AEX: Vacuüm

De AEX heeft de zone 456/458,  welke vorige week omschreven is als Taaie Rakker,  weten te overwinnen. Zoals zo vaak na het doorbreken van een belangrijke weerstand, bleek ook vrijdag dat de AEX in een vacuüm terecht is gekomen.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Erop en erover. De aanhangers van de wielersport zullen deze slogan herkennen. Afgelopen vrijdag was deze wielerwijsheid van toepassing op de AEX. Het was wederom lang aarzelen en treuzelen tussen 456 en 458, maar toen deze zone werd overwonnen stoomde de graadmeter ook gelijk door. Zoals aangegeven in de kleinste grafiek is de RSI in deze beweging duidelijk boven de OB-lijn uitgekomen. De verwachting luidt dat de index vanochtend voorzichtig positief aan de week begint. In deze beweging kan zij het gecreëerde vacuüm nog wat verder invullen. Rond 466 lijkt echter een eerste barrière op te doemen. Dit niveau is gebaseerd op de  fibo-extensie over de eerste twee weken van augustus.

Twijfel of de AEX al in staat is om duidelijk boven 466 uit te breken is terecht. Dit impliceert dat na de hogere opening wat verkoopdruk kan optreden. In eerste instantie moet een tegenzet van de verkopers gezien worden als het testen van oude weerstanden. Boven 456/458 ligt rond 460 al een eerste steunzone.  Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

8 reacties op “AEX: Vacuüm”

 1. Jos says:

  Oftewel na de Outbreak van vrijdag komt normaal de Pullback en een test van de oude weerstand. Terug naar AEX 458/460 zou wenselijk zijn voor vervolg Uptrend en de weg naar volgend doel AEX 472.

 2. Steven says:

  Beste Geert-Jan , de doorbraak van de aex is een feit , na de quote ” reageren en niet anticiperen ” vraag ik me af of U nu longs aan het kopen bent of toch aan het kijken voor een korte-termijntopje om te shorten ? Ik zie ook een duidelijk afgerond omgekeerd SHS-patroon in de daggrafiek dewelke hier nergens vermeld wordt? grtz

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Steven,
  Ik neem aan dat u de lijn 458 dan ziet als neklijn van uw SHS-patroon. De verwachte daling zou dan de terugtest op het patroon moeten zijn. Als deze slaagt, hetgeen dus zeer sterk te betwijfelen valt, dan is het vroeg genoeg om te reppen over het patroon. Betreffende uw vraag over long opbouwen het volgende. Mijn/Onze portefeuille bestaat altijd uit een mix van longs en shorts. Dus ook in de daling hadden wij longs, net zoals wij nu ook shorts in onze portefeuille hebben op deze stijging.
  GRS Geert-Jan

  1. Steven says:

   Dank voor uw antwoord !

  2. Mike says:

   toch vind ik het de laatste weken geen streling voor het oog……

   1. taburger says:

    Zeker niet Mike. En we willen tenslotte ook nog graag wat verdienen…

 4. Hoekstra says:

  Ik zie toch liever een etappe zoals gisteren in de Vuelta.

 5. Jos says:

  De break zat er al lang aan te komen niet iedereen zag het aankomen ondanks alle voortekenen.

Geef een antwoord