AEX: Ruimte

We kijken alleen maar opwaarts en zien een toekomst die er kleurrijk uitziet (blijkbaar). Wel vrolijk, dat wel.

Maar ga je ook kunnen bereiken waar je je op richt? We gaan het zien, uiteindelijk. De AEX vervolgt vandaag zijn weg omhoog die zij is in geslagen nadat Draghi deze week de boel opzweepte. Trump hielp een handje daarbij waarna we met spanning naar de Fed hebben zitten wachten. Nou spanning, evengoed het was weer een datapunt waar de markt focuste. Ook die ligt achter ons inmiddels en ook dat is positief uitgelegd. Het maakt niet zo veel uit lijkt wel, de bovenzijde is de weg die wordt gevolgd. Er is geen focus behalve naar boven staren op het intradagtime frame momenteel dus beschrijven we de opwaartse ruimte aan de hand van een time frame hoger, de daggrafiek.

AEX 30 MinutenGrafiek

technische analyse aex 20 juni 2019 30 min gr

De lancering op het intradagtime frame valt vanaf hier even geen peil op te trekken. De grotere machten zijn aan het werk en zoomen we dus uit. Daar zien sommigen een vlag en anderen weer een inverse H&S. Het maakt niet zoveel uit welke je mooier vindt, ze wijzen allebei opwaarts en allebei hebben ze hetzelfde koersdoel. Beide wijze naar een nieuw hoogtepunt dat zich verder bevindt dan de weerstandslijn die over de laatste twee extremen getrokken is. Ook dat is niet heel ver weg meer, na de opening van vandaag zelfs minder dan een procentje. De vraag is echter wat er daarna gaat gebeuren, want daarboven is ook op dit time frame alles luchtledig. De vreemde cross van de VG’s is ook hier te zien. Want de koersen stijgen maar een opwaartse cross van de VG’s is er niet en blijft voorlopig uit. Wat doe je als je tegen de 570 aanstaat, de VG’s neerwaarts gecrossed zijn en OB komt in beeld? Het is een ongewone situatie, dat wel, maar voor vandaag speelt dat geen rol. Althans niet aan het begin van de sessie. We zoomen wederom uit alsof we met de lens van de Hubble kijken.

AEX DagGrafiek

technische analyse aex 20 juni 2019 dag gr

Behoudens een positieve cross in de VG’s is hier wederom weinig houvast en een vergelijkbaar weerstandsniveau dat zich boven de koersen ophoudt.  Een beweging boven dit niveau vlak boven 570 levert wederom een soort van een inverse H&S op. Die dingen hadden toch ook een pull-back nodig staat mij bij. We hebben het er nog wel over das nu niet zo belangrijk, nu is het knallen en niet meer omkijken. De vraag is of je er aan mee wilt doen, en wat je beweegredenen zijn als je dat doet. De rit niet willen missen als ie plaats heeft of overtuiging dat het veel hoger kan?

AEX WeekGrafiek

technische analyse aex 20 juni 2019 week gr

 

