AEX: Rust Bewaren

Zolang de AEX niet in staat is om boven 433 uit te klimmen blijft de rode draad door deze column dat de graadmeter zwakte uitstraalt. Aldus de column van donderdag. Gisteren kwam de verwachte flirt met de eerste weerstand, maar de aanval is succesvol afgeslagen. Blik nu op 418?

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Reageren, niet Anticiperen! De vaste lezer is ongetwijfeld bekend met deze slogan. Gisteren bleek weer eens de kracht van deze simpele handelsregel. De technische situatie gaf aanleiding om een aanval op de eerste horde rond 433 te verwachten, maar zolang de eerste weerstand niet doorbroken wordt blijft het motto van deze column hetzelfde: Het is nog te vroeg om al positief te worden op het koersverloop van de AEX. Vandaag gaat de index het gevecht weer aan met de eerder deze week benoemde steunzone 427. Vraag is of de graadmeter ditmaal opnieuw in dit gebied de kopers aantreft. De verwachting luidt dat de steunzone ditmaal scherper onder druk komt te liggen. In de column van gisteren is alvast een voorzichtig voorschot genomen op het richtpunt dat verschijnt indien de index inderdaad door 427 zakt. Het volgende ijkpunt is daarom in de inleiding van vandaag herhaald. Voor nu dus een handelsbreedte tussen 433 en 427 waarbij opgemerkt dat 427 wel eens kan gaan sneuvelen.

Al enkele weken verzorgt TradeIdee op maandag het lunchwebinar “de WeekAftrap”. In dit webinar blikt TradeIdee vooruit op de week en bespreekt standaard de situatie van een aantal financiële markten zoals bijvoorbeeld AEX, S&P500,Goud, Brent-Olie, Euro-Dollar en Euro-Pond. Daarnaast behandelt TradeIdee uw vragen. Aanstaande maandag om 12.00 uur zit TradeIdee weer voor u klaar en u kunt zich via onderstaande link alvast inschrijven. Heeft u echter een specifiek aandeel, valutapaar, grondstof of index welke u maandag graag behandeld en besproken ziet worden, laat dat dan weten. Onder deze column heeft u de mogelijkheid om te reageren. De onderwerpen welke het meest genoemd worden zullen maandag meegenomen worden in het webinar.

TradeIdee: de WeekAftrap!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

6 reacties op “AEX: Rust Bewaren”

 1. Wim Giesen says:

  Hoe ziet u de technische conditie van zilver op dit moment?

 2. Wietzendorf says:

  Goedemorgen,

  Gap closed Dax Geert-jan.
  m.i. m.t. up nu.

  mvg.

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Hoi Wietzendorf,

  De Duitse gap-close valt hier in Amsterdam mooi samen met het aanstampen van 427…deze staat nog..alleen ik durf niet nu al te zeggen dat we in de loop van de dag niet nog een keer terugzakken naar 427 en dan doorduwen…

  GRS Geert-Jan

  1. Nikken says:

   Opnieuw 427….ben benieuwd of het vangnet ditmaal weer sterk genoeg is…durf het te betwijfelen…we gaan het zien…

   GRS Geert-Jan

 4. Geert-Jan Nikken says:

  In de weekgrafiek heeft Zilver nog wel wat ruimte tot aan 1845, alleen de RSI ondersteunt de snelle stijging van de afgelopen weken niet in dit tijdsframe. Ik durf dus te betwijfelen of Zilver nog veel momentum heeft om door te stoten tot aan 1845. Maandag zal ik u de grafiek en het bijbehorende verhaal laten zien in het webinar. Dank voor uw vraag.

 5. Cashier says:

  Beste Geert-Jan

  Is het wellicht een mogelijkheid om per weekaftrap een sector te belichten ? Bijv. sector financiele waarden, sector retail/voeding, automotive, farmaceutische industie etc. En dan eventueel binnen de sector een visie op bepaalde aandelen (voor bijv. een long-short positie)..

  Lijkt me een goede toevoeging

  Bedankt!

Geef een antwoord