AEX: Right said Fred

Loopt de AEX vandaag wederom tegen een muurtje aan? Aldus de centrale vraag uit de DD van woensdag. Het antwoord op de vraag is inmiddels gegeven. Oftewel, Deeply Dippy.

AEX-IntraDagGrafiek

De reactieve beweging van de achterliggende dagen heeft in de kleinste grafiek de vorm van een rising-wedge koerspatroon aangenomen. Zie chat woensdag. Het benoemde koerspatroon staat bekend als negatief. Door het opnieuw uitblijven van ondersteuning vanuit de RSI is de triggerlijn van het patroon reeds gebroken. Dit betekent dat de AEX zich mag gaan richten op het startniveau van het patroon.

Deze conlcusie brengt de DD weer terug naar de ingetekende horizontale lijn rond 488.50. Net zoals de aandacht in de eerste helft van deze week lag op het uitblijven van een nieuwe OB notering in de indicator, moet de aandacht nu naar het vormen van een nieuwe OS notering in de RSI. Of deze vandaag al verschijnt wordt betwijfeld, maar idealiter verschijnt deze wel in de komende sessies. Ook een tijdsframe hoger is het verloop van de RSI momenteel interessant.

In de eerste DD van deze week is de dalende trendlijn over de recente toppen van de indicator in de dag-grafiek aangehaald. De indicator is in de achterliggende dagen tot exact deze lijn opgelopen. Zie rode pijl. Nu de verwachting luidt dat de AEX weer wat kan dalen komt een andere opmerking uit de eerste DD van deze week weer in beeld. Het betreft de opmerking over de combinatie van de top in de RSI van 12 – 12 en de ingetekende cirkel in de RSI.  Afgelopen maandag zijn deze twee punten benoemd als de eerste bouwstenen van een potentiële volgende Negateive Reversal in de dag-grafiek. Deze set-up zou vandaag zomaar eens kunnen gaan verschijnen.

Zoals altijd kan de beweging vanaf de huidige slotstand naar de benoemde 488.50 opgedeeld worden in deelstappen. De eerste deelstap wordt gezet op 491.  Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Na de lagere opening, waarin de RSI inderdaad niet tot onder OS dook, staat de beweging van vandaag in het teken van de gap-fill. Het behoeft geen toelichting dat het open blijven van het koershiaat een sterker steuntje in de rug voor het neergelegde scenario was geweest. In de grafiek staat een horizontale lijn getrokken rond 497. Op basis van de steun van gisteren mag/moet de AEX nu richting dit niveau weerstand ondervinden. Anders verwoord, de index moet nu op zoek naar een eerste lagere top binnen het beeld vanaf eind 2018. Aarzeling richting/rondom 497 moet dan het startpunt vormen voor een volgende beweging neerwaarts. Of, om in lijn te blijven met de gekozen foto van vandaag, de eerste actie heeft gezorgd voor een reactie. De kenmerken van elastiek zijn echter dat de bewegingen steeds iets minder zijn. De eerste target blijft vooralsnog liggen op het startpunt van de rising wedge, hetgeen 488.50 impliceert.

129 reacties op “AEX: Right said Fred”

 1. Koen says:

  Goeiemorgen GJ en anderen. In de laatste paragraaf kleine typo, moet 488.50 zijn uiteraard. Bedankt voor de analyse alweer!

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Koen,
  Dank weer…het wil nog niet zo heel erg lukken met die typo’s in 2019…excuses..
  GRS Geert-Jan

 3. Jos says:

  Goedemorgen allen, na het eerste dipje kan er wel weer koop interesse ontstaan deze ochtend. Succes met traden.

  1. Jan says:

   en er was koop interesse, een seconde of 10. Thnx!

 4. Moneymaker says:

  Goedemorgen iedereen! Had ik gisteren maar nabeurs toch dax shorts dik ingekocht…..hoopte eigenlijk vandaag op hertest 11000 maar dat gaat denk ik niet gebeuren!
  @jos, even een gewetensvraag zit je toevallig long? Anders zou ik nl je opmerking niet kunnen plaatsen dat er koopintenties zijn.

  Is overigens erg stil de laatste weken hier op forum van sommigen

  1. Jos says:

   Niets gaat in een rechte lijn dus ik denk dat we na dit dipje enig herstel gaan zien, immers de soep wordt nooit ……as we speak.

 5. Jos says:

  @MM, zit nog steeds short voor de langere termijn…..maart.

 6. j.klopper says:

  eerst gapje nog even sluiten?

