AEX: SHS

“Afnemend momentum.” Deze twee woorden vatten netjes de insteek van de DD sinds vorige week donderdag samen.

In de eerste DD van de week zijn een aantal condities/alerts meegegeven. Inmiddels is bekend dat de AEX en RSI maandag vrij aardig invulling heeft gegeven aan het neergelegde lijstje. Reden om vandaag wederom de nadruk te leggen op de wolk.

Afgelopen vrijdag was er al een slotstand onder de wolk. Destijds bleef deze indicator echter nog wel groen. Voor vandaag wordt door de DD opnieuw ingezet op koersen onder de wolk. Ditmaal wordt echter ook rekening gehouden met het scenario dat de wolk in de loop van de dag van kleur verschiet. Deze opmerking is een mooi bruggetje naar een andere alert uit de eerste DD van deze week.

Net als gisteren wordt ook vandaag weer een hiaat gezet. Eén van de maandag besproken alerts luidde dat de gap snel gesloten moest worden. Zo geschiedde! Idealiter lukt dat vandaag niet. Anders verwoord, als blijkt dat vanavond bij het slaan van de slotgong nog een deel van de verwachte nieuwe omissie openstaat, dan is dat wederom een steuntje in de rug voor het scenario van het afnemend momentum.

Al enige tijd staan een aantal horizontale lijnen ingetekend onder de huidige stand van de AEX. Indien de wolk vandaag van kleur draait, hetgeen verwacht wordt, dan vormen deze lijnen in de komende sessies de respectievelijke eerste magneetlijnen.

De titel van vandaag is een verwijzing naar de ontwikkeling van de RSI in de daggrafiek. Later in de week meer over de daggrafiek als blijkt dat de AEX zich inderdaad weet vrij te vechten uit de ingezette impassie sinds afgelopen donderdag. De grenzen van het horizontale beeld sinds de tweede helft van vorige week staan getrokken op 603.50 en de bekende 595.

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 17 november 2020 30 MinutenGrafiek

Middag-Update AEX

Afnemend momentum. Ook vandaag laat de AEX weer een vrij vlak verloop zien. Let wel, afnemend momentum is wat anders dan short.

Vanochtend zijn al de grenzen van de huidige horizontale bandbreedte benoemd. Als extra staat nu in de middag-update ook een diagonale lijn getrokken onder het verloop sinds donderdag. Je kunt de huidige impasse dus ook gewoon zien als consolidatie binnen een driehoek.

Zie dat de AEX rondom de wolk wandelt maar nog niet van kleur is gewisseld. Al met al dus rustig afwachten.

Boven 603.50 lijkt de AEX uitgerust en kan zij haar weg voortzetten naar 613.25. Onder de nieuwe diagonale lijn ontstaat een eerste teken dat de AEX wil draaien. Pas onder 595 komt echte de bevestiging van een draai. Succes!

25 reacties op “AEX: SHS”

 1. speedy says:

  waar zie jij een shs GJ
  rsi in daggrafiek OB

 2. mikeonyx says:

  Bedankt GJ
  Goedemorgen allen !

 3. Gerrie says:

  Goedemorgen allen.
  @ speedy, je gaf al zelf t antwoord: rsi o/b plus SHS in ontwikkeling .

  1. speedy says:

   ik zie het nu, shs in rsi

 4. Gerrie says:

  Het hiaat is tot op de 1/100 pnt gesloten, dus dat scenario vervalt. Verder is het tot nu toe zzzzzzzzzzzzzzzz

 5. Geert-Jan Nikken says:

  AEX netjes op diagonaal…zie middag-update…nu even doorduwen graag.
  GRS Geert-Jan

 6. Rudy says:

  Beste Geert Jan,

  Dank voor je update.

  Vriendelijke groet,
  Rudy

 7. Piet Flintstone says:

  De foto boven de DD van vandaag zal toch geen toeval zijn…….dus het short-moment komt steeds dichterbij…..tenzij die beer alsnog onderduikt…….(en ik zal geen ‘grap’ maken over vissen….want die zijn al flauw genoeg).

 8. Giuliano says:

  Hallo
  Waar zijn Detita, Roelof, Paul, Rik, Src….? 🤔

  1. SRC says:

   @Giuliano, moi….op de SPX.
   MVG.,
   Bert

   1. Giuliano says:

    🙂

  2. paul says:

   Paul ruimt z’n tuin op blad gaat per kuub. Gewoon wachten, iets zegt mij dat we met top vorming bezig zijn maar de stijging van 528 naar 604 zit me niet heel lekker. Erg dalen wil het nog niet.. De verschillende Technisch Analisten spreken elkaar geweldig tegen of de langere cycli zoals week en maandbodem al staan.. wat mij betreft niet.. dus.. bij twijfel.. afwachten op wat er komen gaat..

   1. Giuliano says:

    Hallo Paul
    Ik zit Long vandaag 🙁
    Hoop in groene zone te komen om dan snel te verkopen 🙂

 9. roger.deron says:

  AEX 60′ grafiek – neutraal voorlopig 13 uur

 10. roger.deron says:

  AEX 5′ Renko grafiek – ter aanvulling – succes

  1. Giuliano says:

   Hallo Roger
   Hoe gebruik je de MA8 lijn?
   Zoals de T-line van Stephen Bigalow? (wat ik doe)

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Dat…vloertje…komt redelijk overeen met de vanmiddag geintroduceerde diagonaal…zie middag-update….daartegenover staat uiteraard…dat de AEX voor de eerste keer sinds begin november….een aantal slotstanden onder de wolk heeft…kijk even terug naar eind oktober…toen duurde het ook een aantal dagen voordat de wolk van kleur wist te draaien….maar toen zij groen kleurde….kleurde zij ook groen…dus als het rood wordt…dan wordt het ook….u begrijpt…
  GRS Geert-Jan

  1. Piet Flintstone says:

   Hé GJN, leuke wetmatigheden…..#lol…..jammer dat ik kleurenblind ben……:(:(

 12. Geert-Jan Nikken says:

  Beetje dit idee….
  GRS Geert-Jan

  1. Piet Flintstone says:

   Hier kan je toch niet op handelen….of het zou flitshandel moeten worden……Flow Traders misschien? #lol

 13. Geert-Jan Nikken says:

  Die 1.1900/20 begint overigens ook al aardig in beeld te komen.
  GRS Geert-Jan

  1. string says:

   20.000 bij Bitcoin ook…

 14. Bernard says:

  Geert Jan, vanwaar u hoop op een breuk 595? Zie u bericht 12.15 uur

 15. jacco2 says:

  Er wordt teveel op een gezonde daling gespeculeerd. Ook Nico B de eeuwige bull wil hem graag zien naar de 575. Tja en de sturende partijen gaan dat natuurlijk contrair voorkomen. Wat me wel vaker opvalt na zulke felle stijgingen dat er niet eens ruimte wordt gelaten voor een vlag, dat laten ze nog niet toe Beetje consolideren en maar doordrukken naar hogere regionen. Tot in 1 keer achter de schermen besloten wordt het kopen te laten en de stekker eruit te trekken. Het lijkt wel of de bewegingen elke keer extremer moeten.

 16. jacco2 says:

  De 600 staat al een paar dagen op de borden en er wordt gezorgd voor gewenning zakken mag dus niet, de 528 van kort geleden moet uit het systeem verbannen worden zodat de verkopers geen ondersteuning meer krijgen van hoogte vrezers.

Geef een reactie