MiddagUpdate

Een kijken of ik hier nog iets zinnigs van kan maken 🙂 . Hmmm, wat valt mij op? Dat er wel gestegen wordt maar niet gekocht. Dit even gechargeerd om mijn punt duidelijk te maken. De bewegingen intradag zijn niet echt schokkend. Gisteren niet en ook vandaag kan ik niet echt grote koopacties ontdekken. Desalniettemin staan we hoger dus zegt mij dat er beslissingen worden genomen die met andere time frames te maken hebben. Dit is niet alleen aan de orde waar het gaat om de koopkant van het verhaal maar ook de verkopers zijn bijzonder ineffectief of inactief op het korte termijn stuk. Gelatenheid is nooit een goed uitgangspunt voor stijgingen, althans niet voor de houdbaarheid er van of de conclusie die je kunt trekken voor de nabije toekomst. Dat zou moeten zijn dat er meer aankomt, maar valt geen inschatting van te maken op dit timeframe. Uit gebrek aan punten die die houvast bieden aan de beweging heb ik het begin van de juni stijging verbonden met de “Draghi”bodem van deze week. Daar waar we optimistisch werden. Eigenlijk is dat de enige dag geweest deze week waarin kopers zijn opgestaan en de boel opwaarts hebben gedrukt tijdens de handelsuren. Dat mag je dan wel als steun bestempelen. Die lijn is echter niet veel waard zonder derde punt dat een validatie daarvan zou aangeven. Verder zijn we een hele tijd OB, Dit even als feitje. Dit alles tezamen stelt dat we positief mogen blijven zolang de Bull Flag, de rechterschouder van de inverse H&S. de Draghi bodem of hoe je het ook wilt noemen onder de koersen blijft. Elke daling tot deze stijgende lijn is dan ook correctief en kan leiden tot een benodigd derde punt om hier een trend van te kunnen maken. Dat is echter best wel een grote afstand om met hausse posities uit te zitten. Dat krijg je als je weggapt. Zolang je 564 onder de koersen hebt hoef je je echter geen zorgen te maken. Daaronder begint pas een correctie vorm te krijgen die de gap kan gaan opvullen en die een stijgende lijn op de 5 minuten grafiek (de impulsbeweging naar boven) beschadigt. 561,50 wordt dan de eerste focus. Dat is dan op de 5 minuten grafiek inderdaad, tja meer hebben we niet momenteel

AEX 30 MinutenGrafiek (Update)

92 reacties op “AEX: Ruimte”

 1. wh.giesen says:

  Tja, het credo blijft hier go with the flow, maar er zijn natuurlijk ook kanttekeningen te plaatsen. Er wordt gehint op wederom renteverlagingen in de toekomst(het gaat dus economisch minder goed worden?) en derhalve stijgt momenteel alles, aandelen goud olie eur/dollar. Ik blijf vraagtekens zetten bij het e.e.a. en schat in dat indien er economische tegenspoed komt dit dus wederom gepaard zal gaan met heftige correcties in de aandelenmarkten. Maar oke, het betreft hier de waan van de dag, je kunt hier aan mee doen, maar alleen met een zeer strak stoploss beleid en bij voorkeur geen posities meer overnight. Goed blijven analyseren de komende tijd.

  mvg

  1. detita444 says:

   Goud lijkt me nog niet zo’n gekke belegging momenteel. ;-

   1. WP says:

    @ fred fysiek wel, papieren goud even oppassen vannacht de hoog van 25/7, en jan/feb 2018 aangetikt een soort 5 dubbele top in goud, eerst maar eens zien of dat hoog 1396 wordt uitgenomen zo ja dan is na 1409 en 1508 de sky the limit tot oude hoogtes. Nog even op de handen zitten dus.
    Overigens in de week staan alle indicatoren omhoog en is de RSI eindelijk OB. Op de dag staan de indicatoren heel hoog, echter de CCI maakt geen nieuwe hoogte.

 2. Daan says:

  Goedemorgen Gokhan,
  De high van vanmorgen is nagenoeg retr.1,618( 559,4 – 548,28 )
  Zit short.

  mvg.

  1. string says:

   Goede morgen…

   @ Daan…10:00…

   Waarom short…wil je mij dat uitleggen…

   1. Jurrian says:

    @string, omdat hij denkt dat het omlaag gaat toch. Gapfill? You name it. Mag toch wel ?

 3. Gerben says:

  Wat een boefjes weer. Ik voelde um op dinsdag aankomen, maar ik durfde niet meer long toen ik winst genomen had. In de tussentijd hebben we morgen een expiratie, hetgeen zomaar een verdere stijging kan veroorzaken en dan is er weer hoop dat er een handelsakkoord wordt gesloten waardoor er voorlopig geen daling in zit. En toch… Dit kan de blow off zijn geweest, dat hoop ik vooral voor MM.

