AEX: RichtingLoos

Na een dag van arbeidsrust trapt de AEX de week af. Vandaag en donderdag cijfers van fondsen die wellicht voor wat richting kunnen zorgen. Want opnieuw was het afgelopen vrijdag een beweging in de marge wat onze hoofdindex liet zien.

AEX-IntraDagGrafiek

Sinds enkele dagen loopt in de kleinste grafiek van de AEX een lijn mee. Na de introductie van de lijn midden vorige week is de index in constante flirt met deze lijn. De verwachting luidt dat de graadmeter ook vandaag weer van start gaat rondom deze lijn. De rode cirkel duidt de situatie dat het koersgat nog steeds voor een groot deel openstaat. De RSI geeft geen ondersteuning. Zij noteert weliswaar in de onderste helft van haar bandbreedte, maar van een aanraking met de OS-zone is vooralsnog geen enkele sprake. Voor de vaste lezers een belangrijk signaal! De opmerking uit de laatste column van vorige week, welke luidde dat de AEX bijzonder weinig ruimte heeft alvorens zij een richting moet kiezen, kan opnieuw worden aangehaald.

Voor enige duiding dient momenteel naar de hogere tijdframes te worden gekeken. In de dag-grafiek valt op dat de RSI vorige week een top heeft gezet onder de OB-lijn. In de week-grafiek groeit daarnaast de divergentie tussen indicator en index. Dat neemt niet weg dat de AEX momenteel gevangen zit tussen de grenzen van de twee koersgaten. De bovenkant is vrijdag gedefinieerd op 524. Aan de onderkant lijkt het niveau 521 opgerekt naar 520. Op basis van de hogere tijdframes  blijft het scenario van het opvullen van het koersgat vooralsnog het aangehangen scenario. Let wel, u bent gewezen op het waarschuwingssignaal. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Eén reactie op “AEX: RichtingLoos”

  1. JvG says:

    Waarde GJ, bedankt weer voor uw visie op de AEX, we hebben vandaag toch wat meer actie en de 524/525 wordt toch weer eens opgezocht. Maar ik was de Blik van Nik voor Mei aan het zoeken op de website, kan het zijn dat deze nog niet online staat ? MvG

Geef een antwoord