AEX: Plezier maakt alles Leuker

“De DD blijft bij dezelfde insteek welke luidde/luidt dat zolang de AEX boven de eerste steunpilaar/vangnet noteert de gedachte positief blijft. Anders verwoord, eerste steun steeds aantrekken en de markt haar werk laten doen.” Aldus de laatste middag-update van vorige week. De DD houdt ook vandaag onveranderd vast aan deze insteek.

Opnieuw opent de AEX vandaag met een sprong. De DD trekt daarom direct de eerste steunpilaar/vangnet verder omhoog. Zij gaat van 704.25 naar 711.00. Het nieuwe niveau is uiteraard gebaseerd op de hoogste koers tot nu toe. Let op, door de verwachte euforie is de verwachting dat wederom een nieuw hiaat alsook een grote delta tussen koers en Wolk ontstaat.

Een scenario waarin na een positieve start deze delta wordt verkleind, mag zeker niet uitgesloten worden. Uiteraard geldt dat deze mogelijke stap vooralsnog reactief van aard is. Zolang geldt: AEX > Wolk, Wolk groen en RSI OB blijft de DD positief gestemd.

In de komende chats, middag-updates en DD’s zal wel steeds de eerste steunpilaar/vangnet scherper aangetrokken worden. Door deze insteek wordt geprobeerd om in een zo vroeg mogelijk stadium een beweging te vangen welke meer behelst dan slechts een reactie. Tot die tijd:

De markt haar werk laten doen.

Wordt Vervolgd!

AEX 30 MinutenGrafiek

Middag Update AEX

“Een scenario waarin na een positieve start deze delta wordt verkleind, mag zeker niet uitgesloten worden. Uiteraard geldt dat deze mogelijke stap vooralsnog reactief van aard is.” Aldus de DD van vanochtend.

Na de hogere start staat de AEX inderdaad wat onder druk. Oftewel, het verkleinen van de delta tussen koersstand en Wolk. De eerste lijn is opgetrokken naar 711.00. In dit licht bezien is de laagste koers tot nu toe natuurlijk interessant. Voor nu blijft de DD daarom op het spoor zoals vanochtend neergelegd. Maar wat als?

Zakt de AEX onder 711.00 dan kan de volledige gap gevuld worden. Dit impliceert 708.50. Let wel, pas onder 711.00. Tot die tijd: De markt haar werk laten doen.

14 reacties op “AEX: Plezier maakt alles Leuker”

 1. detita444 says:

  Goedemorgen allen. Dat wordt vast weer een guitig dagje.
  Bij jullie ook alles wit?

  1. Bart says:

   Goedemorgen Fred,
   Je zit toch niet een de coke he ? LOL
   Geniet van het mooie Kalmhoutse !
   Mvg,
   Bart

  2. Giuliano says:

   🙂
   Eerste wandeling met mijn hond deze morgen

   1. detita444 says:

    Waar is die hond? Is die ondergesneeuwd? 😉

    1. Giuliano says:

     😀

 2. ed says:

  een aantal maanden geleden spraken wij over een koersdoel vanuit een vlag patroon in de week grafiek, daar zijn we nu exact (524-385)=139; 573+139=712.

  1. Bart says:

   Goedemorgen Ed,
   Chapeau Ed. Ik zag je opmerking staan enige tijd terug. Great Call !.
   Mvg,
   Bart

 3. j.klopper says:

  25 APRIL

  25 April in de agenda zetten heren :waarschijnlijk de kampioenswedstrijd van Ajax.
  Met een beetje geluk mag er dan publiek in de kuip aanwezig zijn…..

 4. Paul27 says:

  Verbazend hoe gemakkelijk het in elkaar zakt. Nagenoeg 5 punten eraf in 15 minuten na opening. Wat zegt dit?Kijken of op 711 steun is.

 5. Gerrie says:

  @ j.klopper. Doet er niet echt toe wanneer de titel een feit is. We richten ons op de EU League a.s. donderdag voor enige tegenstand van betekenis. Tis stil aan de overkant(oh liedje):

  https://www.youtube.com/watch?v=drKl2bgRdl0

 6. Allset says:

  de lijnen van de vork worden goed gevolgd.

 7. Peter says:

  FTI nu wel onder 711 . .

  1. SRC says:

   @Peter, daarom heet deze index bij mij : “DamRAKKERTJE” 🙂
   MVG.,
   Bert

Geef een reactie