AEX: Projectie

Vrijdag tikte de AEX vrij netjes in de bandbreedte 551.00 tot 544/542 op en neer. De theorie stelt dat als een range verlaten wordt de delta van de bandbreedte geprojecteerd mag worden. Vandaag zakt de AEX op opening door de bodem van de trading-range van vorige week.

De stijging naar 551.00 is vorige week in de DD bestempeld als reactief. De reden hiervoor ligt/lag in het gegeven dat op 551.00 de eerste reactielijn ligt van de voorafgaande daling 586 tot 529. Dat de AEX vandaag de range van vorige week aan de onderkant verlaat is een extra aanwijzing dat de stijging vooralsnog correctief was.

Wordt de volledige bandbreedte 551.00 tot 542 geprojecteerd dan verschijnt 533.00. Dit niveau ligt niet heel ver verwijderd van de horizontale lijn welke al enige tijd in de weekgrafiek getrokken staat. Deze lijn ligt op 534.50. De combinatie levert dus een eerste richtzone 534.50 tot 533.00 op.

Zakt de AEX echter door deze zone dan lijkt een volledige terugtest mogelijk. Dit impliceert opnieuw 529.00.

Na het zetten van achtereenvolgende lagere toppen in de RSI gedurende vorige week wordt voor vandaag een duidelijke OS stand verwacht. Belangrijker dan dit gegeven is echter de verdere ontwikkeling van de RSI in de komende sessies in de daggrafiek.

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 26 augustus 2019 30 MinutenGrafiek

In de daggrafiek is de AEX in de achterliggende dagen niet alleen afgedraaid op 551.00 maar tevens op de MA20 lijn. Over de recente toppen van de AEX staat een oplopende lijn ingetekend. Deze blijft voorlopig nog even staan omdat deze in een latere fase mogelijk omgedoopt kan worden tot neklijn. Of dit gaat gebeuren hangt, zoals hiervoor opgemerkt, af van de ontwikkeling van de RSI in de daggrafiek.

In tegenstelling tot de kleinste grafiek luidt de verwachting voor de daggrafiek dat indicator in de komende sessies een bodem boven de OS lijn moet kunnen zetten. Ook in deze grafiek aandacht voor de zone 534.50 tot 533.00. De koersbar van 7 augustus is van belang. Lukt het de AEX om vaste grond te krijgen richting of in de zone 534.50 tot 533.00 dan krijgt de koersbar van 7 augustus in de komende dagen de bijnaam schouder. De bar van 15 augustus wordt in dat geval dan automatisch hoofd.

AEX DagGrafiek

Technische Analyse AEX 26 augustus 2019 DagGrafiek

In de weekgrafiek staan twee trendlijnen getrokken. Een oplopende lijn over de recente toppen en de horizontale lijn op 534.50. De combinatie van deze lijnen vormt een koerspatroon. Let wel, een koerspatroon is pas actief indien de triggerlijn wordt doorbroken. In dit geval 534.50.

Daar het patroon zich heeft gevormd in de weekgrafiek is een weekslot van belang om te kunnen bepalen of het patroon actief is geworden. Wordt Vervolgd!

AEX WeekGrafiek

Middag-Update AEX:

De opening viel al tegen (was lager ingeschat) en inmiddels is de AEX ook alweer boven 542.00-544.00 geweest. De laatste reactielijn van de voorafgaande daling ligt op 545.75. Zie ingetekend grid. De DD zit nog steeds op het spoor van een test van 534.50- 533.00 in de komende sessies.

De RSI blijft lagere toppen zetten. Let op, de RSI is inmiddels OS geworden. Zakt de AEX inderdaad onder de laagste koers van vandaag dan start de zoektocht naar Positieve Divergentie.

Technische Analyse AEX 26 augustus 2019 Middag-Update

 

 

69 reacties op “AEX: Projectie”

 1. Phoenix says:

  Goedemorgen allen,
  Vanmorgen meen ik voorbeurs tussen 7-8AM de 534,50 zone al te hebben gezien, daarmee ontstaat dezelfde situatie als vorige week met string: in hoeverre telt deze mee of niet. We gaan het weer zien.
  Succes allemaal.

  1. string says:

   Goede morgen…

   De openings-candle van 00:00 uur heeft bij mij ‘n low van 531.60…gap inmiddels gesloten…

 2. Roelof says:

  Vannacht 531.35 geweest. Meestal komen die niveau’s ook in de cash terug.

  Goed kijken naar SPX. Als daar de 2820-2825 breek, kan dat naar ca. 2720 gaan.

