AEX: OpPoetsen

Voor de tweede dag op rij was gisteren in de daggrafiek sprake van een openingskoers en een slotkoers die nagenoeg niet verschillen. Oftewel de klassieke doji. Een Japans teken welke duidt op twijfel, hapering en aarzeling.

In onderstaande kleine grafiek zien we deze ontwikkeling duidelijk terug. De verwachtte afname van de delta van de Wolk is een feit. Daarnaast wist de RSI gisteren inderdaad ook niet tot OB te reiken. Met name dit laatste gegeven is voor de DD van belang. Dat neemt niet weg dat na dinsdag een nieuwe eerste lijn getrokken kan worden.

De lijn staat getrokken op 697.50 (=lees, zie chat dinsdag). Zij dient als eerste steunpunt/vangnet. Zie dat de onderkant Wolk vandaag grofweg rond deze lijn van start gaat. De lijn op 697.50 neemt dus de rol van de lijn op 692.75 over. Anders verwoord, ondanks de waarschuwing vanuit de RSI, blijft de DD vasthouden aan een positieve insteek zolang de AEX boven 697.50 noteert. Ook nu het PR-ijkpunt 701.75 gisteren is gehaald.

Onder 697.50 draait de insteek naar een meer neutraal beeld, omdat de verwachting luidt dat bij het kraken van de eerste steunlijn de AEX kan doorzakken naar 692.75. Let wel, pas onder 697.50.

Ter info, het is vandaag de laatste handelsdag van het eerste kwartaal. Eens kijken of de AEX zichzelf nog wat verder kan OpPoetsen. Voor de volledigheid van de DD de vermelding dat de ATH destijds is gezet op 703,18.

Succes!

AEX 30 MinutenGrafiek

Middag Update AEX

“Ter info, het is vandaag de laatste handelsdag van het eerste kwartaal. Eens kijken of de AEX zichzelf nog wat verder kan OpPoetsen. Voor de volledigheid van de DD de vermelding dat de ATH destijds is gezet op 703,18.

In de DD van vanochtend is de eerste kritieke grens (=lees, vangnet/steunpunt) opgetrokken tot aan 697.50. Deze is nog geen enkel moment in gevaar geweest. Reden om onveranderd de positieve ondertoon vast te houden. Zie dat de bovenkant Wolk vooralsnog als steunpunt fungeert.

Let wel, de angel zit (uiteraard) onveranderd in de RSI. Deze is nog steeds niet OB. Het verder convergeren van de Wolk lijkt dan ook een zeer aannemelijke stap voor de komende uren. Dat neemt niet weg dat zolang de AEX > Wolk of AEX >= 697.50 de insteek van de DD niet wijzigt.

52 reacties op “AEX: OpPoetsen”

 1. detita444 says:

  Goedenmorgen, geen overtuigende FTI opening.

  1. Giuliano says:

   Goedemorgen
   Ga je dan short? ๐Ÿ™‚

   1. detita444 says:

    In ieder geval niet long. Verder doet de tijdswaarde haar werk. Onder de 697,50 en nog liever de 692,75 ga ik evt. aan een shortje denken.

   2. Giuliano says:

    misschien zou ik meer voorzichtig moeten zijn zoals jij
    ben al in short gestapt ๐Ÿ™‚
    Maar AEX blijft hangen rond 700

    1. detita444 says:

     Als de beurs blijft hangen, dan is opties schrijven het best.

    2. Giuliano says:

     betekent dat verkopen? of kopen?

     1. detita444 says:

      Verkopen uiteraard. Puts en calls beiden.

     2. Giuliano says:

      ok. Thanks

 2. Gerrie says:

  Als je van tevoren weet dat een beurs blijft hangen is schrijven idd de beste optie, maar hoe weet jij dat dan van tevoren?๐Ÿคฃ

  1. detita444 says:

   Ach gewoon voldoende o.t.m. maandputs en -calls schrijven rond expiratie en rustig afwachten. Evt. als ze i.t.m. dreigen te komen met fti’s 1 op 2 indekken.
   Verder gewoon daar buitenom met fti’s handelen als er meer duidelijkheid is over long of short gaan. ๐Ÿ˜‰

   @Gerrie. Kortom ik doe het er dus steeds bij.

 3. Gerrie says:

  Ieder zn systeem uiteraard, maar niets voor mij. Lekker scalpen, en op t moment dat er duidelijke trend is swing trades in zowel indices als valutas. In usd/yen b.v.

 4. SRC says:

  Voila, c’est simple comme bonjour / Hier ist es kinderleicht. Ach, u begrijpt wat mijn (kinderlijk eenvoudig) systeem is ๐Ÿ™‚
  MVG.,
  Bert

 5. Giuliano says:

  ATH op 703,34.
  Kunnen we nu opnieuw zakken please? ๐Ÿ˜€

 6. Gerrie says:

  Afhankelijk van de NQ vanmiddag, want de NL chippers leiden de stierendans.

