AEX: RoepToeter

Met het laagste punt van gisteren heeft de AEX vrij nauwkeurig de gisteren afgegeven eerste steunzone 502-501 aangetikt. Langzaam maar zeker beginnen in de kleinste grafiek de contouren van een broadening formatie zichtbaar te worden.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De huidige handelsruimte voor de AEX is gisteren in de slotzin van de column  gedefinieerd. Nu de graadmeter gisteren netjes is opgeveerd van de gedefinieerde steunzone mag de blik vandaag weer richting de weerstandszone. In de kleinste grafiek staan twee diagonale lijnen ingetekend. Deze lijnen convergeren niet, maar divergeren. De combinatie van deze lijnen staat in de theorie bekend als een broadening formatie. Op basis van de bovenste lijn moet de verwachte weerstand na gisteren iets worden opgerekt. Het niveau 505 wordt de zone 505-506. Opnieuw speelt de ontwikkeling van de RSI een cruciale rol. Het uitblijven van een OS-notering gaf gisteren reden om een herstel te verwachten. Voor vandaag wordt verwacht dat zij niet tot boven de OB-lijn klimt. Het uitblijven van deze ondersteuning vanuit de indicator geeft dan weer aanleiding om na een voorzichtig hogere start een terugtrekkende beweging richting de steunzone van het patroon te verwachten. Niet voor niets is gisteren de opmerking gemaakt over een SmeerVloertje.

Al met al moet de ingecalculeerde beweging gezien worden als de logische vervolgstap binnen de ingetekende roeptoeter. Net als gisteren wordt afgesloten met de opmerking dat de handelsruimte voor nu gezet wordt tussen 502-501 steun en 505-506 weerstand. Voor de volledigheid, onder 502-501 volgt hoogstwaarschijnlijk 496. Wordt Vervolgd!

U heeft het waarschijnlijk al gezien, maar toch: De Blik van de Nik voor Maart staat live. Veel leesplezier!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

3 reacties op “AEX: RoepToeter”

 1. Yathzee says:

  Peek a booh.. iig alvast een narrowing range gekraakt..

  https://invst.ly/3eay6

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Yathzee,
  Daar staat natuurlijk wel tegenover dat de ambitie van de AEX vooralsnog weer is gestopt rond 505. Een niet geheel onbekend niveau. Voor de volledigheid heb ik weer een update van de intra-daggrafiek in de column geplaatst.
  GRS Geert-Jan

 3. Yathzee says:

  Ja idd.. was leuk geweest als de RSI er vandoor was gegaan.. maar dat is niet gebeurd. Er suddert wel iets.. na de knal van afgelopen woensdag.. een paar dagen kort bewegen (gisteren hielden we het weer mooi / makkelijk droog ondanks zwakte in de US) .. is de afgelopen periode wel vaker het recept geweest.. tijd rustig zijn werk laten doen.

  Die bijna OS in de week intrigeert me ook enorm.. komt niet zo vaak voor he.. is net zoiets als een komeet die eens in de zoveel jaar is waar te nemen 🙂

Geef een antwoord