 3. Roelof says:

  Op ca. 537 ligt de .618 van de stijging 529-551. Gaan het daaronder dan suggereert dat een 100% retrace naar 529.

 4. Phoenix says:

  Goed getimed: ‘US Pres Trump: China Called US Trade Negotiators Last Night And Want To Come Back To The Negotiation Table.’
  Best friends ever.

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Ik had wat meer daling verwacht op opening…nu echter 542.00/544.00 weerstand…scenario 534.50 tot 533.00 blijft onder deze zone intact.
  GRS Geert-Jan

  1. Moneymaker says:

   De tweets van die mongool zijn een flinke ruis voor de technische analyse en levensgevaarlijk voor de handel, je kunt binnen notime weer flink scheef zitten of jezelf rijk rekenen en binnen minuten is alles weer weg….

 6. Roelof says:

  Ja, ik had ‘m ook wat lager ingeschat. Vreemde beweging van 536 naar 541 zo vlak voor opening.

 7. Phoenix says:

  CNBC: President Donald Trump said on Monday that China is ready to come back to the negotiating table and the two countries will start talking very seriously.
  Speaking at the G-7 summit in Biarritz in France, Trump praised Chinese President Xi Jinping and welcomed his desire for a deal and for calm.

  “China called last night our top trade people and said ‘let’s get back to the table’ so we will be getting back to the table and I think they want to do something. They have been hurt very badly but they understand this is the right thing to do and I have great respect for it. This is a very positive development for the world,” Trump said.

  Zoveelste herhaling van zetten dus, inclusief de positieve reacties op de beurzen.

  1. string says:

   Koersbeweging van vanochtend weer verklaard?…

   1. Phoenix says:

    Yep. En als de koersen weer weg dreigen te zakken kan hij bijvoorbeeld nog een tweet sturen dat hij overweegt de tarieven op te schorten.
    En zo zijn de tweet-draaiboeken nog flink gevuld, alles om de koersen maar op te pompen.

 8. detita444 says:

  Alleen is het effect van zijn tweets van steeds kortere duur.
  Ook zijn plan om met kernbommen orkanen te vernietigen voor ze de US bereiken valt niet erg in goede aarde. De radio actieve besmetting overigens wel 🙁

  1. wh.giesen says:

   Het is te hopen dat er snel verkiezingen komen om deze idioot met zijn ideeen weg te stemmen.

   mvg

  2. Moneymaker says:

   haha, met kernbommen, die vent is niet wijs ;-). Als het nog even zo doorgaat wil hij kernbommen op iran gooien dat is niet zo fraai.

   Wel hilarisch om te zien dat allemaal van die malloten premier/president zijn van niet de minste landen: Bolsonaro, Johnson, Trump, Kim etc etc

   Gevaarlijke cocktail met alleen maar mongolen

 9. detita444 says:

  Benieuwd wanneer ze die man eindelijk in een inrichting stoppen.

 10. Moneymaker says:

  …goedemorgen iedereen.
  Je hebt weleens van die ochtenden dat je liever de futurestand voorbeurs niet had willen zien….

  Eerlijk gezegd heb ik mij vanmorgen voorbeurs rijk gerekend met shorts op de dax en aex welke ik mee het weekend overgenomen had, geen vuiltje aan de lucht en mij voorbereid op een zeer guitige rit vandaag met een mooie winst…..deze winst op intraday basis is tussen 8.00 uur (opening giro) en 10.00 uur zo goed als verdwenen en dat was toch een zeer leuk bedrag geweest kan ik u vertellen.

  Aex nu rond de 541.20, ga extra shorts bijzetten want gap is nu dicht, verwacht zodadelijk weer een geleidelijk terugval naar de 538-535 dan alles eruit.

 11. Moneymaker says:

  AEX nie OS nie, hopelijk geen bodemstamp rond de 529-531 zone (CFD futures vannacht). Dat zou dan weer kunnen betekenen dat we vanuit hieruit weer richting 551-558/560 kunnen gaan.

 12. Moneymaker says:

  Wat een beroerde start vandaag doordat die gek aan de overkant van de plas alle short aspiraties van onder ander mij weer even in de prullenbak heeft gegooid vanmorgen……Tja had ze gelijk om 8 uur kunnen verkopen toen stonden de futs nog -7.5 punten in de min maar dat is achteraf. Had echt verwacht dat we een 10 punter zouden krijgen…

  Echt goed de pest in hoe een zo’n gek elke dag de beurs bepaald

 13. Moneymaker says:

  Weerstand 541-542 doet zijn werk, nu zakken aub!

