gap past dus heel netjes in het vanochtend in de DD neergelegde plan voor begin volgende week. Na de huidige U zal naar alle waarschijnlijkheid volgende week de P gaan volgen. Het vullen van het hiaat is dan de eerste stap in dit proces. Let wel, de ondertoon van de DD was positief en blijft positief. Een gebruikelijke pullback doet niets aan de ondertoon af. Het lijstje met volgende ijkpunten is gegeven.

13 reacties op “AEX: Vici!”

 1. Moneymaker says:

  Goedemorgen,

  Verloopt inderdaad exact volgens plan.

  Vanaf 530 long gegaan met FTI 5 stuks en wat boosters op de AEX. Gooi ze eruit rond de 538. Zou zo maar kunnen dat we deze vandaag al aantikken. De wens is uiteraard de vader van de gedachten. Wellicht ergens volgende week nog een kleine terugval richting 532 en dan Upper de UP richting 563 als koersdoel voor dit jaar. Trading is Nice 😉

 2. Geert-Jan Nikken says:

  De gisteren door Paul opgerichte…alleen maar long beleggingsclub…gaat vanmiddag waarschijnlijk ook al vroeg aan de vrijdagmiddag-borrel.
  GRS Geert-Jan

 3. paul says:

  Ja bij “Long Forever” knallen de kurken al vroeg; de vrimibo is al gestart. Voor wie tenminste long zit.. Ik zie daar Mario al aan de Prosecco en Jeanette hangt net de slingers op. Welkom in een/hun wereld zonder nieten en zonder risico..

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Paul,
  Dat er geen risico is….heeft niemand hier ooit geroepen…ik dacht…kom…ik zet het eventjes recht…voordat het een eigen leven gaat leiden.
  GRS Geert-Jan

 5. paul says:

  Mm ik meen uit het wekelijkse maandag persbericht over volatility (AEX) te hebben gelezen dat (slechts in) 1% van de gevallen de Vola lager is dan thans en het leuke is dat de vertaling van Volatility “risico” is. De centrale banken hebben zo risicoloos (of de perceptie) van beleggen geïntroduceerd en er zijn wat mensen die denken dat dat ooit met een knal eindigt.. ik zit ook in dat kamp.. ..Yellen moet oa nu snel verhogen en (bak gekochte bonds) afbouwen om in de eerstvolgende recessie weer iets van instrumenten te hebben, Draghi peinst nog nergens over maar over 3 mnd is het jaar om en dan ineens is het heel kort dag; hij gaat sowieso weg in 2019.. ‘t is een fraaie stoelendans.. tot de muziek plots stopt.

 6. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank u voor uw Middag-Update.
  Kunt u aangeven dat de nog openstaande gap zich tussen AEX 533.5 en AEX 534.5 bevindt ?
  Alvast bedankt.
  MVG.,
  Bert

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Wat u stelt is juist…534.39 tot 533.39…maar wij kijken hier niet op een tiende…
  GRS Geert-Jan

 8. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Bedankt, ook “hier wordt niet gekeken op zèfs méér dan een tiende”….
  Zonder te anticiperen, vormt overigens de P van UPG deze gapvulling ?
  THKS.
  MVG.,
  Bert

 9. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bert,
  Mijn mening is dat de P…welke volgende week wordt verwacht…wel wat verder gaat dan 533.50…
  GRS Geert-Jan

 10. Bert says:

  Waarde Geert-Jan,
  Bedankt voor uw door mij gewaardeerde mening.
  En moedig F. -mede namens mij- maar eens goed aan zo. tegen AZ naar een broodnodige
  overwinning !
  Prettig Weekend.
  MVG
  Bert

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  Ik wens u allen een fijn weekend. Tot maandag.
  GRS Geert-Jan
  p.s. Paul kunt u even het adres van de borrel doorgeven…ik kan er over 20 minuten zijn…

  1. spike says:

   Hallo Waarde
   Weet je wat mis je update reeds om dit uur

 12. Moneymaker says:

  Whaaaaaa 538 in Nabeurshandel aangetikt alle FTE eruit met een zeer mooie winst… dat wordt een lange vrijdagavondborrel…. kan het toch niet laten om tot half 7 de beurs te volgen en niet zonder resultaat!!! Wellicht volgende week nog korte terugval naar 533-534 en dan UpperdeUPpppp richting 563. De orders staan er alweer in 😉 Iedereem zeer mooi weekend met gratis etentjes ;-). Wanneeer zullen we binnenkort een long borrel houden, ik ben voor! In de buurt van Utrecht Wellich??

Laat een reactie achter