 4. Daan says:

  String,
  Dat heb ik toch gedaan.
  Geert- Jan zegt altijd dat van een voorgaande beweging de 1,618 en de 2 als retr. wordt gehanteerd.
  In het geval van de 1,618 kom ik
  uit op 566,27.

  mvg.

  1. string says:

   Dank voor je antwoord…
   Mijn vraag omtrent jouw beweegredenen komt voort uit…mijn instap long op nagenoeg hetzelfde moment dat jij short gaat…
   Meteen nadat de koers weer het gap aan bovenzijde verliet ben ik long ingestapt…mijn reden was en is dat vanaf de 5′-grafiek tot en met de maand-grafiek…RSI en MACD dit naar mijn mening bevestigen…
   Als de koers alsnog dieper het gap ingaat…dan heb ik het mis met mijn zienswijze voor wat betreft de waan van de dag…maar indicatoren langer dan intraday…ik heb daar nog redelijk vertrouwen in…

 5. Daan says:

  Dax 12438 bereikt, was vorige
  keer 12435, ik vind het mooi.
  Gaat dit allemaal toch niet op,
  ja helaas dan.

  mvg.

  1. Gökhan Erem says:

   Doe eens een grafiek Daan, ik ben je even kwijt namelijk. Niet om te zeuren, maar echt ik zie niet helemaal in wat je zegt. 1,618 is nooit een retracement namelijk maar een projectie koersdoel. Hetgeen een koersdoel is en niet per se een top of weerstand. Any way, kun je iets meer verduidelijken ajb?

 6. Gökhan Erem says:

  Ik moet zeggen dat de ene na de andere neerwaartse mogelijkheid weggewerkt wordt, en ook op verschillende markten, valuta, bitcoin, aandelen, metalen etc.. Er blijven nu bijna alleen maar opwaartse signalen op verschillende timeframes over. Ik studeer daar nog even verder op omdat ik het niet vertrouw of kan onderbouwen allemaal. (Dit mede omdat alles schijnt te moeten stijgen momenteel hetgeen je nooit lang volhoudt) Waarom? Het spel is een communicerende vaten verhaal, welk vat gaat het dan uit als het overal invloeit? Waarschijnlijk uit de zak van iets wat niet op een markt noteert. Terwijl het andersom hoort te zijn. De financiële markten moeten de echte economie voeden lijkt me en niet andersom. U begrijpt… 🙂 ik heb een puzzeltje waar ik nog niet uit ben.

  1. wh.giesen says:

   Hoi Gokhan, dat was mijn betoog van hedenmorgen om 9.48 dus ook.
   Iets klopt er niet, dus er gaat ergens een forse reactie komen en de technische aanwijzingen zullen wij moeten signaleren.

   mvg

  2. Roland says:

   zoals ik eeerder schreef astro we zitten in een periode van overdrijving..
   en ziet

   1. Gökhan Erem says:

    Zo is het maar net. Komt vaker voor.

   2. WP says:

    precies Roland Jupiter in Boogschutter heel 2019 bijna, met Neptunus vierkant 3x dit jaar en precies deze periode: overdreven uitbundigheid of “zum Toden betruept”.

 7. Daan says:

  wordt vanmiddag, Gokhan.
  Moet vergaderen.

  1. Gökhan Erem says:

   thx

 8. floriaantje says:

  Er is maar één beurswijsheid : “reageren, niet anticiperen” [ = voorspellen/”zeveren” wat het had moeten zijn,
  worden,etc.].
  MVG.,
  Bert

 9. Roelof says:

  @ Gokhan: Kunnen we stellen dat je sinds dinsdag “still confused” bent, maar inmiddels op een “(much) higher level”??