 7. Jurrian says:

  @Roland je opmerking over Gann (dat elke index of commodity zijn eigen ritme heeft) houdt mij bezig. Zon, maan alles beweegt in patronen las ik gister ook ergens. Zou er niet een rangorde zijn in die patronen? Zou, om precies te zijn de index van de AEX zich niet kunnen bewegen BINNEN de index van de S&P ? Kleintjes binnen groten dus?
  Ben nieuwsgierig naar je mening.

 8. raph says:

  Beste GJN,
  gezien de hoge correlatie met de andere Europese beurzen is het misschien toch ook goed om weten dat de RSI bij de Franse CAC40 tijdens de afgelopen stijging wel verschillende OB heeft neergezet. Ook de DAX heeft op 7 en op 8 januari een OB neergezet. Weliswaar waren de toppen in de RSI steeds lager, maar toch lijkt de koopdruk in deze markten toch al wat hoger te liggen. Neem je eventueel divergerende signalen van andere Europese markten mee op in uw analyse?

 9. Roelof says:

  De korte termijn opgaande trend is vanochtend met het zetten van een lagere bodem teniet gedaan. Mijns inziens is het nu zoeken naar een lagere top ergens tussen 495 (MA50) en de 497 (MA20 en terugtest doorbroken trendlijn). Daartussen natuurlijk ook gapfill op 496.

 10. bvk67 says:

  Goedemorgen,
  DAX heeft GAP gesloten, nu AEX nog.

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Raph,
  Het antwoord op uw vraag luidt… zeker… ik neem andere indices… valuta… en commodities… mee in mijn mening.
  GRS Geert-Jan

 12. Roland says:

  Through the Law of Vibration every stock in the market moves in its own distinctive sphere of activity, as to intensity, volume and direction; all the essential qualities of its evolution are characterized in its own rate of vibration.

  http://www.brainyforex.com/gann.html

  en tuurlijk is de sp meer leading als de aex .
  kan er zoveel over vertellen maar dan word het les en das niet de bedoeling

 13. Roland says:

  als we dan even naar de vork kijken (die ik niet kan plaatsen) ligt de medidan op 493.5 waar we dus een zoom doorheen hebben gemaakt en terug getetst
  vanaf close tot low vandaag is 4 punt
  de lower pl ligt op 488 Geert Jan 488.50 v

  aangezien ik mijn indicator harde r zie dalen als de koers denk ik dat we een coil gaan maken aka zijwaarts rond die median
  wat natuurlijk iedereen is opgevallen dat de gap up van gister is gesloten maar de down van vandaag een nieuwe gap heeft gemaakt en jawel in hetzelfde gebied
  gister boven dat gebied nu deronder
  gaan we die sluiten of niet
  maar hoe dan ook naar mijn mening blijft het rood vandaag

  s6 allen

 14. Hoekstra says:

  @Bart 9:40
  FTI-laag 09/01 = 494,60
  FTI-hoog 10/01 = 494,65
  => gat in daggrafiek FTI is gesloten

 15. string says:

  Goede morgen…

  MM…09:12…laatste zin…
  Insinuaties gelieve voor je houden…beter voor de goede sfeer op het forum…

 16. string says:

  @ Vrijbuiter…

  Mijn post gisterenavond 22:50 nog gelezen?…

 17. Roland says:

  @String ik wel dank daarvoor ben het nog steeds aan het leren dat dartpijlen gooien ik volg Quick soms op BK
  die doet dat ook dus in draadje lobsang
  groet

 18. Roland says:

  Moneymaker
  10 januari 2019 om 09:12

  zou u zo mogelijk iets meer ta kunnen vertellen bijv over het hopen op
  hoe kwam u op het hopen op
  ok wil ik opmerken ik hoef uw posities niet te weten
  wel uw Ta

 19. Jos says:

  Nie OS nie……………er is.inmiddels wat koop interesse ontstaan………….opzoek naar de lagere top?

 20. Moneymaker says:

  Constateer wel dat de echte verkoopsdruk bij de dax toch wel echt aan het opdrogen is…. dax oogt “redelijk sterk” gezien het herstel vanaf vanmorgen toch alweer op 10850! Toch nog op de hoede voor dt met zijn tweets die welllicht de markt nog een keer flink kunnen stuwen!

