AEX: Remember

Eén van de technische stelregels luidt: de geschiedenis heeft de neiging zich te herhalen. Precies een week geleden wist de AEX af te rekenen met een horizontale weerstand. Volgt vandaag de afrekening met de volgende horizontale weerstand?

AEX-IntraDagGrafiek

Opnieuw speelde de zone 512 de AEX gisteren parten. Dat weerhoudt de AEX er echter niet van om de druk op deze zone te blijven opvoeren. Vandaag gaat zij immers wederom het gevecht met de horizontale weerstand aan.

Net als in de achterliggende dagen luidt ook voor vandaag de verwachting dat de RSI in het proces van hogere koersen niet zal volgen. Toch even een kanttekening. Vorige week bleek heel duidelijk dat boven de horizontale weerstand op 501 een vacuüm lag. De kans bestaat dus dat het vandaag doorbreken van de diagonaal dalende weerstandlijnen in de dag- en de weekgrafiek  zomaar een aanjager kan zijn voor het doorlopen naar het ijkpunt van de Positieve Reversal op 517. De DD zit echter nog steeds op het spoor dat geldt dat de AEX momenteel niet in staat is om in een rechte streep invulling te geven aan deze set-up. Deze gedachte was en is gebaseerd op het achterblijven van de indicator.

In de DD van donderdag stond de zone 510 – 512 centraal. Opnieuw wordt vandaag de verwachting neergelegd dat deze zone gisteren niet voor de laatste keer het scherm heeft gesierd.  Anders verwoord, een scenario waarin de AEX na een hogere start weer terugzakt lijkt niet onrealistisch. De geschiedenis heeft inderdaad de neiging zich te herhalen. Maar hoogstwaarschijnlijk niet vandaag.

AEX-DagGrafiek

In de week-grafiek staat al enige tijd een dalend trendkanaal ingetekend. Met de slotstand van donderdag noteert de AEX vrij nauwkeurig tegen de bovenkant van dit trendkanaal. Weet de index vandaag toch een positieve sessie te realiseren dan ligt dit trendkanaal onder druk. Volgende week dus meer over de verdere stappen in de week-grafiek. Ter info, de MA20 uit de weekgrafiek noteert vandaag rond 516. Vaak vormen deze lijnen obstakels. Wordt Vervolgd!

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

De opening van vanochtend lag op 513.50. Inmiddels handelt de AEX een kleine vier uur en noteert de index 514.19. Wederom is de RSI niet tot boven de OB-lijn geklommen. Wordt deze situatie vergeleken met vorige week vrijdag, dan kan opgemerkt worden dat er ditmaal inderdaad veel minder sprake is van een vacuum en ondersteuning vanuit de RSI. De gedachte dat de zone 512 – 510 gisteren niet voor de laatste keer in het scherm heeft gestaan, wordt hierdoor gevoed. Uiteraard is dit natuurlijk wel slechts de helft van het huidige verhaal. De positief gestemden onder ons zullen zeggen: zolang de AEX boven 512 noteert, vormt de oude weerstand gewoon steun en blijft de blik omhoog. In de DD van vanochtend is aangegeven dat de verwachting luidt dat de PR set-up vandaag niet in een rechte streep ingevuld wordt. Deze verwachting kan na de eerste uren van handel worden herhaald. Ja het klopt dat de AEX iets verder doorloopt dan eerder deze week aangegeven. Maar de DD zat, zit en blijft zitten op het scenario dat de huidige opleving dun gedragen is en nog steeds in de categorie reactief valt.

132 reacties op “AEX: Remember”

 1. Antoine says:

  Goede morgen,
  Voorlopig hebben de stieren er zin in. AEX nu bijna op 514.

 2. Roelof says:

  Wordt een interessante dag!

  Zou ASML gisteren reeds een voorzetje hebben gegeven met het doorbreken van de maandenlange neerwaartse trend?