 14. string says:

  Zijn hier ook lieden die Bitcoin volgen?…
  Koers hiervan dit hele jaar vanaf april tot juli duidelijk in de lift…van 4130 naar 13853…hierna in ‘n consolidatie-driehoek welke binnenkort verlaten zal moeten gaan worden…zou de belofte van ‘n mogelijke stijgingspotentie van 4500 inhouden…
  Om wat te temperen…hiertegenover staat in dag-grafiek ‘n RSI-verloop wat zeer duidelijk negatief divergeert…
  Als hier meer mensen zijn die deze munt volgen…ik hoor er graag over…

  1. Moneymaker says:

   Bitcoin zuigt kerel! Kun je geld nog beter in het casino op zwart zetten. Heeft niks maar dan helemaal niks met TA te maken.

   Zijn een paar grote partijen die de handel bepalen en de koersen op hun tijd en manier kunnen beinvloeden. Wegblijven van die rotzooi!

 15. string says:

  Spijt me maar…ben weer weg…

  1. Moneymaker says:

   haha, was ook vragen naar de bekende weg over bitcoin kom op zeg, ga je geld op een verstandige manier beleggen dan dat mickey mouse gedoe met crypto’s, gaat nl helemaal nergens over!

   1. Phoenix says:

    Pfff….. je leert het ook nooit.

 16. ed says:

  ik kijk bij 544 uit naar shorts, afhankelijk van de rsi natuurlijk, tegen dit soort moves kan ik met een iet wat lagging trading systeem niet op.

 17. wh.giesen says:

  Altijd een positie willen hebben zonder enig idee lijkt mij niet de juiste strategie, voorlopig gaan we nog steeds omhoog dus op de handen zitten lijkt mij het beste op dit moment.

  mvg

  1. Moneymaker says:

   Giesen, theoretisch heb je gelijk, maar niks is de mens vreemd in het leven. Het motto “pakken wat je pakken kan” geld al eeuwenlang voor de mensheid. Of het nu gaat om politici/wapenlobby/tabakslobby (CDA/VVD)/bedrijfsleven iedereen doet er aan mee.

   Sociaal wenselijk zal iedereen zeggen “We zijn zo begaan met de medemens en geld is niet belangrijk” dat zijn leugens. De wereld draait om geld/macht/invloed.

   Als eenvoudige burger streef je dat ook na, pakken wat je pakken kan en laat de rest het lekker uitzoeken, dat denkt iedereen maar weinigen zeggen het

  2. Phoenix says:

   Obv de Bollinger bands kan je rond de 543 short gaan. Garantie tot de voordeur.

   1. Moneymaker says:

    Wat voegt deze zin dan toe? Aex kan vandaag oplopen naar 560 dus u kunt calls kopen, garantie tot aan de voordeur…….

    1. Phoenix says:

     Daar heb je zeker gelijk in.
     Het gaat mij alleen maar om jouw taalgebruik, het voortdurend belachelijk maken van de opmerkingen van anderen, etc etc. In mijn optiek ben je hier een vreemde eend in de bijt die keer op keer een enorm negatieve stempel drukt op het forum. Maar goed, het wordt allemaal maar toegelaten, dus ik volg het voorbeeld van string.
     Succes allemaal.

 18. Geert-Jan Nikken says:

  Beste…ik snap dat niet iedereen gecharmeerd is van Trump…maar zou u allen wel zo vriendelijk willen zijn…om een beetje op uwen taalgebruik te letten…dank.
  GRS Geert-Jan

  1. Moneymaker says:

   GJN, is even de emotie van een narcist die volledig de weg kwijt is en zich door niks of niemand laat tegenhouden.

   Deze man is een bedreiging voor de geopolitieke ontwikkelingen en wereldvrede. Is er iemand hier in het huis die wel achter zijn beleid met China/Iran staat? Het wordt steeds zorgelijker ook hoe 1 iemand de beurzen kan bepalen……

 19. Allset says:

  100 %Trump aanhanger.

  1. Allset says:

   maar ook Wilders en Baudet….
   tsja….

  2. Moneymaker says:

   Waarom verklaar je nader, stoer hoor om even deze narcist te steunen! Noem 3 argumenten tav deze actie?