 21. Moneymaker says:

  @jos, waar verwacht jij lagere top? Terug naar 496-497 Of maximaal 495

 22. wh.giesen says:

  MM, op dit soort vragen heeft niemand een antwoord, wij kijken naar de gemiddeldelijnen en de RSI, in de 30 mingrafiek voornamelijk.RSI momenteel op 44 kan nog naar 64 en daar heb je de beste kans voor nieuwe shorts naar mijn mening.

  mvg

 23. Vrijbuiter says:

  @String … nu net ja
  “Betreffende pijl wordt gekopieerd en start op de high van de candle van vandaag…”
  Is dus enigszins anticipatie op dat moment, in de veronderstelling dat top daar gezet wordt/is.
  Maar vorm van anticipatie bleek ook al uit je tekst, dus duidelijk.

  P.S. Rest van de dag afwezig

 24. Jos says:

  @MM, moet nog blijken of er een lager top gaat komen niemand weet dat. Diegene die denken dat wel te weten zijn aan het anticiperen. Maar als die lagere top er komt dan denk ik aan de eerste of tweede gemiddelde lijn die gebroken zijn.

 25. Roelof says:

  De doorbraak van de opgaande trendlijn gistermiddag was voor mij het sein om short te gaan. Dat lijkt me een gevalletje van reageren en niet anticiperen.

  Dat we vanmorgen lagere bodems zetten dan die in de voorgaande dagen geeft m.i. aan dat de korte termijn uptrend definitief kapot is. En aangezien dalingen meestal in een 3 beweging gaan, lijkt het me daarom nu het meest logische om te gaan zoeken naar een lagere top.

 26. Turbo says:

  Daar kan ik me wel in vinden Roelof!

 27. Jos says:

  @Roelof, het lijkt mij ook het meest logisch en GJ en waarschijnlijk velen andere ook……………… maar gaat het ook gebeuren? Voorlopig ben ik nog niet zwaar onder de indruk van deze daling hedenochtend.
  Vanmiddag gaat de Fed president zijn mondje weer open doen.

 28. wh.giesen says:

  Jos, jij bedoelt inzake de gang van zaken aan de overkant van de plas vermoed ik?

  mvg

 29. Jos says:

  @wh.giesen, rond de kerst is het bekende PPT samen gekomen en hebben de Amerikaanse indices een opmerkelijk herstel laten zien dus het zou mijn niet verbazen als Powell vanmiddag wederom iets laten vallen wat de markt graag horen wil………………..een rentepauze doet wonderen. AEX heeft even weerstand eerste gemiddeld lijn.

 30. detita444 says:

  Waarde G-J.
  Dank dat u reeds vroeg de honneurs voor mij heeft waargenomen. Ik bevestig het bij deze:
  RIGHT.
  GRS Fred

 31. Buurman says:

  Waarde GJ,

  Wanneer kunnen wij de S&P Blik verwachten?

  Gr

 32. Geert-Jan Nikken says:

  Ter info…de middag-update verschijnt vandaag iets later….excuses.
  GRS Geert-Jan

 33. string says:

  AEX/CFD 30′ grafiek…
  RSI-waarde vanochtend vanaf 01:15 tot 04:00 oversold…na vervolgende opmars om 11:30 weer draaien naar zuiden…ruim onder 60%…
  Dus begin van de verwachtingen van bericht 09-01/22:50 lijkt hiermee wel te worden bevestigd…in het vervolg van de nu gaande dalende koersbeweging nogmaals ‘n diepere OS-notering en RSI-waarde staat bevestigd in BearMarketRange…

 34. Moneymaker says:

  GJN, prima!

  Waar ik zelf altijd wel mee worstel zijn de speeches die ook bijv weer vanmiddag komen…. ik zit nu short maar ja die powell kan weleens roet in het eten gooien en de beurs weer omhoog praten voor wat het waard is… hoe gaan jullie hiermee om?

  1. j.klopper says:

   een goede trader werkt met stops.

 35. detita444 says:

  @ MM
  Door niet altijd maar in de markt te moeten zitten.

 36. string says:

  @ Roland…10:34…
  Voor mijn gevoel is dat darten en de bijbehorende uitkomst…hetzelfde als het bekende “Halfmast Patroon”…want ook hier gaat de lengte van de beweging aan de bovenzijde…gekopieerd worden en geprojecteerd worden onder het patroon…

 37. Jan says:

  Middag Update:
  Riempjes vast

 38. ed says:

  @ money maker,

  Zit u niet wat vroeg short, daar we op de uur grafiek nog steeds in het opgaande trendkanaal zitten?