 3. detita444 says:

  Misschien eerst even gapje sluiten bij opening…

 4. Moneymaker says:

  Morning iedereen…gewoon omhoog vandaag (break away gap ;-)… ik dacht dat het niet mogelijk was… shs patroon nu bevestigd 512-473-512

 5. detita444 says:

  Even bron vermelden graag.

 6. Moneymaker says:

  Vrees dat er velen worden verrast na het wakker worden :-((( als je je billen brand zijn mijn schoonmoeder altijd… ach u snapt. Laat de longs voorlopig lopen 🙂

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Gewoon uit pure belangstelling…waar zit dan de rechter-schouder?…misschien kunt u ter verduidelijking een plaatje uploaden…met daarin het patroon ingetekend?…bij voorbaat dank.
  GRS Geert-Jan

  1. Moneymaker says:

   Hi GJ, zal kijken of ik eea kan doorsturen! Verwacht je overigens vandaag al de 517?

  2. Tom says:

   Waarde Geert-Jan,
   waarschijnlijk bedoelt MM onderstaande inverse H&S
   GRS Tom

  3. Moneymaker says:

   Hi GJN, de grafiek kan ik niet plaatsen want staat op de site van Ad Nooten. Hij geeft aan een duidelijk SHS patroon te zien door de uitbraak van 512….

   1. Tom says:

    Waarde MoneyMaker,

    Onderstaande is van Ad Nooten, die zoals String adviseert, de daggrafiek gebruikt.

    GRS Tom

 8. Roland says:

  Mogge
  de planetlijn kan de prullebak in .
  conclusie nooit meer meriman lezen en me eigen astro doen
  vork median loopt van 514.51 tot 516.81
  GJN Positieve Reversal op 517.
  op 516.43 is er een gap dicht

  s6
  https://www.youtube.com/watch?v=Teo0LYxjxvI

 9. maurice says:

  De papegaai is er ook weer vandaag, en hij probeert nog steeds hier de boel over te nemen. Hij praat nu al zelfs net zo als GJ……………..pffffff

  1. Moneymaker says:

   Maurice, aangezien je gisteren aangaf short te zitten weet ik wat je positie is…. het zou je sieren als je je frustratie over je positie niet op anderen botviert… tegen je verlies kunnen dank u!

   1. Roelof says:

    Hey trol, dit is wat je gisterenochtend o.a. bralde: “Heb al wel wat shorts ingeslagen aangezien ik de daling niet wil missen echter kan het ook zomaar nog eens een uitputtingsrally worden? Lastig momenteel…”

 10. detita444 says:

  Trollen niet voederen a.u.b.

 11. Henk Heus says:

  GJ, zie je de beweging nog steeds als reactief, daar 530-540 alweer op de loer ligt en week boven de ma200 zit?

 12. Roelof says:

  In de eerste grafiek in deze DD is een dubbele bodem te zien op 18 en 23 januari. Mocht het vandaag sluiten boven 511 dan wordt dat patroon geactiveerd. Koersdoel alsdan 518.

  Voor het grotere plaatje. Op 512,16 ligt de 38.2% (GJN’s eerste reactielijn) over de gehele daling van 577 naar 472. Sluit het daarboven dan is het eerste richtpunt de tweede reactielijn op ca. 525. Natuurlijk moeten daarvoor nog wel tussenliggende obstakels worden overwonnen, zoals de zone 516-518. Oftewel, er dient een doorbraak van de dalende weerstandslijn in de weekgrafiek te worden bewerkstelligd.

   1. Roland says:

    lekkaah Bakkie pleur nu
    en niet vergeten

    1. Roelof says:

     Zo is het, Roland. Als er één ding duidelijk is dan is het wel dat de trol er werkelijk geen flauw benul van heeft hoe een aandelenmarkt werkt.

     1. maurice says:

      Daarom heeft hij ook nog steeds een demo, haha, maar dat heeft hij zelf toch niet door !

 13. Moneymaker says:

  AEX vandaag eerste aanzet naar 515-518 zone. Volgende week op weg naar de 527-530 zone?

 14. Moneymaker says:

  Koersdoelen van 465 of lager kunnen voorlopig de prullenbak in!

