AEX: Uitgedund Lijstje

Na ongeveer anderhalve week draaien en dralen wist de AEX vrijdag de zone 543 te overwinnen. Tegen het einde van de handelssessie is 547 gehaald. Zoals bekend was dit niveau het ijkpunt van de Positieve Reversal uit de week-grafiek. Zie in deze ook Blik van de Nik van de laatste maanden.

AEX-IntraDagGrafiek

En weer heeft de AEX een richtpunt van het verlanglijstje weten te halen. Het huidige lijstje is inmiddels uitgedund tot het niveau 554.

Vanochtend start de index naar alle waarschijnlijkheid wederom met enige euforie waardoor opnieuw een hiaat zal ontstaan. Dat wordt dan de vierde! (Let op, in de kleinste grafiek zijn de eerste twee gaps inmiddels uit beeld verdwenen door het verloop van de tijd. De hiaten bestaan uiteraard nog wel.)

Net als vorige week ook vandaag toch weer de waarschuwing dat het verwachte hiaat van vanochtend naar alle waarschijnlijkheid een korte levensduur zal hebben. Daar staat echter tegenover dat rond 545.50 hoogstwaarschijnlijk de eerste steunlijn staat getrokken. Deze lijn is daarom in de kleinste grafiek ingetekend. Pas onder 545.50 verzwakt het beeld enigszins en kan de vrijdag ontstane koersgap haar werk gaan doen richting 543.  Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX is vanochtend voorzichtig hoger gestart. Zoals verwacht hield de gap ditmaal niet lang stand. Voor nu blijft de index wat hangen rond 547. De eerste steun rond 545.50 is nog geen enkele keer in zicht of in gevaar geweest. Wel toont de RSI enige verzwakking doordat zij niet meer in staat is om duidelijk boven de OB-lijn uit te klimmen. Een test later in de dag van 545.50 mag daarom niet worden uitgesloten. Zoals vanochtend in de DD besproken verzwakt het beeld voor de AEX pas onder deze eerste steunpilaar. En dan nog mag verwacht worden dat het risico onder de aangehaalde eerste piketpaal slechts loopt tot grofweg 543.

10 reacties op “AEX: Uitgedund Lijstje”

 1. maurice says:

  Wat een oeverloos gepruts en geprul en het eind is nog niet in zicht…….

 2. Jurrian says:

  Nou ja, we zitten rustig omhoog te tikken in het oplopende kanaal van de weekgrafiek. Ook vandaag weer met een klein sprongetje. Goed voor mijn porto, hoewel WHV er automatisch uit vloog. Er staan wel meer stoplosses uit. Bijkopen durf ik ff niet.

 3. Bert says:

  Goedenmiddag U Allen,
  Vandaag historische dag: 30 jaar geleden :” ’87 Black Monday”, met -23% down de Dow. Zo’n
  volatiliteit ziet je tegenwoordig nooit / niet meer. Ook deze weken niet alleen Q3 bedrijfs-resultaten maar ook misschien benoeming nieuwe FED-chef(fin). Trump’s voorkeur is niet mevr. Yellen (: weinig rate hikes, uitstel monetaire balansafbouw) maar o.a. de andere FED bestuursleden Powell, Warsh en econoom Taylor.
  MVG.,
  Bert

 4. detita444 says:

  Een goedemiddag Bert, hier is het nog genieten van een mooie nazomer dag.

 5. Bert says:

  Beste Fred, Ook goedenmiddag,
  Nazomeren zeker van een orkaan…net zo warm als hier : 28 °C (?)

  1. maurice says:

   Goede middag Bert.

   Bijna, 25,5 graden in het zuiden. Daar doen we het voor.

 6. Bert says:

  Goedenmiddag Maurice,
  Denk ook dat het (beurs)stilstaan bij de herinnering aan ’87 black monday’ vandaag een rol
  speelt.

 7. maurice says:

  Zou het dat zijn Bert, of denkt u ook dat er toch iets broeit ??

 8. Bert says:

  Beste Maurice,
  Afgaande op de business kabel TV wordt het komende beurssentiment mede bepaald door :
  Q3 bedrijfsresultaten, FED opvolging/herbenoeming Yellen, en de smuiige soap rond Weinstein.

Laat een reactie achter