 39. Roelof says:

  Speciaal voor MM een herinnering aan Mama Nikken. Zij zei altijd tegen kleine Geert-Jan: “Lieverd, wordt later nooit een positie-junkie. Als het marktbeeld even niet helemaal duidelijk is, is het beter om geen positie te hebben. Vergeet niet, de AEX is er morgen ook nog. En overmogen. En volgende week.”

  Dus MM als je zo bang bent voor wat ome Jérôme nu weer gaat brabbelen zou ik het volgende tegen je willen zeggen: ……uit je positie en zoek de zijlijn.

 40. wh.giesen says:

  Mensen, eindelijk gaat dit forum nog worden waar het voor bedoeld is, is al dat gescheld e.d. inclusief het forumreglement toch nog ergens goed voor geweest.
  MM, je zit al short om de daling niet te missen, je zou pas short moeten zitten indien de NR er staat en dat zou na vandaag kunnen maar dat kan ook nog morgen of volgende week worden.

  mvg

 41. string says:

  AEX/CFD 30′ grafiek…

  Dit heet dus…op zoek zijn naar ‘n lagere top…en hier worden alle te vroege beertjes wederom omgelegd…Lobsang heeft op het forum van BeursKings enkele jaren terug…de accumulatie fase met zijn valkuilen erg treffend omschreven…en datzelfde geldt natuurlijk hier ook in de distributie fase…

 42. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Wil niet [Rotterdams] : zei…. noch [Vlaams] zever.., maar geldt uw “AEX-update-excuses”
  ook voor de door u bevestigde : Blik van de Nik op S&P500 (?)
  MVG.,
  Bert

 43. string says:

  AEX/CFD 30′ grafiek…opzoek naar ‘n lagere top…
  De te vroege beertjes worden hier wederom vakkundig afgeslacht…Lobsang heeft enkele jaren terug op het forum van Beurskings…’n erg duidelijke uiteenzetting gepost omtrent de Accumulatie fase en de bijbehorende valkuilen…en datzelfde geldt hier natuurlijk ook…voor de nu gaande Distributie fase…
  Voor elke daghandelaar zou moeten gelden…ik kan geld verdienen in een uptrend…ik kan geld verdienen in ‘n downtrend…maar in ‘n consolidatie met korte bewegingen heb ik niks te zoeken…conform Mamma Nikken…
  Met andere woorden…voordat ik hier shortpositie inneem…is de eerste ‘n lagere top en ‘n lagere bodem geplaatst…en dat geldt uiteraard voor elk timeframe van kort naar lang…

 44. Phoenix says:

  De AEX kleeft voortdurend tegen de 50MA aan en lijkt er nu doorheen te breken. Het is mij even onduidelijk waar het positivisme op gebaseerd zou moeten zijn.

 45. Jan says:

  Jos, hoe laat is het?

 46. string says:

  Oeps…mijn eerdere bericht omtrent de distributie fase kon ik niet terug vinden…waarschijnlijk met het wisselen van de pagina’s…
  Dus toen maar opnieuw begonnen…

 47. floriaantje says:

  Beste Phoenix,
  Op de “moeder der beurzen” : S&P500.
  MVG.,
  Bert

 48. Roelof says:

  De ultra korte trend is vandaag stijgende. Maar elke stijging wordt op de 30 min. keurig afgeremd door de, eveneens stijgende, MA50.

  Vanwege de intraday aanwezige stijgende tendens lijkt het in de 30 minuten tot een gapfill te komen op 496.21 én vlak daarboven tevens een hertest van de doorbroken trendlijn. Ik vind dat vrij normaal marktgedrag.

 49. Phoenix says:

  Dat is een feit beste Bert, maar de vraag blijft staan.

 50. Roland says:

  String dit ?
  Lobsang

  Je gaat alleen mee in de richting, die wordt aangegeven door je gebruikte chart en de chart met een langere bar duur.
  Mantra #2
  Een kanaal is pas bewezen bij de derde keer (steun/weerstand) aanraken en omkeren..
  .Mantra #3
  Na verlaten van een neerwaarts kanaaltje aan de bovenkant wordt eerst een nieuwe bodem getest c.q. na verlaten van een opwaarts kanaaltje aan de onderkant wordt eerst een nieuwe top getest. Dan eventueel omdraaien. (In de meeste gevallen gaat het zo)
  Stappenplan voor bodemvorming

