AEX: Oude Vriend

Vandaag gaat de AEX op bezoek bij een oude vriend. Het betreft de zone 458. Wat gaat het worden? De terugtest op de oude weerstand die nu gaat fungeren als steun? Of gaat het feestje van de stieren, dat tot nu toe nog niet echt op gang is gekomen, alweer sluiten.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

En opnieuw bleek gisteren dat het niveau 462 op dit moment moeilijk is voor de AEX. Na het overstijgen van de weerstand rond 458 eerder deze week is de graadmeter niet echt in een vacuüm terecht gekomen. Het enthousiasme dat is ontstaan na het doorbreken van de horizontale horde heeft de index niet veel verder gebracht dan het berekende eerst volgende ijkpunt. Nu wil de theorie dat een doorbraak in drie stappen gaat. U kent deze: UPG. Dat vandaag wederom 458 in het scherm verschijnt mag voor de aanhangers van deze theorie dus niet als verrassing komen. Op basis van het stappenplan zal onze oude vriend nu als steun moeten gaan fungeren. Gezonde twijfels of zij dit ook gaat doen zijn terecht. Ondanks het feit dat de AEX zich dinsdag wederom netjes heeft voortbewogen binnen de afgegeven handelsruimte van grofweg drie indexpunten is zij wel door de stijgende steunlijn gezakt onder het verloop sinds midden deze maand.

Mocht vandaag blijken dat de index net zo makkelijk weer terugzakt onder 458 dan mag de blik direct op 455 en 452 respectievelijk.  Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

48 reacties op “AEX: Oude Vriend”

 1. jan says:

  Dank wederom GJ, AEX daggrafiek topcandle 24/10 gevolgd door rode candle gisteren, en dan ook nog eens minder Iphones verkocht wauw, eindelijk

 2. Joshua says:

  GJ bedankt voor de analyse, ik denk dat u het bij het rechte eind hebt we gaan een UPG zien en dan zijn we weer snel boven de 460 vanmiddag 😉

  1. Peter says:

   Je weet het leuk te brengen Joshua, maar ik wil eerst wel wat plezier van die inverted hammer hebben. Als uit het boekje gisteren. Op naar die 455 en 452 dan maar.

   1. jm says:

    idd, gravestone doji gevolgd door een negatieve dag, samen een bearish engulfing patroon, ziet er mooi uit voor een deftig ritje naar het zuiden. grs

 3. Joshua says:

  Moet de RSI wel boven het bekende lijntje blijven toch…………

 4. jm says:

  stochastics dagelijks licht ob geweest, gedraaid en terug uit ob zone, misschien zit er de komende dagen wel een mooi ritje naar het zuiden in. Candlestick formatie dagelijks ziet er wat dat betreft ook deftig uit. Oplopende trendlijn over de toppen van de laatste maanden (begin 31/05) net overschreden maar aex duikt er weer onder, hopelijk fungeert deze barrière wederom als keerpunt. grs

 5. jm says:

  voor de shorters onder ons begint de dag alvast veelbelovend… grs

 6. Joshua says:

  RSI met een beentje in het OS……………

 7. Joshua says:

  Dat was het denk ik plukje long voor een kort ritje

 8. Joshua says:

  We staan toch slechts een half procentje in de min dus als dit alles is wat de beertjes kunnen dan denk ik dat we weer up gaan binnenkort……………….

 9. Frank says:

  RSI is nauwelijks in OB zone terecht gekomen nu, daarnaast PR in uur chart.

  1. Joshua says:

   Toch wel een duidelijke OS nu

 10. Joshua says:

  He he eindelijk tonen die beren een beetje ballen 😉

 11. lady Curzon says:

  lower low, met wat geduld 451,10 weer haalbaar tot nu toe…………………..

  1. Joshua says:

   Overdrijven is ook een vak……………

   1. Jos says:

    Oh jij maakt zo geen vrienden gisteren al aangegeven de beren komen tevoorschijn. AEX 452 is nu het volgende doel en dan zijn we nog niet klaar. Zonde van je plukje long voor korte ritje voorlopig gaan we naar het Zuiden.

    1. Joshua says:

     Ach soms moet je de beren een beetje tarten om het best uit ze te halen, maar een ding heb ik geleerd in al die jaren nooit verliefd worden op je eigen gedachtes mbt trend.

 12. jm says:

  en Joshua, longs terug de deur uit? grs

  1. Joshua says:

   Nee nog steeds vast zullen wel waardeloos aflopen. Maar niet getreurd zoals ik al eerder zei ik het is een trend totdat ………zo handel ik ook.
   Wordt natuurlijk interessant wat amerika vanmiddag gaat doen……………

 13. jm says:

  op 452 bereiken we de de oplopende trendlijn, begin 11/02, eronder of een rebounce? grs

  1. Jurrian says:

   @jm in de daggrafiek loopt bij mij die steunlijn via 24/6 naar 437 nu. Zie ik het verkeerd?

   1. jm says:

    die lijn heb ik ook staan van 11/02 met bodem van brexit, maar ik heb ook een staan vanaf 11/02 zonder de brexit maar wel over de bodem van ervoor, en het is die lijn die ik bedoel, heeft ook al zijn nut bewezen. maar zoals het er nu uitziet gaat aex daar wel doorgaan, volgend logisch punt waar de markt volgens mij heen wil de komende dagen is 442. natuurlijk opvolgen intraday en van dag tot dag. grs.