  1. Gökhan Erem says:

   Nee hoor niet zo confused, de reversal bar is een reversal bar, echter een gap opening zoals vandaag zonder pullback op de inverse h&S laat ik graag lopen. Wat gekker is dat de SP uit het niets jumpt, dagenlang niks doen en dan net doen of het long was is een beetje vreemd en dat in expiratie week met het hoogtepunt van de fed ecb en trump achter ons voor deze week. ( dus ik probeer de volgende stappen in te schatten in de vs momenteel)

   1. Roelof says:

    Ja, het was mooier geweest als de S&P net als de AEX iets van een prijscorrectie had laten zien richting de 17e/18e.

    Voor mij is het hier vanaf nu ook uitzien naar een top. Ik wacht geduldig op één of meerdere topsignalen.

 10. Roland says:

  zoals ik eeerder schreef astro we zitten in een periode van overdrijving..
  en ziet…..
  en altijd als dit gebeurd of altijd vaak zoekt men dan naar hoezo en waarom
  dingen werken niet meer indicatoren etc…..
  uit laten razen ……. alhoewel we wel bij een Roland code lijn zijn maar goed u begrijpt 😉
  in deze periode is toveren iets moeilijker
  s6

  1. Gökhan Erem says:

   ben ik niet geheel mee eens maar ik begrijp je wel. Het euvel is dat er heel snel gewisseld wordt van plan onder invloed van nieuwe info die de boel omkeert eerder dan je zou verwachten. ik zoek dan ook geen hoe en waarom, al 25 jaar niet, want dat is alleen maar achteraf de juiste tekst bij de uitwerking zoeken. Ik ben als een gek aan het bijsturen 😵

 11. Roland says:

  meneer merryman
  Zowel Jupiter als Boogschutter waar hij over heerst, hebben met de gevoelens van optimisme en hoop te maken. Zij zien het “glas als halfvol” en geloven dat het glas op het punt staat vol te raken. Echter, zowel het teken als de planeet heeft de neiging tot overdrijven, tot het punt van het verwerpen van feitelijk bewijs, misschien omdat ze willen geloven dat het beste resultaat zal worden bereikt. Het heet positief denken, maar het kan leiden tot een slecht of zelfs verkeerd oordeel, met verliezen als gevolg in plaats van de verwachte winsten als gevolg van de overdreven en hoge verwachtingen. Dit kenmerk wordt problematischer onder het afnemende vierkant naar Neptunus in Vissen, dat ook de neiging heeft om “feiten” af te wijzen of zelfs te verzinnen/verdraaien om het te laten rijmen met zijn optimistische (en zelfs grandioze) wensen. En het afnemende vierkant is naar mijn mening het moeilijkste van alle aspecten om mee te werken, om succesvol te integreren tot een positief resultaat. Zolang er dus geen bewijs, verantwoording en onderscheidingsvermogen vereist zijn, kan de collectieve stemming gemakkelijk buigen naar “irrationele uitbundigheid”. Mensen zijn positief omdat de dingen “goed voelen” en daarom moeten ze goed zijn en beter worden. Wat vaak ontbreekt, is bewustzijn of aandacht voor signalen die een heel ander verhaal vertellen – de werkelijkheid die niet door de overtuigingen en wensen achter de irrationele uitbundigheid wordt ondersteund. Als de werkelijkheid toeslaat en het duidelijk wordt dat deze realiteit niet is wat men dacht dat het was, dan kan irrationele uitbundigheid snel omslaan in hysterie en paniek.

 12. Roland says:

  en ook

  Probeer kalm en geaard te blijven, niet je humeur te verliezen, en niet te beginnen met of deel te nemen aan onnodige en onoverwinnelijke gevechten of geschillen. Anderen zullen niet buigen voor uw wil, net zo min als u zal buigen voor hun eisen. Het is het beste om deze periode te gebruiken om goed na te denken over uw plan(nen), niet om die plannen uit te voeren of te initiëren, vooral als u weet dat ze anderen, wiens steun u nodig hebt, van streek zullen maken. Je hebt misschien gelijk in je overtuigingen, maar waarschijnlijk niet de steun van anderen die nodig is om de overwinning te behalen. Neem de tijd om je strategie te ontwikkelen voordat je aanvalt. Beter nog, val niet aan. Heb geduld en probeer je los te maken en het grotere plaatje realistisch te zien. Wat kan je realistisch gezien winnen zonder je doel te ondergraven? Anders, kun je als je te impulsief reageert, “een storm in een glas water creëren”.