  Stap 1…Eerst aarzeling…stieren en beren zijn bijna in evenwicht…

  Stap 2…Dan als de stieren denken goed te zitten…toch ‘n tik naar beneden…Dan ‘n versnelling, alsof je in de Baron zit…alle verse stiertjes zien hun stoploss afgaan…
  Stap 3…Kom je bij ‘n steun en stappen de beren uit…
  Stap 4…Zie je in de opgaande flank ‘n paar keer ‘n rode bar die het niet houdt…dan zou het ‘n bodem kunnen zijn…
  Stap 5…Pas dan voorzichtig aan long denken…liefst na het terugtesten van de laatste bodem…
  Stap 6…En die terugtest moet dan afketsen op ‘n iets hoger niveau…
  Stap 7…De echte bodem zie je pas als hij er al ‘n tijdje staat…neem dan ook de tijd om die bevestiging te vinden…

 51. floriaantje says:

  Beste Roland,
  U bedoelt toch niet auteur Lobsang Rampa (?)…
  MVG.,
  Bert

 52. Roland says:

  nee Lobsang was veel aanwezig op beurskings of zijn achternaam Rampa is weet ik niet.

 53. string says:

  Roland toppie… De mantra’s en het stappenplan van Lobsang…

 54. Geert-Jan Nikken says:

  Middag-update staat er.
  GRS Geert-Jan

 55. Roland says:

  @String wie wat bewaart etc..
  kijk daar wel is maar zie nooit meer postings van hem
  dus ik vrees met grote vrezen dat .. affijn je snapt

  groet

 56. floriaantje says:

  Beste Roland,
  Voor uw info : Lobsang Rampa is de pse naam van een auteur die boeken schreef
  met paranormale en occulte thema’s. Zijn bekendste werk is The Third Eye , gepubliceerd
  in Groot-Brittannië in 1956.
  MVG.,
  Bert

 57. Roland says:

  dank Bert
  een google op naam en boek gaf een pdf die ga ik in het weekend is bekijken

  groet

 58. floriaantje says:

  Beste Roland,
  Okay….en dan maar hopen dat hij niet is die u citeerde in uw post om 14.11. Anders wordt
  deze TA “verheven” tot “paranormale en occulte” thema’s…….
  MVG.,
  Bert

 59. Roland says:

  Weet nu zeker dat hij dat niet is .
  want Lobsang van bk is een nuchtere westlander.
  mijn interesse lig daar wel .
  nu weer een stukje vliegen op me bezem 😉

 60. string says:

  Roland…
  Beurskings…het was ooit ‘n degelijk goed forum…waaraan ook ene GJ Nikken medewerking verleende…
  Wat van dat forum is geworden weet ik niet…weet wel dat de beheerder van destijds het steeds lastiger vond om het overeind te houden…later is het voortgezet door medeforumlid Jacco…

 61. floriaantje says:

  Wat een opluchting anders was G-J een spirituele Goeroe geworden. 🙂
  MVG.,
  Bert

 62. detita444 says:

  RIGHT

 63. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Met betrekking tot uwen post van 12.36 uur…verwijs ik gaarne naar het antwoord van de titeldrager van vandaag om 12.39 uur…alsmede ook mijn moeder…
  https://www.tradeidee.nl/glossary/mama-nikken/
  GRS Geert-jan

 64. Moneymaker says:

  ik mis de analyses van de dax. Mensen goede tips waar ik deze kan vinden? Vind de dax nu lastig in te schatten… top gezet of toch nog niet…..

 65. wh.giesen says:

  Bert, hoe laat gaat jerommeke speechen?

  mvg

 66. string says:

  DAX doet hetzelfde als de AEX…want is daarvan ‘n afgeleide..ongeveer…

 67. Roland says:

  @String het is helemaal niets meer daar

  groet

 68. floriaantje says:

  Beste Fred,
  Tiens, het voordeel van een spirituele goeroe is dat je “gebeden”, zoals die van “mijn S&P500
  Blik v.d. Nik” , worden verhoord….
  MVG.,
  Bert

 69. Roland says:

  MM misschien zelf een analyse maken
  want….
  Tip #10: Neem zelf beslissingen
  Ken jij iemand die rijk is geworden van de tip van de buurman?? Ik ook niet… Doe je eigen werk, maak
  je eigen analyses en neem je eigen beslissingen op basis van hetgeen jij waarneemt en niet op basis
  van de meningen van anderen. Of zoals professionele traders het zeggen: “Tips are for waiters”.

