AEX: Opdrogende Verkoopdruk

In de laatste column van vorige week werd de zone 433 tot 427 aangehaald. Vrijdag testte de AEX de onderkant van deze handelsbreedte. Vanochtend staat de bovenkant van dezelfde range centraal.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Reageren, niet Anticiperen! Nog steeds is dit het motto van deze column. Een aantal technische indicaties duiden erop dat de verkoopdruk binnen de AEX aan het opdrogen is. Vorige week luidde de visie dat het nog te vroeg was om al positief op het aanstaande koersverloop van de index te worden. Een insteek welke zeker geen windeieren heeft opgeleverd. Bij de start van deze week verschuift de onderliggende toon in deze column iets meer naar het midden: van negatief naar afwachtend. De blik wordt gericht op de koersontwikkeling rond 433-434. Het niveau van 433 mag voor de vaste lezer niet als een verrassing komen. Waar komt 434 vandaan?

Al enkele weken staat een dalend trendkanaal in de intra-daggrafiek ingetekend. Vorige week is de AEX uit dit kanaal gevallen. De theorie stelt dat oude trendlijnen nog even ingetekend moeten blijven staan omdat zij in een latere fase veelal terugkeren in een omgekeerde rol. De oude steunlijn van het kanaal kan dus nu als mogelijk obstakel worden aangemerkt. In de grafiek kan worden afgelezen dat de onderkant van het oorspronkelijke trendkanaal inmiddels is afgedaald tot het niveau 434. De slotconclusie van vandaag is daarom een vrijwel exacte kopie van de slotconclusie van vrijdag: Voor nu dus een handelsbreedte tussen 433/434 en 427. Net zoals vrijdag kon worden opgemerkt dat de zone 427 zwaar onder druk zou liggen, kan vandaag worden opgemerkt dat de zone 433/434 zwaar onder druk komt te liggen. Vandaar de verschuiving van de onderliggende toon in deze column. Waarvan Akte!

Om 12.00 uur praten wij u weer bij in het lunchwebinar “de WeekAftrap”. Mocht de AEX tegen het middaguur inderdaad zijn doorgebroken dan vertellen wij u uiteraard de nieuwe koersdoelen voor onze hoofdgraadmeter. Schrijf in:

De WeekAftrap!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

3 reacties op “AEX: Opdrogende Verkoopdruk”

 1. Afwachter says:

  Geert-Jan, je schrijft 2x ‘443/434 ‘, waar je 433/434 bedoelt.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Dank voor uw scherp oog. Ik heb het aangepast.

   GRS Geert-Jan

 2. Geert-Jan Nikken says:

  AEX: 457!…ik leg u in het lunchwebinar van 12.00 uur uit waarom…

Geef een antwoord