 13. Gökhan Erem says:

  thx interessant

   1. WP says:

    Juist Roland

 14. floriaantje says:

  Tiens, “toveren, “inschatten”,etc…dàn stellen dat de indicatoren niet meer werken.
  Immers het heeft géén enkele waarde tegen de beurs :”go with the flow” in te gaan
  noch te gaan afpeigeren waarom. Opnieuw bevestiging van de onderbouwing van
  m’n post om 11.24. Desalniettemin, veel succes en houd ‘courage’
  MVG.,
  Bert

  1. Roland says:

   iedereen zijn eigen overtuigingen/systeem Bert….

 15. floriaantje says:

  Beste Roland,
  Prachtig artikel van Merriman. Vooral : “Interessant genoeg is president Donald Trump in deze periode,
  op 14 juni, jarig.” Als er één iemand totaal onvoorspelbaar is, dan is DT wèl.
  MVG., 🙂
  Bert

 16. string says:

  Ik weet niets van astro…het lijkt me zeer interessante materie…zoals jij telkens een en ander duidelijk maakt…

  Ik laat de periode van overdrijving met bovengemiddelde aandacht voor de indicatoren overdrijven…maar blijf vooralsnog long…
  Op DAX/CFD intraday 5′ lijkt ’n versteiling van de trend mogelijk…heb inmiddels het lijntje getrokken onder de bodems van hedenmorgen 08:15 en 09:55…

  1. floriaantje says:

   Beste String,
   Heb ook een cfd positie in de Dax. Had begrepen dat de 12.435 weerstand is met steun op 12.200.
   Klopt dat (?). Indien de 12.435 wordt doorbroken is de volgende ‘top’ : 12.676. (?)
   [ bron: IG Group Ltd.]
   Alvast hartelijk dank voor uw reaktie.
   MVG.,
   Bert

   1. string says:

    Beste floriaantje…

    Ik kan geheel met de door jouw bevestigde visie van IG meegaan…
    Er zou n.m.m. nu ongeveer aanstalten gemaakt moeten worden ter versteiling van de trend…danwel om terug te keren richting het gap wat in CFD-grafieken overigens niet zichtbaar is…
    Ook heb ik vanuit de pijlen techniek nog ’n koersdoel staan (12676.6) wat ik gisteren meldde…dit koersdoel is iets gewijzigd vanwege de wat lagere bodem van gisteren 20:00 uur…koersdoel nu 12655.7…

 17. Peter says:

  Het wordt inmiddels wel wat vervelend, niet doorzetten tot 572 en ook geen gapfill naar 562. Al die tijd maar blijven hangen op die weerstand van 566. Pffff.

  1. Roelof says:

   Heb geduld, Peter. Dat is een niet te onderschatten onderdeel van het traden.

  2. ed says:

   de beurs gaat meestal in trappetjes om hoog, we zitten nu weer in consolidatie fase nadat we van 561 naar 566 zijn geklommen. eerst uitrusten van de klim ….

 18. Gökhan Erem says:

  middag update staat er weer., zie boven

 19. Moneymaker says:

  Shorts gaan niet lekker op de aex en dax. Olie en goud compenseren het gelukkig maar had liever alles in de plus gezien 😉

  Goud beetje geluk met de megastijging vannacht, had mijn take profit op 1370 in gedachten maar zojuist toch groot gedeelte eruit gedaan op 1385. Olies houd ik aan.