  1. Jan says:

   heeee short signaal 😉

 15. detita444 says:

  MM 09.02
  Lekker beleefd t.o.v. G-J.
  Zeggen dat je het “probeert” en dan niets plaatsen.

  1. Jurrian says:

   de reageerders houden de onderbuikspreker overeind. Hou toch op.

 16. Gerrie says:

  VAR momentje?

 17. Hoekstra says:

  Waarde Geert-Jan,
  Bent u van plan dezer dagen alsnog een ASML-analyse te plaatsen, alhoewel de kwartaalcijfers op 23 januari zijn gepubliceerd ?
  (het maakt mij niet uit in welke rubriek)
  GRS Hoekstra

 18. Jan says:

  Europa gaat veel harder dan USA

 19. Roland says:

  😉

 20. mikeonyx says:

  niet OB en ND op 30 min

 21. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Met betrekking tot uwen vraag van 09.02 uur…

  quote…” De DD zit echter nog steeds op het spoor dat geldt dat de AEX momenteel niet in staat is om in een rechte streep invulling te geven aan deze set-up. Deze gedachte was en is gebaseerd op het achterblijven van de indicator”…unquote…

  Waarde Tom,

  Dank voor uw en toelichting…ik deel uwen mening over de RS niet…want waarom is 14 januari dan ook geen schouder? ..met een schuine neklijn…maar nogmaals…ik dank u voor uwen antwoord…nu nog even wachten op de upload van MM.

  GRS Geert-Jan

  1. Roland says:

   Echte mannen eten geen honing; die kauwen op bijen
   of
   Echte mannen ouwehoeren niet ; die plaatsen een grafiek
   https://invst.ly/9vq53

 22. Jan says:

  MM vroeg of ik alvast zn visie wilde posten

 23. Vrijbuiter says:

  Ondanks de duidelijke DD / Blik etc. blijven we vragen “AEX waar ga je heen” (A donde andara)
  https://www.youtube.com/watch?v=YdIJ6fzIAfo

 24. Jan says:

  dax 11200 = 38 fiebeaunassi

 25. ed says:

  never trade against the trend

 26. string says:

  Goede morgen…

  @ Tom…10:09…
  Heb jouw plaatje bekeken…wil hier het volgende over kwijt…
  Ook aan de geldigheid van HS-patronen zijn voorwaarden verbonden zoals…waar staat het…symmetrie…hoeveel candles bevat het…etc….
  Het patroon wat jij laat zien…is zuiver naar het patroon bekeken ‘n erg mooie…met die twee gaps in het lichaam maar…gezien het aantal candles waaruit het bestaat…hoort het thuis in de daggrafiek…
  En in de daggrafiek wordt het patroon te moeilijk herkenbaar…ergo is er niet…
  Je moet ervoor waken…niet overal ‘n HS-patroon in te zien…want dan moet je er ook erg veel weer wegstrepen…zoals ‘n andere analist die dagelijks zijn visie per uur weergeeft…die ziet letterlijk overal HS-patronen…
  De echte HS-patronen komen niet zoveel voor…maar doen hun werk vrijwel altijd…

  1. ed says:

   Eens, Er wordt te veel gekeken naar patronen, Vlaggen, wiggen, Omgekeerd Kop schouder enz. ad nooten heeft dar een abbo op. Verder aardige kerel

  2. Putin says:

   Sorry, maar wat een hoop onzin.

 27. ed says:

  ik probeer het zo mean en lean mogelijk te houden, trendkanaal en step ma moving average om noise te filteren.

 28. Roland says:

  ed the mean and lean machine die geen grafiek laat zien 🙂
  https://invst.ly/9vrjt

  1. Roland says:

   oeps zie wel grafiek sorry

 29. ed says:

  Mooi Plaatje maar de kunst om harmonic patterns te maken begrijp ik niet.

 30. Moneymaker says:

  Zouden we de 516-517 vandaag al aantikken ik ben er klaar voor! Wellicht volgende week ergens een short positie opbouwen maar nu gewoon meegaan met de trend die krachtiger is dan menigeen had verwacht behalve putin, proficiat!