 14. han says:

  Goedemorgen..en GJ 452 al weer bijna bereikt….458/455/452….daarna opnieuw nog maareens omhoogkijken.456/458…voordat hij daar opnieuw zijn Waterloo vindt.

  1. Joshua says:

   Beste Han hoe bedoel je opnieuw…………………….je bent er een paar dagen tussen uit geweest anders had je toch wel gezien dat we 463 op de borden hadden 😉

 15. Hoekstra says:

  Joshua heeft tot 11:00 bijna de helft van de berichten geplaatst, maar veel wijzer ben ik daarvan niet geworden… Daarnaast is de denigrerende schrijfstijl anders dan die van de gewaardeerde columnist Geert-Jan.

  1. Joshua says:

   Ik zou informeren of hij nog vrijgezel is dan kan je vragen of hij verkering wil ……………….wat bedoel je met denigrerend Hoekstra leg eens uit heb ik vandaag iemand beledigt of zo? Of moet ik ook gaan lopen zeuren over hoeveel berichten jij plaatst namelijk 1 per dag, daar hoor je mij toch ook niet over.

 16. jm says:

  fib retracement niveau 50% bereikt, 61% op 450. (lichte) opvering? grs.

 17. han says:

  Joshua. ik heb het over vandaag. de 463 was voor mij reden om te handelen..en post alleen als het nodig is..hoef niet elk punt of fibo..of os of ob hier te gaan berichten…

  Net als Hoekstra…alleen posten als het nodig is…
  Het verhaal van GJ is duidelijk…niets aan toe te voegen.

  1. Joshua says:

   Mag toch wel duidelijk zijn dat ik post als ik dat zelf wil……………….je kunt het ook niet lezen hoor maakt mij echt niet uit. Iedereen kan die TV uitzetten toch.
   En mbt het verhaal van GJ, ja het is duidelijk maar dat betekent toch niet dat het altijd correct is of dat je een tegengeluid mag laten horen.
   Terug naar de beurs na dit beren geweld van vanochtend wat herstel denk ik.

 18. jan says:

  27 reacties, bijna de helft van 1 persoon.
  Zelf had ik ingeschat dat hier slechts sporadisch een dankwoord voor columns of een echte toevoeging gepost zou gaan worden. Forums om te beppen zijn er genoeg, of dit hier de bedoeling is weet ik niet.
  Ik houd het voor gezien. Succes iedereen!

  1. Joshua says:

   Tot ziens Jan jammer dat je ons gaat verlaten maar in ieder geval bedankt voor je bijdrages van de afgelopen tijd, ik heb er veel aan gehad.

 19. Geert-Jan Nikken says:

  Heb mijn shorts gesloten…dat laatste puntje laat ik over voor een ander…ik ga genieten…van mijn Nootje…
  GRS Geert-Jan

  1. Jos says:

   Top gezien GJ en perfect uitgevoerd heb je voorbeeld opgevolgd en het grootste deel shorts en puts gesloten. Mijn dank daarvoor, nu kijken of er enig herstel optreed of dat we samen met de VS nog verder teruggaan naar 448 of ??? Verder heb ik geen enkel probleem op dit forum met de posts van wie dan ook zolang niemand persoonlijk of denigrerend is. Zelfs ideaal als er eens een andere kijk wordt gedeeld.

  2. Peter says:

   Ik heb ze ook gesloten. Heerlijk nootje GJ ! Ik vind het te onzeker voor longs op een (korte) rebound tot 456+ dus blijf maar even aan de zijlijn. Eventueel shorts weer oppakken indien toch naar 456+ . . . ?

 20. Joshua says:

  Ben benieuwd of de amerikanen weer herrijzen uit de as van Europa.

  1. Jos says:

   Dat is vragen naar de bekende weg de FED steunt en blijft steunen tot na de verkiezingen. Maar kunnen ze het zo lang nog omhoog houden of zakken ze eerder door de hoeven/bodems ? Het gaat erom spannen of ze het daar nog binnen de lijntjes houden maar het komt er vanzelf een keer uit. Is het nu nog niet dan direct in Nov. 2016 als Trump tot president gekozen wordt. Hebben ze ook meteen iemand om het op af te schuiven.

 21. Joshua says:

  Zoals zo vaak in het verleden

 22. Joshua says:

  De beren willen wel maar ‘Luctor et Emergo’.

 23. Dovan says:

  wil niet omlaag. Even omhoog?

  1. Joshua says:

   Nou het beweegt wel hoor omhoog…………………….een cijfertje van 16:30 heeft de boel in gang gezet een wondertje.

 24. lady Curzon says:

  yep, oil inventory fell……………….we kunnen weer

  1. Johan says:

   Olie is na 3,5 uur weer terug waar het was… de euforie was van zeer korte duur.

 25. Joshua says:

  Dobbertje waar ben je……………………………………………………………………………………………………………………………….plop.

 26. Joshua says:

  plop

 27. Joshua says:

  Het dagje buiten spelen voor de beren is weer over………………………………..don’t fight the FED zeggen ze wel eens. Tot morgen.

 28. Wilco says:

  Ik denk juist aan een topje bij 456 en dan weer dalen naar minimaal 452 morgen. De KT trend is neerwaarts.

  1. Joshua says:

   Ik ook misschien zelfs de 458 nog even testen daarna draaien.

Geef een antwoord