  Dax extra short bijgekocht en doorgerold

  1. Roland says:

   dank :daar kunnen we wat mee op een ta site

 20. Turbotrader says:

  Morgen expiratiedag, waar de belangen liggen weten alleen de banken en die weten (helaas) alles over ons . Met Facebook en zijn toekomstige (libra?) gaat dat er niet beter op worden .

  Naar RUIMTE- termen bevinden we ons nu in de “dampkring” : het beloofd volgende week alvast broeierig te worden ! Steek het hoofd eens onder water

  Boven de 572 kan er zowaar een ordinaire campingrally ontstaan !

  Zoals ik Geert Jan zijn laatste plaatje zag “never stop learning” ook niet na zovelen jaren .

  Groeten TT 🌞

 21. Daan says:

  Beste String,
  Bij een dynamiek als van de laatste dagen kijk ik minder naar
  indicatoren, die kunnen dat tempo
  niet bijbenen imo.
  De hele grote frames wel.
  Probeer dat maar een om te zetten naar de kleine frames met indicatoren die niet lekker werken.
  Ik hou me nu dan ook ouderwets bezig met ” tellingen “.

  mvg.

 22. Moneymaker says:

  Olies uitgebroken….het blijft een zeer vreemde markt….spanningen nemen toe…olie stijgt/goud stijgt en de indices stijgen….iets klopt er niet….en daarom denk ik nog steeds dat we sneller dan menigeen verwacht down gaan. Mag van mij vanmiddag al maar verwacht dat pas na het weekend na de expiratie. Belangen liggen ron de 570…das mooi moment extra bij te kopen….

 23. Moneymaker says:

  dax 12400-12500 is laatste spike en dan flink flink down!!!!

 24. Daan says:

  Beste Gokham,

  Bij dezen.

  mvg.

 25. Daan says:

  Beste Gokham,

  Ik kreeg helaas de grafiek niet
  geplaatst.
  Server. error int. eerrormvg.

  mvg.

  1. Roland says:

   Daan heb jij die dc codes nog uitgewerkt ?

 26. bvk67 says:

  Goedemiddag,
  ES maakt ATH, Europa doet niet mee !
  Groet, Bart

 27. Daan says:

  Die heb ik op dit moment niet nodig, Roland.
  Ga er wel in duiken.
  Vind dit soort zaken interessant.

  1. Roland says:

   ok ik had hoe je het kan doen neergezet afgelopen vrijdag.
   vroeg me af of je er wat aan had of hebt gehad.

 28. Daan says:

  kd nu is m.i 559,x
  en meer vertel ik niet.:-)
  upg 559,x

  Of ik ga natuurlijk zelf de bietenbrug op.
  Dat kan ook.

 29. bvk67 says:

  Mijn vermoeden is dat we eerder verder stijgen dan dalen ivm op-ex morgen.
  ES opent wel met GAP up, exhaustion GAP ?
  Groet, Bart

  1. Roelof says:

   Niet veel ruimte meer naar boven. Maar zou inderdaad wel vreemd zijn als we nu flink gaan dalen richting opex.

   Target 572 staat nog open.

 30. Daan says:

  Heb ik in mijn bestand gezet Roland.

  1. Roland says:

   ok let wel das niet wat ik gebruik ..
   Pv wel 😉

 31. floriaantje says:

  Beste Bart,
  Gap S&P [ MA200] op 2940 range tot 2950 (?)
  E/D short ook “foetsie” (?)…wachten op exp.morgen (?)
  Thks (!)
  MVG.,
  Bert

 32. Bart says:

  Hoi Bert,
  GAP voor ES was 2949. Is mooi dicht nu.
  NYSE ADV/DEC was bij opening +2k, red hot dus. Nu eerst wat afkoelen.
  Echter 2961 moet mi nog getest gaan worden vandaag.
  Groet.