 31. ed says:

  At MM . volgens mij vroeg je mij twee weken geleden ook om mijn koersdoel en liet ik aan de hand van een plaatje op weekbasis zien dat 513 mijn eerste target is 😉

  1. Moneymaker says:

   Hi Ed, dat klopt goed gezien! We zijn deze nu al reeds voorbij! De Gap staat nog open van vanmorgen evenals die van 500-503 dus als dat geen kracht is weet ik het niet meer. Nu vrolijk voorwaarts 😉

 32. maurice says:

  De trol heeft middagslaapje uit, gaap……

  1. Roland says:

   Wie is een groot mens? Die het sterkst is in het uitoefenen van geduld.
   maar ook aan GJN zijn geduld komt een eind

   even geduld nog

  2. Moneymaker says:

   Voor de rest alles goed?

 33. Geert-Jan Nikken says:

  Nog steeds op de opeinngskoers van vanochtend…AEX 513.50….weinig vacuuum.
  GRS Geert-Jan

  1. Moneymaker says:

   Hi GJN, dat er weinig vacuum is en er tot dit moment geen behoefte is om de gap te sluiten geeft toch aan dat de markt over kracht bezit. Wat we de afgelopen maanden juist zagen is dat gap downs niet worden gevuld, wat dus duidde op zwakte. Het omgekeerde zien we dus nu gebeuren. Houdt je nog vast aan je visie dat we de 510-512 wederom snel zullen gaan zien of duidt jou constatering ook op sterkte en dus eerder de 516-517?

   Het gap rond de 500-503 lijkt mij erg onwaarschijnlijk de komende tijd gezien de doorbraak van de 512.

   1. detita444 says:

    Misschien kun je het G-J wederom duidelijker met een plaatje laten zien.

 34. string says:

  AEX/CFD 30′-grafiek…Rising Wedge…
  Kan ‘n opgaande lijn tekenen onder 23-01/09:30 en 24-01/09:00…
  Kan ‘n opgaande lijn tekenen boven 23-01/15:00 en 25-01/12:00…

  1. detita444 says:

   Beste String,
   die 24-01/09.00 snap ik niet, moet dat niet zijn 24-01/16.00?

 35. string says:

  Ik heb het staan op 09:00…maar 16:00 kan ook…
  Grafiek 24/5 hé…

 36. detita444 says:

  Wat bedoel je met 24/5?

 37. detita444 says:

  Bij 09.00 zou je dan toch een valse uitbraak hebben gehad van 24/01 15.00 tot 25/01 09.00?

 38. detita444 says:

  CFD grafiek? Ik zie het alleen maar op de aex of fti grafiek.

 39. string says:

  CFD…loopt 24 uur gedurende maandag tot en met donderdag…en vrijdag tot 23:00 uur…dus eigenlijk 24/5 -/-1…
  Heb daarmee ‘n grafiek…anders dan den uwen…

  1. WP says:

   @ string is het mogelijk die grafiek hier te plaatsen, want ik heb ook wat moeite eea te visualiseren . Alvast dank

 40. floriaantje says:

  Goedemiddag U Allen,
  ‘Traders Talk’ :
  “The shutdown hasn’t materially affected stock prices yet, But it has hurt consumer and business sentiment, and if continues another few weeks, it will start to have a measurable impact on the economy, and when investors see that impact, stocks will get hit,”
  MVG.,
  Bert

 41. detita444 says:

  Een goedemiddag beste Bert.

 42. floriaantje says:

  Merci, beste Fred, ça va, (?)
  Klopt ‘t dat uw “Bartje” ‘burgemeester-keizers-bedrog’ pleegt om zich kandidaat te stellen
  MP Vlaamse Regering (?)
  MVG.,
  Bert

 43. detita444 says:

  Dat klopt beste Bert. Ach ja, politiek is in feite georganiseerde misdaad.