 7. SRC says:

  @Giuliano, ervan uitgaande dat de VS nog steeds leidend is voor het “Damrakkertje”, zal wellicht ook de bekendmaking vandaag van Biden’s infrastructuur plan van 2,1 T USD, mede gefinancierd uit aanzienlijke belastingheffing over de “rich&famous”, de nodige “reuring” geven. Overigens om 14.15 uur het private jobsreport (ADP), maar dat terzijde.
  MVG.,
  Bert

 8. Daan says:

  Met het aantikken van 703,44 staat er dus een nieuw ATH van de Aex.
  Welk een uitbundige reacties ๐Ÿ™‚

  mvg.

  1. detita444 says:

   Waarom zouden we? Na 21 jaar weer op hetzelfde peil, d.w.z. dik verlies i.v.m. inflatie voor de brave lange termijn belegger.

   1. Daan says:

    Tenzij je op tijd winst genomen had. Maar dat deden er weinig . Het was de tijd van ” nooit meer recessie ” .

    1. detita444 says:

     Er was geen winst na de vorige a.t.h. ๐Ÿ˜‰

 9. SRC says:

  Amice, die inflatie heeft u toen – als brave en discrete Nederbelg – toch afgedekt in Luxenburgse couponnetjes en/of goud, wat na 21 jaar cumulatief een aardige intrest c.q. winst oplevert.

  1. Daan says:

   In die tijd was ik nog niet zo ver Bert, bovendien heb ik niets met goud . :-0

 10. SRC says:

  “Oppoetsende” Jobs, ADP: {+} 517 K in maart.
  MVG.,
  Bert

 11. SRC says:

  EUR/USD [TA-Graph-Update],
  MVG.,
  Bert

 12. Gerrie says:

  Hartelijk dank Bert.

  1. SRC says:

   Bitte sehr Gerrie. Nog een stukje TA-tekst hoort daarbij: “The rebound high has reached 1.17475. The range of 44 pips so far is on the light side compared to the 22 day average of 72 pips.Looking at the daily chart, the price rebounded back above the broken trend line at 1.1737, but has since reversed back below that level. The price low is also above the 38.2% retracement of the move up from the February 2020 swing low at 1.16947. That is the next key target on the downside. A break below that level would next target the November 2020 low price of 1.1602”.
   MVG.,
   Bert

 13. SRC says:

  Nogmaals vandaag NYSE focus is niet de gebruikelijke einde kwartaal “window dressing” maar de bekendmaking – rond 18.00 uur uw tijd { dus u kunt weer aan het bier & bitterballen aperitieven ๐Ÿ™‚ } – van Biden’s infrastructure 2.1 T USD plan.
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   We zijn benieuwd Bert. Geef je de grote lijnen weer dan?
   Bij voorbaat dank.

   1. SRC says:

    Zeker en vast. Vooral dat er 400 bil. USD van dit infrastructuur plan gaat naar ouderen &invaliden voor hun rollators c.q. scooters (?!)……
    MVG.,
    Bert

    1. detita444 says:

     Zijn die rollators c.q. scooters dan full option, met airco en extra sets winter- en terreinbanden?

     1. SRC says:

      Kom die wel uitproberen bij u op de Kalmhoutse Heide ๐Ÿ™‚

 14. Rik says:

  Eerlijk ? Ben tevreden dat we eindelijk van die ATH uit 2000 vanaf zijn, en nu nog slot boven 701,56 en dat infrastructure money van Biden erdoor en dan vanaf morgen eens kijken wat dat met de inflatieverwachtingen en rentestanden doet. Wel waarschuwen, if you believe in ‘seasonality’, April is the best month of the year. Eerst zien dus of we deze keer een pullback krijgen die naam waardig๐Ÿ˜‰

 15. SRC says:

  Fred bij deze alvast het 2.25 T plan:
  *620B on transportation infrastructue; *400B on home care for elderly and disabled;*580B in R&D,manufacturing, training, includes also180B clean energy;*650B on electric grid improvements, water systems and broadband internet access.
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   OK, hij gaat moderniseren begrijp ik. Dan nog al die oude bruggen, spoorlijnen, kolenmijnen etc. etc.
   Wat maakt het ook uit op die staatsschuld. ๐Ÿ˜‰

 16. Daan says:

  Ik weet het niet helemaal zeker , maar ik zou de Eur/usd even in de gaten houden.

  mvg.

  1. SRC says:

   @Daan, klopt heb een sl op 1,1745 staan vwb m’n short _ zie m’n reacties om 15.09 & 15.32 _.
   MVG.,
   Bert

 17. Daan says:

  yep, thx Bert.