 33. floriaantje says:

  Beste Bart,
  THKS.
  Heeft u ook nog tranding ranges NASDAQ (?)
  Merci.
  MVG.,
  Bert

 34. floriaantje says:

  Dt and JP fighting forTimes : Men of the Year 2020 { ?}
  MVG, 🙂
  Bert

 35. floriaantje says:

  Sorry moet zijn : Person of the Year 2019
  MVG.,
  Bert

 36. wh.giesen says:

  Het valt niet mee als beer om hier wat aan te verdienen, echter de gap op de dax is op een paar puntjes na dicht.
  Nu neutraal en kijken of we er goed aan gedaan hebben om de winst te verzilveren.

  mvg

 37. Roelof says:

  Lijkt een ‘gravestone doji’ te worden op de dag = mogelijke top voor de beweging vanaf de 548 “Draghi” bodem.

  1. detita444 says:

   Wordt nog spannend, zal veel van de veiling afhangen. Vermoed dat ze het nog omhoog veilen.

   1. Roland says:

    g okje 563 80

 38. Gökhan Erem says:

  ik vind het maar slappe hap net als gisteren (ondanks dat het hoger staat,misschien wel daarom des te meer)

  1. detita444 says:

   Misschien morgen op 565 of 570 expireren en maandag openen met een gap down.

  2. wh.giesen says:

   Ik begrijp deze opmerking niet, 18 punten gestegen in 3 dagen, we hebben wel eens mindere dagen gekend.
   Rsi telkens ruim OB, ik blijf nog voorlopig aan de zijlijn en verwacht komende week ergens een top in de USA vanwege de stand in de RSI in de week. Volgende maand komen de echte kansen, dan komen de cijfers en in de aanloop daar naar toe verwacht ik al milde winstnemingen.

   mvg

 39. floriaantje says:

  “Intraday” misschien wel maar “overnight” geenszins met verzilvering bij open.

 40. detita444 says:

  Wat bedoel je daarmee Bert? En heb je het over aex of s&p?

  1. floriaantje says:

   S&P, beste Fred, op basis van “traders talk” na-FED-beurs zo’n positie ingenomen.

   1. detita444 says:

    Thx.

 41. Roland says:

  Roland
  20 juni 2019 om 17:27

  g okje 563 80

  en het werd 563.71

  geinaggh code werkt weer 😉

 42. detita444 says:

  B.t.w. in verkiezingen Engeland alleen nog maar “no deal” kandidaten over.

  1. floriaantje says:

   Okay..”all aboard” na 31/10 met ‘den Boris’…wordt een ‘eclatant’ succes….:)

 43. Roelof says:

  Die ‘gravestone doji’ is een ‘shooting star’ geworden = een mogelijke top.

 44. Roland says:

  24K Magic I’m a dangerous man with some money in my pocket

  https://www.youtube.com/watch?v=TBRO–xiO2s

  1. detita444 says:

   Zoveel verdiend vandaag?

 45. Roland says:

  kan het niet vertellen teveel cijfers achter de komma

  1. detita444 says:

   Dan rond je toch af op cijfers voor de komma. 😉

   1. Roland says:

    gevecht met een ML in volle gang

 46. floriaantje says:

  Bij mij, beste Roland, is guitig verdienen teveel cijfers Voor de komma

  1. detita444 says:

   En dat geloof ik. 😉
   Het is je van harte gegund Bert!

  2. Roland says:

   steek je neus is in het broekje van je vrouw
   in plaats van in mijn postings dank Bert

 47. Peter says:

  Gökhan is helaas geen ‘early starter’.

  1. detita444 says:

   Een gegeven paard mag je niet in de bek kijken 😉

 48. Jan B says:

  Hoor ik daar de wekker afgaan?? 😁

 49. Roland says:

  gevecht met een ML in volle gang

 50. derfla says:

  zullen we verder gaan op de nieuwe update van vandaag? deze staat online

Geef een reactie