AEX: Tussenstation

In de column van vrijdag is aangegeven dat de focus weer gericht mocht worden op de zone rond 435. De AEX fluctueerde afgelopen vrijdag inderdaad lange tijd net onder 435. Vormt dit niveau een TussenStation?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Dat de AEX vrijdag weinig tot geen moeite zou hebben om terug te breken boven 430 was bekend. Boven dit niveau mocht de blik gericht worden op de zone welke reeds in de inleiding is aangehaald en waar de index afgelopen vrijdag ook daadwerkelijk naar toe klom. De vaste lezer weet dat 435 gebaseerd is op onder andere het koersgat welke eerder vorige week is ontstaan. In de intra-daggrafiek is na vrijdag ook een licht oplopend trendkanaal ingetekend. De weerstandlijn van dit kanaal fluctueert momenteel op 435. Tel daarbij tot slot het eerste herstelniveau van de voorafgaande dalende beweging op. Op basis van al deze gegevens moet worden aangenomen dat de AEX moeite zal hebben om zonder slag of stoot door 435 te lopen. Een beweging binnen het ingetekende trendkanaal lijkt meer voor de hand te liggen. Dit betekent dat de graadmeter bij de start van deze week eerst rekening moet houden met een terugval tot opnieuw net onder 430.

Deze week verzorgt TradeIdee twee interessante webinars. We starten vandaag, zoals iedere maandag, om 12.00 uur met De WeekAftrap. Een niet te missen lunch-webinar voor de belegger die graag goed geïnformeerd en goed beslagen de markt betreedt. Daarnaast heeft TradeIdee de specialisten van OptieAcademy uitgenodigd om aanstaande donderdag te gast te zijn in het avond-webinar. In dit informatieve, interactieve en leerzame webinar worden de verschillen tussen Turbo’s en Opties nader toegelicht, wordt de theorie van opties besproken,  maar wordt ook zeker een blik geworpen op de actuele stand van zaken op de financiële markten. En zoals altijd worden de neergelegde visies uitgewerkt in concrete TradeIdeeën.  Inschrijven voor beide webinars kan hier:

 

TradeIdeeWebinars!

 

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3