 70. wh.giesen says:

  MM, ik begrijp jou niet je wil telkens overal tegelijk in de markt zitten, bang om een daling of stijging te missen. Je hebt hier door jou gedrag niet echt bepaald vrienden gemaakt, en ik dacht dat ondanks dat je steeds goed geadviseerd wordt. De ene dag doe je of je alles weet, enkele weken later weet je het dus weer niet meer. 1 troost heb ik voor je er is niemand die het weet wat de koersen gaan doen. Hier wordt getracht mbv TA een toekomstig beeld te scheppen.

  mvg

 71. Peter says:

  @wh.giesen 18.45 uur onze tijd gaat hij los.

 72. floriaantje says:

  Beste Wh.,
  U bedoelt toch niet die uit ‘Suske en Wiske’ maar die andere ‘bodybuilder’:
  “US Fed Chair Powell Speech” om 18.45 p.m. uw tijdszone.
  MVG.,
  Bert

 73. Roland says:

  met respect

  MM Veel geschreeuw en weinig wol

  Deze uitdrukking wordt gebruikt als iemand veel drukte maakt en een hoop praatjes heeft zonder dat hij werkelijk iets dóét of tot stand brengt.

  groet

 74. Peter says:

  En als je denkt dat je het dan gehad hebt: om 1 uur vannacht komt miss Clarida ook nog aan het woord.

 75. detita444 says:

  Waarde MM,
  je hebt toch wel RT grafieken neem ik aan. Grafieken waaarin je ook trenkanaaltjes, steunen en weerstanden kunt tekenen?
  Probeer dat eerst eens en neem anders een cursus, dat is nooit weg
  GS Fred

 76. Jurrian says:

  @MM hier staat die DAX https://www.godmode-trader.de/

 77. floriaantje says:

  Beste Peter,
  U bedoelt FED vc Richard Clarida (?). Zo ja, er zijn er nog een aantal andere “belangrijke” FED-jes
  en op een voor u gunstigere tijdstip : Bullard om 18.30 en Evans om 19.00.
  MVG.,
  Bert

 78. string says:

  Mijn miss is altijd aan het woord…

 79. floriaantje says:

  Ter Info:
  Traders talk:
  “S&P zone 2580–2600 kritisch technisch niveau ivm de Q4 bedrijfsreslutaten vanaf
  volgende week met 2640 als MA50”
  MVG.,
  Bert

 80. detita444 says:

  Waarde Bert, ik vermoed dat de stemming in Londen de 15e het belangrijkste item is, zeker voor de Europese beurzen.

 81. floriaantje says:

  Beste [ of Waarde ? ] Fred,
  Tiens, dat is waar ook Br{Exit..May ?}.
  Voor de S&P m.i. ” just in the blink of an eye “…….
  MVG.,
  Bert

 82. Jos says:

  En ze zingen allemaal in koor we gaan misschien wel een rente pauze nemen
  https://www.cnbc.com/2019/01/09/feds-bullard-takes-stand-against-more-interest-rate-hikes.html?&qsearchterm=bullard

  @MM de bovenkant van mijn trendkanaal zit zo rond de 501 🙂
  @MM de onderkant van mijn trendkanaal zit zo rond de 488 🙂
  als je op zoek bent na hou vast.

 83. Peter says:

  Ja Bert, die bedoelde ik inderdaad. En m.n. die speech wordt toch ook als belangrijk gezien.

 84. detita444 says:

  Beste Bert.
  Aangezien in mijn geval de waarde moeilijk te bepalen is, houden we het maar bij “beste”. 😉

 85. floriaantje says:

  Beste Peter,
  Kan géén inschatting maken in persoon’s belangrijkheid qua rangorde nà FED’s
  “Jerommeke”. ‘Traders floor’ kern is .:: rate hike in maart of geen enkele dit jaar of
  zelfs’ een ‘cut’…wordt vervolgd.
  MVG.,
  Bert

 86. floriaantje says:

  Beste Fred,
  Als Vlamingen….discreet……”m’n beste” 🙂
  MVG.,
  Bert

 87. string says:

  In de 30′ AEX/CFD…is sinds vanochtend 00:30 uur ‘n dubbele bodem tot ontwikkeling gekomen…
  Voor deze W-formatie heeft zojuist…om 14:30 de finale afrekening plaatsgevonden…
  Zal dus mogelijk zijn…dat hiermee de verwachtte lagere top is geplaatst…
  Indien dit zo is…dan heb ik ook zojuist ‘n nieuwe pijl geworpen welke vasthangt aan die lagere top…
  Pijl heeft ‘n berekende uitkomst van 489.42…mits 496.28 niet meer wordt gepasseerd…