 44. floriaantje says:

  Beste Fred,
  Is er een (fundamentele) reden waarom de AEX & DAX nu procentueel zoveel hoger
  staan dan de NYSE (?)
  Thks.,
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Ik zou er geen weten Bert.

 45. Moneymaker says:

  Na half 4, vervolg stijging nu even consolidatie, aex en dax laten geen enkel verval zien. De grote jongens hebben het spel weer goed gespeeld en de optiepremies van de puts verdwijnen als sneeuw voor de zon…..en de particulier is weerde gebeten hond……

 46. Jan says:

  is dat niet een valuta dingetje, dat verschil?

  1. detita444 says:

   Eerder andersom.

   1. Jan says:

    vertel…..?

  2. detita444 says:

   Nee ik denk eerder het omgekeerde.

 47. bvk67 says:

  Intel voorbeurs -3 $, $SOX open met GAP up. LOL

 48. floriaantje says:

  Ter Info;
  “The White House demands a “down payment” on President Donald Trump’s proposed border wall as senators discuss a potential deal to reopen the government.
  Two bills to end the partial government shutdown failed in the Senate, but talks resumed after the proposals came up short.”
  MVG.,
  Bert

 49. string says:

  Jan…ik zag dat je gisteren je hit-ratio liet zien…ziet er prachtig uit…op die manier moet handelen ‘n constant feestje zijn…
  Heb ook nog ‘n vraag…zijn dat allen trades van 2019…en welk timeframe gebruik je…
  Dank voor antwoord…

 50. floriaantje says:

  Volgens m’n CS-broker is dit de reden van de hoger procentueel EU-beurzen :
  “Cross-border LBOs surged 39 % in 2018 to boost Europe’s leveraged finance
  market ”
  MVG.,
  Bert

 51. Roland says:

  Strontvlieg of vlinder
  https://invst.ly/9vtnm

 52. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  S&P500 ‘doorbreekt’ de 2662 en ‘blijft’ boven oude steun 2666. Op (verre) weg naar
  de dalende trendlijn rond 2690.
  MVG.,
  Bert

 53. floriaantje says:

  Beste Bruun,
  “EUR/USD brushes off soft IFO in rebounded to 55-dma”
  Ciao !
  MVG.,
  Bert

 54. Jan says:

  @string, is van januari 2019
  timeframes 1, 5, 15 op m’n handelsscherm met daarnaast 30 min dag en week voor het overzicht (en op die laatste 3 kijk ik veel minder)

 55. Moneymaker says:

  Day high sluiten 😉 Hou mijn longs nog even aan! dow doorbreekt de 24800 op weg naar de 25000-25200 zone eens zien wat ze daar gaan doen;-)

 56. Geert-Jan Nikken says:

  Beste mensen,
  Prettig Weekend…tot maandag…
  GRS Geert-Jan

  1. Roelof says:

   Succes zondag tegen 020, GJN. Fijn weekend.

 57. detita444 says:

  Prettig weekend G-J

 58. string says:

  @ Jan…16:32…
  Dus mag ik er van uit gaan dat je handelsinstap begint op 1’…gezien het aantal trades…
  En dat je na instap kijkt of grafiek van hogere rang het overneemt…en daarmee jouw instap…inmiddels trade…bevestigt…
  Much obliged for answer…

 59. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Roelof,
  Dank…ik heb er zin in…altijd goed voor drie puntjes… 🙂
  GRS Geert-Jan

  1. Roelof says:

   Haha, als mede Feyenoorder hoop ik met je mee zondag

 60. string says:

  Geert-Jan…
  Altijd goed voor drie puntjes…maar voor wie…

  Mooi weekend…prettige wedstrijd…en derde helft…

 61. floriaantje says:

  Stuur m’n F-gebeden naar de “Tempel van het Zuid”.
  MVG.,
  Bert

 62. Jan says:

  @String
  ik heb macd, supertrend en smoothed stoch, meer niet
  Het liefst handel ik in de richting van de 15, dan 5 dan 1
  Dus vanuit groot tf terugdenken
  ‘sochtends werkt de 1 opzichzelf goed, smiddags de 5 en 15 beter (1 wordt dan vaak een rommeltje).
  Komt ook een klein beetje ervaring bij kijken.

