AEX: OpVullen

De steunlijn uit de dag-grafiek geeft zich nog niet gewonnen. Tot tweemaal toe fungeerde de doelzone 507/506 maandag ook als steunzone voor de AEX. Door het enthousiasme in de ochtend is wederom een koersgat ontstaan. De recente geschiedenis heeft geleerd dat deze veelal gevuld worden.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de kleinste grafiek zijn na gisteren wederom een aantal cirkels aangebracht. De rode cirkel in het koersverloop van de AEX duidt het nieuw ontstane koersgat. De bovenkant van de gap staat rond 511. (Zie in deze ook de updates onder de column van maandag.) De groene cirkel in de RSI duidt echter de situatie dat bij het testen van de doelzone de indicator rond/op/boven de signaallijn is blijven hangen. Een flirt. Dat brengt het verhaal van deze column weer terug naar de dalende trendlijn over de meest recente toppen van de indicator. Deze lijn heeft in de achterliggende dagen vrij  nauwkeurig als obstakel gefungeerd. Vraag is of zij dat bij de hoger ingeschatte opening wederom doet. Weet de RSI de dalende trendlijn te doorbreken dan zijn kansen aanwezig dat de index doorstoomt naar 513. De verwachting luidt echter dat de RSI vandaag niet tot boven de OB-lijn klimt. De gisteren besproken doelzones verdwijnen daarom nog niet van de radar. Wel de volgende opmerking.

Aangezien de AEX gisteren redelijk tegen de hoogste koers van de dag is gesloten en gegeven de verwachting van een positieve start bestaat de mogelijkheid van een Island Reversal. Vooralsnog dient deze opmerking slechts gezien te worden in het kader van de volledigheid van deze column. Zoals gezegd, de blik blijft voorlopig nog op de doelzones. Het is immers niet de eerste keer dat de AEX na een dag van actie een dag van reactie vertoont. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

12 reacties op “AEX: OpVullen”

 1. Hoekstra says:

  Goedemorgen.
  Een column met voor ieder wat wils.
  In de middagupdate staat de dalende lijn over de AEX-toppen van 21/3 en 24/3 misschien ook nog in de IntraDagGrafiek.

 2. Yathzee says:

  Island reversal hoeven we niet meer “bang” voor te zijn..

 3. Hoekstra says:

  De strijd rondom de dalende AEX-toppenlijn is gaande.

 4. Yathzee says:

  Opgevangen door de middenlijn..

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde,
  De strijd met de zone 511 is nog in volle gang. De eerste aanval op de weerstand is vanochtend netjes afgeslagen. In de terugtrekkende beweging is ook gelijk het gevaar van de Island Reversal teniet gedaan. Vooralsnog is de daling opgevangen door de gemiddelde lijn. Een nieuwe poging op 511 mag daarom niet worden uitgesloten. Aangezien de RSI bij lange na niet in de buurt van de OB-lijn noteert en ook no geen serieuze poging op haar dalende trendlijn heeft laten zien, moet serieus worden betwijfeld of de AEX over genoeg kracht beschikt om definitief af te rekenen met 511 en 513. De ijkpunten voor deze week blijven op 505 en 500 respectievelijk
  GRS Geert-Jan

  1. Kees says:

   Dank voor de column en de updates!!
   GRS, Kees

 6. Hoekstra says:

  De AEX is inmiddels wel weer boven de dalende lijn over de AEX-toppen van 21/3 en 24/3.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Waarde Hoekstra,
   Persoonlijk leg ik meer waarde op het gevecht met de gemiddelde lijn…de lijn waaraan u refereert is inmiddels al drie keer opwaarts en neerwaarts doorbroken.
   GRS Geert-Jan

   1. Hoekstra says:

    De dalende RSI-toppenlijn is nu ook doorbroken.

    1. Wilco says:

     Mooi laten we nu maar naar 513 gaan.

 7. Yathzee says:

  Er uit op dag hoog.. flirtend met OB

  1. Wilco says:

   Mooi he en de VS trekt flink door ook. Op naar 520.

Geef een antwoord