 88. floriaantje says:

  Ter Info:
  Ons Donaldske gaat weer “talking to the wall”…
  “Trump heads to Texas as he pledges to make no concessions on his proposed border wall”.
  Bron: WSJ tweet at. 10.05 a.m. EST.
  MVG.,
  Bert

 89. floriaantje says:

  Ter Info:
  Op de kabel met z’n pet : “Make America Great Again ” op, DT:
  “When I said Mexico will pay for the wall in front of thousands and thousands of people,
  obviously, they’re not going to write a check,” President Trump says. “But they are paying
  for the wall indirectly.”
  MVG.,
  Bert

 90. detita444 says:

  Beste Bert, hij bedoelt waarschijnlijk met dienstencheques.

 91. string says:

  Dit gaat ‘n prestige-kwestie worden…Trump wil niet op z’n bek gaan…en volgens de democraten moet hij dat…

 92. Jos says:

  Samenvattend de gap van vanochtend is dicht wat dan weer niet helemaal past in het plaatje dat we op zoek zijn naar een lagere top. zie GJ middag update. Kortom om de 499 als de top te zien is het mij nog iets te vroeg hou mijn opties nog open 🙂
  Fijne avond allen………..je weet maar nooit met die Fedjes.

 93. detita444 says:

  Waarde Jos,
  dank voor uw samenvatting.
  GRS Fred

 94. floriaantje says:

  Beste Fred,
  Blijkbaar worden nu die ruim 800.000 ambtenaren betaald uit dopgeld. Overigens m.i. handelt
  DT politiek “discriminerend” , aangezien de meeste van hen Democraten zijn.
  MVG.,
  Bert

 95. Jos says:

  Graag gedaan Fred.

 96. string says:

  AEX/CFD 30’…
  Laatste opgaand trendlijntje alsmede beoogde lagere top worden getest…

 97. floriaantje says:

  S&P500 treedt de onderkant op 2580 binnen van de – volgens ‘traders talk’ gisterenmiddag –
  “kritisch technische niveau” tot 2600.
  MVG.,
  Bert

 98. floriaantje says:

  Fred, m’n Beste,
  Op m’n IG (UK) acct. staat een groot raadsel :
  “Belgische melkkoe vervuilt minder dan Nederlandse”
  Kunt u dit beantwoorden 🙂
  MVG.,
  Bert

 99. detita444 says:

  Jazeker beste Bert. Onze waarde koning Flip heeft ze vanaf zijn zitplaats naast de open haard toegesproken en aangemaand minder te vervuilen. Uiteraard zijn de Belgische koeien daar direct mee akkoord gegaan.

 100. bvk67 says:

  Mijn verwachting is dat de SP de week afsluit boven de 2600 !
  Maandag de afrekening hier ? LOL
  Grs, Bart

 101. string says:

  Het loopt verder op dan verwacht…moet wel onder 499 blijven…anders kan het topvormingsproces opnieuw…

 102. wh.giesen says:

  Welnu, ze hebben nog 20 min om die NR te completeren anders wordt het uitgesteld naar volgende week.

  mvg

 103. floriaantje says:

  Fred m’n Beste,
  Altijd al gedacht dat “Flipje” méér invloed had dan “Willempie”.
  MVG.,
  Bert

 104. floriaantje says:

  Beste Bart,
  Monday monday..;;

  https://www.youtube.com/watch?v=h81Ojd3d2rY

  .”you’re joking, not another one”..:)
  MVG.,
  Bert

 105. wh.giesen says:

  String ze moeten toch onder die 596,20 sluiten om de NR van kracht te laten zijn of heb ik dit mis?

  mvg

 106. bvk67 says:

  18.00 uur Powell
  Eens kijken wat de slotveiling ons gaat vertellen (hierover)
  Eet smakelijk & tot morgen.
  Fijne avond,
  Bart

 107. maurice says:

  Goede middag beste Bert,
  ik ben short gegaan !
  mvg
  Maurice

 108. floriaantje says:

  Beste Maurice, Goedemiddag,
  ‘k niet..ingestapt long op 2560 [futures] en “heroverweeg” wanneer FED’s Jerommeke
  spreekt om 18.45 uur uw tijd. Immers S&P 500 is binnengetreden in ‘kritisch technisch
  niveau’…zie m’n post om 16.54.
  MVG.,
  Bert

  1. bruun says:

   Goedemiddag Bert,

   Moet dit niet 18:00 zijn?