  In 2 dingen ben ik overigens niet zo goed:
  discipline en soms sluipt er een verwachting in, vooral op basis van patronen van de 30 en dag.

  Dat resulteert nogal eens in repareerwerk, waar ik dan weer wel goed in ben 😉
  (tijdelijk hedgen en/of bijkopen)

 63. Roland says:

  God geef me geduld, maar aub schiet op kan nie wachtten

 64. maurice says:

  Goede middag beste Bert,
  Goed gezien met uwen long, Ik blijf nog even op de blaren zitten met mijn shorts.
  Mvg
  Maurice

 65. floriaantje says:

  Beste Roland,
  Wachten waarop…, als ik vragen mag. Hier zijn talrijke ‘spirituele geesten’ die ik kan
  ‘verzoeken’ om uw ‘geduld’ niet langer op de proef te stellen 🙂
  MVG.,
  Bert

  1. Roland says:

   zit ook op blaren en die vlinder lijkt steeds meer op een strontvlieg
   dus effe de pest in 🙂

 66. Geert-Jan Nikken says:

  We gaan het zondag zien!
  GRS Geert-Jan

 67. Roelof says:

  ik heb de ogen op SPX 2675.47. indien dat gaat dan is de correctie alweer voorbij en kan het naar zone 2700-2720

 68. floriaantje says:

  Beste Maurice Goedemiddag,
  Merci. Had de o.n. longs van 2642 bij opening vandaag guitig uitgeklaard. Nu weer ingestapt
  op diezelfde 2662 ijkpunt.
  Shorts (?)..hier blijven maar de geruchten rondcirkelen dat er een soort-shutdown’- akkoord
  op (zeer) kort termijn een feit wordt om zo de ‘State of the Union’ toch te laten plaatsvinden
  ergens volgende week. Vandaar de ‘hoge’ stand van de NYSE-indexen.
  MVG.,
  Bert

  1. Roelof says:

   Beste Bert, die shutdown is toch van geen enkel belang? Kijk nou eens hoever SPX is gestegen tijdens die shutdown. Men gaat er gewoon vanuit dat het wordt opgelost.

  2. miked says:

   US-INDIZES und GOLD schießen hoch – Fed will Bilanzabbau überdenken

   denk eerder dat dit de reden is..

 69. bvk67 says:

  26 januari (vrijdag’s) yearhigh in de VS. Vandaag wederom ?
  ES stoploss op 2661
  Grs, Bart

 70. bvk67 says:

  = vorig jaar natuurlijk 🙂

 71. Jan says:

  Prettig weekend!

 72. detita444 says:

  En daar hangt de waarde van grote bedrijven dan vanaf…. Niet te geloven eigenlijk. Maar ja, het is ook politiek hè.

 73. floriaantje says:

  Waarde Geert-Jan,
  Die ken ik…de Vlaardinger Bassie (van Toor)
  MVG.,
  Bert

 74. string says:

  Geert-Jan…
  Die haal je toch niet binnen…laat hem maar op het Van Zandvlietplein blijven…om de Hooligans te vermaken c.q. rustig te houden…

 75. bvk67 says:

  ES longs kunnen eruit @2667,50 eo
  Fijn weekend.

 76. Roland says:

  de Gebeden zijn enigzins verhoord.
  https://invst.ly/9vuuh

 77. Hoekstra says:

  Geert-Jan, wilt u alsnog mijn vraag van 9:50 beantwoorden ?
  GRS Hoekstra

 78. floriaantje says:

  “Fake ” (? ) nieuws :
  “US government shutdown deal reached”
  bron:WSJ
  MVG.,
  Bert

 79. floriaantje says:

  Ter Info;
  “There have been reports that President Trump will be making an announcement
  at 1PM EST, rumor on possible bipartisan agreement to end shutdown”
  [ 1 EST = 19.00 uur p.m.]
  MVG.,
  Bert

 80. Jurrian says:

  bezit van de zaak is wellicht het einde van het vermaak?

