AEX: Oude Bekende

De kracht van de AEX bij de opening van de nieuwe handelsweek viel alles mee. Het koersverloop gedurende de sessie heeft de index bij een oude bekende gebracht: AEX 444. De kans dat de huidige zwakte niet op dit niveau stopt is reëel. En dat brengt het verhaal van de column bij de dag-grafiek.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De insteek van de eerste column van deze week luidde dat de AEX na een sterkere start weer onder druk zou komen te staan. De overtuiging op opening ontbrak echter volledig waarbij de aangehaalde niveaus voor herstel niet zijn gehaald. Het niveau waarop het herstel wel treuzelde vormt echter een aanknopingspunt. De start van de AEX kwam tot stilstand op het tweede herstelniveau van de voorafgaande daling. Na een correctie leent dezelfde fibo-techniek zich voor projectie. Het projectie-grid staat ingetekend. De vaste lezer weet dat in deze column altijd teruggevallen wordt op de 61,8 procent en 100 procent extensie. Zoals in de grafiek aangegeven is de eerste extensie reeds gehaald. De tweede extensie ligt rond 441. Dit niveau vormt nu het eerst volgende ijkpunt. Deze verwachting verlegt het verhaal van deze column naar de dag-grafiek.

Al enkele weken staat in de dag-grafiek een diagonaal stijgend trendkanaal ingetekend. De onderkant van dit kanaal fluctueert momenteel net onder 443. De verwachting van koersen rond 441 impliceert zware druk op de steunlijn van het kanaal. Onder de steunlijn van het kanaal, waarvan een breuk in de komende dagen dus een zeer realistisch scenario is, mag de blik gericht worden op 436. Rond 447 moet nu de eerste weerstand of toenemende verkoopdruk optreden. Dit betekent dus concreet dat met een AEX onder 447 het gevecht op de steunlijn gaat beginnen. Niet voor niets luidde de titel van de laatste column vorige week: Schone Zaak!. Wordt vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

4 reacties op “AEX: Oude Bekende”

 1. JBN says:

  439 en nu? Zakken we door of gaan we herstellen naar 444?

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Quote:…:…”Onder de steunlijn van het kanaal, waarvan een breuk in de komende dagen dus een zeer realistisch scenario is, mag de blik gericht worden op 436. ..”…Unquote…
  GRS Geert-Jan

 3. Geert-Jan says:

  De kans dat we morgen eerst teruggaan naar de oude steunlijn neemt toe.
  GRS Geert-jan

  1. Wilco says:

   Graag Geert-Jan ik zit nog met enkele calls. Dus 443 en daarna naar een nieuwe bodem?

Geef een antwoord