   Gr.
   Bruun

 109. bvk67 says:

  Nou, slotveiling was een klapper omhoog.
  Maurice, short vind ik levensgevaarlijk. Trend is up. 2600 in de “carts”
  Succes.

 110. string says:

  @ wh.giesen…17:19…

  Niet dat ik weet…
  Maar waarom denk of weet je dat…wil het altijd graag horen…immer leergierig…

 111. wh.giesen says:

  Ik dacht dat de candle van gisteren hiervoor bevestigd zou moeten worden, maar dat kan dus ook met de candle van morgen als we maar een lagere top hebben begrijp ik?

  mvg

 112. string says:

  Heeft er volgens mij niets mee te doen…
  Wel als de NR eenmaal staat en de koers gaat toch weer omhoog…dan mag de doorgetrokken verbindingslijn over de RSI-toppen niet gebroken worden…indien wel dan NR weggepoetst/ongeldig…

 113. wh.giesen says:

  Ok duidelijk thnx voor de info, morgenavond weten we meer.

  mvg

 114. floriaantje says:

  Ter Info :
  “Fed’s Bullard: markets see inflation below Fed’s 2% target in 2019”
  MVG.,
  Bert

 115. floriaantje says:

  Ter Info:
  “Fed’s Bullard: FOMC already sufficiently preemptive on inflation”
  MVG.,
  Bert

 116. floriaantje says:

  Ter Info:
  “Fed’s Powell: Labour Market By Many Measures ‘Very Strong’; See Continued Momentum In Economic Data
  Fed’s Powell: No Particular ‘Plan’ To Raise Rates A Specific Number Of Times
  Fed’s Powell: Fed Has Ability To Be Patient Given Inflation Data”
  MVG.,
  Bert

 117. maurice says:

  Shorts eruit en gedraaid naar long ! ?

 118. floriaantje says:

  Ter Info:
  “Powell: Financial markets seem to be pricing in pessimism on growth, trade,
  Powell: Fed will always use its tools to sustain expansion,
  Fed’s Powell says the central bank has no particular ‘plan’ to raise rates a specific number of times,
  ed’s Powell: If Economic Data Warrants It, Fed Can Move Policy ‘Flexibly And Quickly
  Powell: Government shutdown typically don’t last long or hit economic,
  Powell: Don’t see asset bubble risk either,
  Powell: Strongly anchored inflation expectations a key #Fed asset”

  That’s All Folks
  MVG.,
  Bert

 119. bruun says:

  Beste Bert,

  Bedankt. Gaat de Eur/usd beer gereanimeerd worden?

  Gr.
  Bruun

 120. wh.giesen says:

  Bruun, ben zojuist long ingestapt op 1,1490 de stop ligt op 1,1430.
  Ik ga er vanuit dat de indicatoren voldoende afgekoeld zijn en op 1,1488 ligt de 20MA in de 4uursgrafiek die boven de 50MA noteert die ligt op 1,14440. Ik ben wel benieuwd hoe jij erover denkt?

  mvg

 121. bruun says:

  Beste WH,

  Ik denk dat de 1.1430 er nog wel in zit, daar zit ook ongeveer de MA50 op de H4.
  De RSI 50 van de H4 zit op dit moment rondom de 1.1470, om een leuke PR te kunnen maken zou de koers wat lager moeten komen.
  Als de weeksluiting wel boven de dalende trendlijn is verwacht ik weerstand rondom de 1.1585, dat is de 61.8% retracement op de weekgrafiek van de laatste daling.

  Let wel op dat 15 januari dicht bij komt met het Brexit verhaal.
  Ik heb mijn shorts SL staan op 1.1605 .

  Gr.
  Bruun

 122. floriaantje says:

  Beste Bruun,
  Deze “beer” wacht dan braaf op 15/01 Br[Exit…May] ?
  MVG.,
  Bert

 123. Phoenix says:

  De Dow door de 24.000, de pompen staan weer aan.

 124. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  “Mega” die S&P500…staat nu aan de bovenkant van het ‘kritisch technische niveau’
  van de range : 2580–2600. Morgenmiddag om 14.30 de inflatoire VS-data-CPI.
  Heb desalniettemin de 35 pips guitig vergaard.
  Prettige avond verder en tot morgen.
  MVG.,
  Bert

 125. maurice says:

  Well done beste Bert,

  Ik houd ze nog even vast. Zit de laatste dagen altijd een beetje scheef, maar zoals u vaker zegt, you can’t winn them all.
  Fijne plons en tot morgen !
  Maurice

Laat een reactie achter