AEX: Sintdip=Kerstrally

In de laatste column van vorige week werden twee cruciale zones voor de AEX meegegeven. De vaste lezer weet dat de niveaus werden gedefinieerd op 445 en 452 respectievelijk. Vrijdag was het de beurt aan 445. Vandaag is het de beurt aan 452. De opmerking van vrijdag over dit laatste niveau is bekend.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De titel van vandaag is een directe verwijzing naar de laatste alinea uit de column van vrijdag. Een citaat uit de update van vrijdag: “Of het nu tijd is voor een KerstRally hangt dus af van de koersontwikkeling rond 452.” Vandaag gaat de AEX het eerste gevecht met dit niveau aan. Wat wordt het? Erop en erover of aarzeling rond genoemd niveau? De graadmeter heeft een goede uitgangspositie om de eerste weerstand te overwinnen. Een set-up uit de klassieke RSI-theorie ligt ten grondslag aan deze stelling. In de eerste column van vorige week werd gewezen op aanstaande zwakte. Nu deze is geweest luidt de visie voor december: Op naar 473!

Uiteraard stuit de graadmeter op een aantal belangrijke niveaus in haar verwachte opmars terug naar 473. In de bijgeleverde grafiek ziet u een aantal trendlijnen getrokken op de verwachte magneetpunten voor de index.  De huidige cruciale niveaus kunnen bepaald worden op: 452, 455, 463, 466 en uiteindelijk 473. In de komende columns zal dit lijstje met richtpunten centraal staan.

Na het succesvolle webinar van vorige week vanavond weer de wekelijkse TradeIdee-Chat.  Vanaf 20.00 uur zitten de columnisten van TradeIdee voor u klaar voor het beantwoorden van uw vragen, opmerkingen, visies, kritiekpunten of onovertroffen lof-uitingen. Doe uw voordeel en doe mee. Tot vanavond. Schrijf in:

TradeIdee-Chat

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3