AEX: Unfinished Business

Na afgelopen week had de AEX nog wat Unfinished Business. De verwachting luidde immers dat de graadmeter op zoek zou gaan naar 484. De dalende lijn en de horizontale lijn bepalen nog steeds de huidige bandbreedte.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Let wel, de verwachting luidt nog steeds dat rond 488 een hevige strijd wordt geleverd. Aldus de slotzin van de column van maandag. Een blik op het daadwerkelijke koersverloop leert dat de enkele dagen geleden ingetekende lijn over de recente toppen inderdaad rond 488 wederom voor obstructie zorgde. Met het laagste punt van de sessie heeft de AEX het karwei afgemaakt waaraan zij vorige week was begonnen. De start van dit jaar staat in het teken van achtereenvolgende lagere toppen en lagere bodems in de kleinste grafiek. Op basis van deze constatering moet worden aangenomen dat de druk op 484 aan het toenemen is. Het belang van deze zone is in de columns van vorige week benadrukt. De verwachting luidt dat de oude weerstand gaat breken. Dat betekent dat de blik richting 481, zijnde de onderkant van de oude range, verlegd mag worden. Niet geheel toevallig loopt de eerste gemiddelde lijn uit de dag-grafiek rond 481.

Daarnaast is in de dag-grafiek in de RSI een top-patroon gevormd. Ook deze ontwikkeling duidt op komende verdere zwakte voor de AEX. Zie in deze ook de Blik van de Nik welke eind vorige week is verschenen. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

2 reacties op “AEX: Unfinished Business”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Niels,

  Met betrekking tot uw vraag over Arcelor Mittal van gisteren klopt het dat er op basis van de november en januari bodems een PR staat.
  GRS Geert-Jan

 2. Niels says:

  Beste Geert Jan

  Volgens mij zit er een PR in de Brent crude (kleintje) en in Royal dutch shell (3 euro) en zit er een dijk van een positieve divergentie in Fugro volgens mij gaan we omhoog wat denkt u
  Groeten Niels

Geef een antwoord