AEX: Stand van Zaken

Afgelopen vrijdag speelde het koersverloop van de AEX zich af in de zone welke centraal stond in de column, te weten 452-450. Vandaag start de index opnieuw in dit gebied. De RSI is niet tot onder de OS-lijn gedoken maar worstelt nog wel met haar dalende trendlijn.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Hoeveel  valse lucht zit er in de AEX? Zoals bekend luidde de verwachting dat de graadmeter haar meerdere zou tegenkomen in de zone 452. De kortstondige flirt boven dit niveau is bestempeld als wat overmoedig gedrag van de index. Dat de slotstand aan het einde van de week weer in de buurt van 452 mag dan ook niet als verrassing zijn gekomen.

Ook voor vandaag luidt de verwachting dat de AEX weer start in de zone 452-450. De blik moet weer op de indicator worden gericht. De ingetekende groene cirkel duidt de situatie dat de RSI stand heeft weten te houden boven de OS-lijn. Zoals in de inleiding echter aangegeven is dit vooralsnog echter slechts de helft van het verhaal. De ingetekende dalende trendlijn fungeert immers als juk boven de koersontwikkeling van de RSI. Een scenario waarin de indicator in de eerste helft van deze week alsnog onder de signaallijn duikt mag dus zeker niet worden uitgesloten. Dit impliceert dat het gevaar van 444 zeker nog niet is geweken.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Geef een antwoord