AEX: Reageren, niet Anticiperen!

Zie hier de kracht van de simpele stelling welke in de achterliggende dagen als rode draad door deze column liep en vandaag als titel is gekozen. Onveranderd staat de groene pijl in de week-grafiek ingetekend. Een trend is nu eenmaal een trend.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Langzaam maar zeker krijgt de cruciale week voor de AEX contouren. De expliciet in de vorige columns genoemde positieve elementen krijgen de overhand, maar het is nog te vroeg om al te kunnen stellen dat het gehele gevaar is geweken. Veel zal afhangen van de koersontwikkeling in de zone tussen 425 en 428.

De opgebouwde positieve divergentie in de kleinste grafiek heeft gisteren haar uitwerking gehad. De eerste horde rond 415 is  doorbroken en in de namiddag reeds succesvol getest als steunpilaar. Dit betekent dat het eerste vangnet opgetrokken kan worden van 411 naar 415 en tevens dat het laatste niveau vandaag als katapult kan fungeren. De focus ligt nu op de volgende horizontale lijnen uit de intra-daggrafiek. De vaste lezer weet dat deze in de vorige columns zijn benoemd op respectievelijk 425 en 428. Deze punten zijn gebaseerd op oude toppen en bodems. De snelle rekenaar onder ons heeft inmiddels echter ook gezien dat rond deze niveaus de respectievelijke eerste twee fibo-correctiezones van de voorafgaande daling 449 tot aan 409 liggen. Daarnaast ligt de bovenkant van het koersgat welke op 7 januari is gezet rond 425. Vandaar de opmerking in de eerste alinea dat veel zal afhangen van de koersontwikkeling rond deze twee niveaus.

Voor de volledigheid van deze column alvast de vermelding van het niveau welke in beeld komt boven 428. Dit ijkpunt ligt op 434 en is gebaseerd op het eerste fibo-correctieniveau over de grotere daling gemeten vanaf 475. Let wel, dit laatste niveau komt hoogst waarschijnlijk pas eind deze week of zelfs begin volgende week in focus.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3