   1. Allset says:

    1 Make America great again
    2 Make America great again
    3 Make America great again.

    1. Moneymaker says:

     inhoudelijke argumenten graag, dit zegt niks

     1. Allset says:

      calls lopen lekkaah 😉

     2. Moneymaker says:

      haha, in your dreams 😉

 20. Moneymaker says:

  Ongelofelijk al een 12 punter vanaf de DL vannacht door die MongXXXX

 21. Moneymaker says:

  GJN schreef vanmorgen:

  “Na het zetten van achtereenvolgende lagere toppen in de RSI gedurende vorige week wordt voor vandaag een duidelijke OS stand verwacht. Belangrijker dan dit gegeven is echter de verdere ontwikkeling van de RSI in de komende sessies in de daggrafiek”

  Als de duidelijke OS maar geen duidelijke OB gaat worden de komende dagen….

  Er valt niks met TA te doen zolang de twitters de huiskamer in vliegen…..

  Iedereen op de blaren vandaag echt erg zuur…..

 22. wh.giesen says:

  Volgens mijn grafiek zijn we hedenmorgen duidelijk OS geweest hoor, lees eerst eens goed wat er staat.

  mvg

 23. Peter says:

  544 weerstand? De koersstijging wandelt gewoon door . . .

  1. Moneymaker says:

   To the moon…. 548 eerste volgende horde

 24. Moneymaker says:

  oppompen futs in Amerika zal zodadelijk wel stoppen en dan zal de aex daling weer inzetten. Denk nog steeds dat de zone 544-546 echt eindstation is vandaag!

 25. Moneymaker says:

  extra shorts dax opgepakt, gap is gevuld nu de daling weer inzetten aub!

 26. Geert-Jan Nikken says:

  AEX op 544.00….oude steun nu weerstand en tevens 50 procent reactie van 550.00 naar 538.75…dus idealiter hier weerstand.
  GRS Geert-Jan

  p.s….cirkeltje ingetekend in indicator…

  1. Moneymaker says:

   klopt als een bus GJN!

 27. Moneymaker says:

  544.00/544.60 zone nu duidelijk kentermoment voor de daling welke zo zal aanvangen….einde dag aex weer onder de 542-541zone!

 28. Allset says:

  vaak maar niet altijd :
  we zijn op een punt waar in het Allsset systeem vaak maar dus niet altijd een zijwaarts werd ingezet…

  kieken wat dat word
  al zegt de ROA=Rule of Alternation dat patterns altijd anders zijn maar is dat horizontaal ook zo 😉

  s6
  off solidair aan String

 29. Moneymaker says:

  Top is gezet, GJN dank voor uwen juiste visie ;-)) nu weer heerlijk zuidwaarts op weg naar een guitige cash einde dag 😉

 30. Geert-Jan Nikken says:

  #lol

  GRS Geert-Jan

  1. Moneymaker says:

   😉 LOL! Een groot casino momenteel, wat een zooitje…. ;-))

  2. Floridaantje says:

   Waarde Geert-Jan,
   “Zelfkennis is het begin van alle wijsheid”.
   MVG., 🙂
   Bert

 31. detita444 says:

  Nu weer een tweet van een Chinese official die de tweet van Trump dat China weer wil onderhandelen ontkent.

 32. Geert-Jan Nikken says:

  Nog even een rekenexcercitie:

  Hoog: 549,94
  Laag: 538,74
  Herstel: 545,33
  Projectie: 545,33 – (549,94 – 538,74) = 534,13

  en dat is dan weer bovenkant van range 534.50 – 533.00.

  GRS Geert-jan

 33. wh.giesen says:

  Let ook eens op de ma20 in de daggrafiek, deze noteert momenteel omtrent 548 en pas met een dagslot boven de ma20 lijkt het mij pas gedaan met de daling, dus go with the flow momenteel.

  mvg

 34. Allset says:

  “gaap ”
  zijwaarts

  1. Allset says:

   https://www.youtube.com/watch?v=glApjd7AISA
   The sacred geometry of chance
   The hidden law of a probable outcome
   The numbers lead a dance

 35. Allset says:

  Allsset systeem herkent ook zijwaarts van te voren
  de arremoede zelf een vinkje zetten
  VINK

 36. Allset says:

  zijn der bijna hoor naar mijn mening

 37. Floridaantje says:

  Voor de liefhebbers :
  “Top options trader says now is the perfect time to buy the market dip”
  [bron CNBC]
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Zit e4r een tweetbescherming op de tip?

 38. Allset says:

  en alles draait ook nog op tijd
  zo nu 14 dagen off me wel genoeg geprofileerd.
  groet

  1. Floridaantje says:

   Prettig Verlof Allset naar….”achter de duinen”
   MVG., 🙂
   Bert

   1. Allset says:

    Dank Bert

    Waar anders als strandslag 9 ‘;-)
    want daar mogen hondjes los
    https://strand-denhaag.nl/strandslag/strandslag-9

Laat een reactie achter