 18. SRC says:

  Here you go Daan, EUR/USD 1,1755…sl uitgestopt…”ga maar naar New York nu daar de Canabis Wet is goedgekeurd
  door de Gouverneur”.
  Prettige avond verder.
  MVG.,
  Bert

  1. Daan says:

   Tjeemig de peemig ,

   mvg
   Koos

   ๐Ÿ™‚

   1. SRC says:

    Groeten van “Wim de Bie” ๐Ÿ™‚

 19. SRC says:

  Gerrie, NASDAQ TA-Graph,
  MVG.,
  Bert

 20. peks says:

  zoals maandag reeds gemeld , deze week een nieuwe ATH . de week is zelfs nog niet voorbij ๐Ÿ™‚ . maar ik wil niet teveel mensen met een andere visie tegen de schenen stampen , dus hou ik het hier maar bij .suc6

  1. detita444 says:

   Dank voor de melding. Heel knap gezien, had niemand verwacht.

 21. SRC says:

  Zoals gemeld wordt Biden’s infrastructuur plan voornamelijk gefinancierd door – op dringend advies van socialist Sanders – flinke verhoging v.h. vpb tarief van 21% naar 28% alsmede een hoge aanslag op hun ‘overseas’ inkomen.. Dit zal vrijwel – voor zo’n 2 T USD – het gehele plan financieren. Nu de Dem. de politieke meerderheid hebben in beide Kamers kan deze fiscale ingreep kracht van wet worden. Dergelijke ‘tax hike’ zal – volgens experts – de werkloosheidgraad van het huidig 4% naar 7% kunnen brengen. Ach, u begrijpt de VS-beurs zal dan zo’n (o.a. flink minder consumerende) ontwikkeling met dikke “shorts” begroeten.
  MVG.,
  Bert

  1. string says:

   Vind het nogal somber bedacht. Volgens mij doet Biden niets meer dan ‘n blunder van Trump herstellen.
   Dan is er toch ‘n klein stukje van de door Trump achtergelaten gigantische puinhoop opgeruimd.
   Miniem stukje, maar het is ‘n begin. En dus is er van Tax-Hike geen sprake.

   1. SRC says:

    @String. Op dit moment spreken talrijke ceo’s van multi nat. beurs genoteerde ondernemingen op diverse landelijke ‘networks’ schande c.q. het afknijpen van aandeelhouders belangen door deze ‘corporate (internal/overseas) tax hikes’. Overigens zijn het niet allemaal Republikeinen……

 22. detita444 says:

  Hmmm.

 23. SRC says:

  Er is al kritiek op Biden’s plan en wel van zijn eigen minister, Yellen. Die stelt dat met zo’n aanpak er veel meer moet worden gedaan aan de risicovolle fundamenten van overheid’s financien. Bovendien vindt zij dat klimaat verandering een groot risico met zich meebrengt tav de VS-economische stabiliteit. Ach, u begrijpt “it’s all politics” vandaar dat de SPX richting slot afstevent op de zoveelste ATH.
  MVG.,
  Bert

  1. string says:

   En ook dat is erfenis van voorgangers. Ook niet alleen republikeinen, maar het is wel opgebouwd en veroorzaakt.
   Maar dat wordt door “slimme mensen” daar wel opgelost, inflatie, inflatie, inflatie.
   En dat wordt dan weer betaald door de bevolkingslaag die ook in “the states” het grootst is, niet geheel toevallig diegenen die ook altijd de economie laten floreren.
   Voor de goede orde, ik ben ‘n rasechte VVD’r ,nooit anders geweest.

   1. SRC says:

    Yellen is geen “voorganger” maar ex-chief FED. Pver het algemeen is Trump’s overheidsfinancien aanpak niet zo desastreus geweest als onder Obama. Inderdaad is “Joe Sixpack” het grootste bevolkingslaag en het grootste deel van de consumerende Yanks vormt. Vandaar dat de door ‘corp.tax hike’ veroorzaakte stijging van de ww% van 4 naar 7, juist die bevolkingsgroep in haar consumptieve gedragingen het meest beinvloedt m.i.

 24. SRC says:

  Voila, SPX slot op 3973 ( 20 pips lager na Biden’s ‘corp. tax hike’ bekendmaking).
  MVG.,
  Bert

  1. string says:

   onder voorwaarde dat 25-03 de laatste low blijft, zie ik ‘n koersdoel van USD 4120 in daggrafiek.

 25. string says:

  Vorige bijdrage waarin ik ‘n koersdoel meldde was ergens in juni of juli 2020.
  Heb toen koersdoel gemeld in weekgrafiek: high 08-06-2020 -/- low 23-03-2020 +/+ low 15-06-2020 = 3985, onder voorwaarde dat low 15-06-2020 niet meer uitgenomen zou worden.

Geef een reactie