AEX: SpeldenPrik

Onveranderd hobbelt de AEX tussen 525 en 529. Gisteren in de ochtend echter een eerste speldenprik op de steunzone 525. Daarnaast valt op dat het al enkele dagen geleden is dat de graadmeter de bovenkant van de huidige impasse-range aantikte. Begint de zwaartekracht haar werk te doen?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de eerste helft van vorige week was het de zone 529 waarmee de AEX worstelde. Destijds luidde de verwachting dat rond 529 het herstel vanaf 520 stuk zou lopen. In de eerste helft van deze week is het juist de onderkant van de inmiddels overbekende range 529-525 waar de graadmeter verblijft. Het zwaar leunen op de steunlijn is wederom een aanwijzing dat de beweging 520 naar 529 slechts herstel was en niet zozeer de draai naar hogere niveaus. Binnen de horizontale range is een dalende trendlijn ingetekend over de meest recente toppen. Deze lijn noteert vandaag rond 527.Nu luidt het motto uiteraard Reageren, niet Anticiperen! Toch lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat vandaag wederom speldenprikken op de zone 525 volgen. In eerdere DailyDosissen is aangegeven dat onder 525 de weg vrij ligt naar 520. Wordt de blik op de dag-grafiek gelegd dan blijkt dat de eerste gemiddelde lijn in de achterliggende dagen de opmars van de AEX heeft afgestopt. De tweede gemiddelde lijn start vandaag rond 521. Dit brengt de doelzone onder 525 op 521/520. Word Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

11 reacties op “AEX: SpeldenPrik”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-Update:
  Wederom is in de eerste uren van vandaag een SpeldenPrik uitgedeeld. De lijn welke dagen getrokken stond op 525 is verlaagd naar 524. Voor de rest kan de dag tot nu toe het best omschreven worden als leunen, draaien en dralen. Een scenario waarin de AEX vanmiddag wat terrein wint is aannemelijk. De vanochtend geïntroduceerde dalende lijn vormt echter de eerste barrière. Dit betekent dat de opwaartse ambitie vandaag naar alle waarschijnlijkheid dicht in de buurt van 527 alweer een halt wordt toegeroepen.
  GRS Geert-Jan

  1. spike says:

   greetz tnks

   1. Geert-Jan Nikken says:

    Nou….de inkt was nog niet droog of we schieten al richting 527….
    GRS Geert-Jan

 2. mikeonyx says:

  NR kd 524 nu

 3. Ap says:

  527 in zicht…Lijkt alleen maar weer hoger te willen…

 4. Maurice says:

  527,50 en nu door naar de 533. ik houd mijn longs nog even vast

 5. ap says:

  mijn shorts komen weer tot leven (-;

 6. Geert-Jan says:

  NR gehaald… Top Mike…
  GRS Geert-Jan

 7. T says:

  en nu maar weer naar de neutraal stand 526. Geen OB of OS. behalve de 5 min.

 8. Jurrian says:

  @T ik blijk bij die dagopties niet meer bestand tegen de grote schommelingen.
  10 jaar geleden deed ik dat fluitend, nu niet meer. Jammer. Suc6

  1. T says:

   hallo Jurrian,
   ik heb vandaag 2 leuke ritjes kunnen maken met opties van morgen, maar daarmee is alles gezegd. is idd heftig. dus ik hou het even voor gezien die met die dagopties.

Geef een antwoord