 81. floriaantje says:

  Beste Jurrian,
  “Long / short” vermaak (?)
  MVG.,
  Bert

 82. floriaantje says:

  Ter Info:
  “President Trump and congressional leaders have reached a tentative deal to reopen the government for three weeks while negotiations over border-security funding continue”
  MVG.,
  Bert

 83. floriaantje says:

  Ter Info:
  “US Pres. Trump: To Sign A Bill To Open Govt For 3-Weeks Until 15th Feb”
  MVG.,
  Bert

 84. floriaantje says:

  Ter Info :
  “US Pres. Trump: Govt Will Shut Down On 16th Feb If No Border Wall Deal”
  MVG.,
  Bert

 85. bvk67 says:

  Bert, 2661,75 is the key for bulls & bears. Erboven bull, eronder bear.
  Grs, Bart

 86. bvk67 says:

  Voor de duidelijkheid, ik bedoel hier ES.

 87. floriaantje says:

  Beste Bart,
  Thks. We zullen “meten” bij het slot.
  MVG.,
  Bert

 88. detita444 says:

  Thx Bert en succes. Ik zit even cash.

 89. floriaantje says:

  Op deze toch gedenkwaardige – in de zin dat ons Donaldske toch z’n “muur” /verkiezings-
  belofte niet krijgt – een toepasselijke deuntje :

  https://www.youtube.com/watch?v=znfNpN6rfoM

  MVG.,
  Bert

 90. detita444 says:

  Die deal voor 3 weken heeft blijkbaar weinig invloed op de beurs…?

 91. floriaantje says:

  Beste Fred,
  Zoals immer al zgn “ingeprijsd”. Bovendien dreigt ons Donaldske toch met shutdown
  op 15/02 als de funding van de “stalen latten”/sensoren/drones niet komt uit 42 milj.
  Binnenlandse Zaken budget.
  NYSE focus is nu op volgende week woensdag èn donderdag op FED – dovish, no rate hike 2019 –
  en VS-China op kabinet’s niveau handelstarieven onderhandelingen ivm met deadline : 1/3
  MVG.,
  Bert

 92. Jurrian says:

  @Bert, ik bedoelde hierboven te zeggen dat er wellicht gespeculeerd werd op een eind aan de shutdown, zodat het bereiken van een akkoord de stijging een halt zou toeroepen. We staan wel boven de door Bart genoemde 2661,75.
  Het trouwe volgen door de Europese beurzen van de S&P blijkt m.i. ook uit het feit dat hier de beurzen ook doorgaan met stijgen terwijl daar eigenlijk geen reden ( meer ) voor lijkt te zijn.

 93. detita444 says:

  Wat is er nu weer voor nieuws?

 94. floriaantje says:

  Beste Jurrian,
  Shutdown beurs-dilemma is voorlopig nu gedaan. Vandaar die andere focus zoals :
  “Apple, Microsoft and Amazon could drive the market in the next wave of earnings”
  MVG.,
  Bert

 95. floriaantje says:

  Beste Bart, Fred, Jurrian & Maurice,
  Traders Talk :
  “Three of the four biggest companies — Microsoft, Amazon and Apple — all report in the week ahead, as do a quarter of the S&P 500 and nearly half the Dow stocks.
  The big three tech stocks will be closely watched, both for their potential to affect the overall market and their comments on future growth, particularly after Apple’s early warning.
  Profits are growing at just above 14 percent in the fourth quarter, but expectations have been coming down for the current quarter, and growth is now expected to be nearly flat at 2 percent”

  Have a great Weekend ( )!

  MVG.,
  Bert?

 96. maurice says:

  Beste Bart en Bert,

  We zullen moeten wachten tot maandag of de berenbios wel of niet weer wordt geopend.
  Mvg
  Maurice

 97. detita444 says:

  Prettig weekend allemaal.

Laat een reactie achter