AEX: Op Jacht

De druk op de AEX is onveranderd aanwezig. Vandaag kan de graadmeter verder gaan met de beweging welke zij heeft ingezet na het herstel richting 451 midden vorige week. De vaste lezer weet dat er nog twee extensie-niveaus open staan: 445 en 441.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Op basis van het Reken-Model zijn afgelopen vrijdag twee ijkpunten voor de AEX afgegeven. Naast deze richtpunten werd nog een derde koersindicatie afgegeven. De combinatie van de drie niveaus vormde het koersenlijstje voor de komende dagen. Na vrijdag kan het eerste vinkje achter 449 worden gezet, hetgeen betekent dat de ogen nu gericht zijn op respectievelijk 445 en 441. De start van vanochtend valt dus netjes binnen het neergelegde plan. Belangrijk voor het scenario is de RSI. Afgelopen vrijdag kreeg ik een vraag over deze leidende indicator. Zoals u weet mag de RSI niet tot boven de OB-lijn klimmen in een bearish visie voor de index. De ingetekende horizontale lijn ruim onder de bovenste signaallijn symboliseert het gegeven dat de indicator aan deze vereiste voldoet. Een tweede vereiste is dat dezelfde indicator wel iedere keer opnieuw onder de OS-lijn duikt om de dalende ontwikkeling in de graadmeter te ondersteunen. Afgelopen vrijdag bleef deze ondersteuning uit. In de eerste helft van deze week moet de RSI dus weer onder de OS-lijn duiken om het neergelegde scenario meer body te geven.

In de column van afgelopen vrijdag is ook gewezen op de mogelijkheid van een Negatieve Reversal. Deze is inderdaad gevormd en staat in de bijgeleverde grafiek ingetekend. Het richtpunt van de set-up komt uit op 442 en onderschrijft dus grofweg het laatste niveau op het huidige lijstje. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

14 reacties op “AEX: Op Jacht”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Goedemorgen.
  GRS Geert-Jan

 2. Hoekstra says:

  Goedemorgen.
  Bedankt voor de column en de beantwoording daarin van mijn vraag.
  GRS

 3. Wilco says:

  Wat gebeurt er nu ineens?

 4. han says:

  Goedemorgen rsi teruggetest…kan nu weer naar beneden
  Groetjes

 5. Jan says:

  ff naar 454

 6. jm says:

  en we zijn weeral terug op weg naar 458…

  grs

  1. Wilco says:

   Dat geloof ik niet jm…

  2. Geert-Jan Nikken says:

   Beste JM,

   De AEX is net een mooie vrouw…ze geeft je hoop…en dan…
   GRS Geert-Jan

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Voorlopig laat de oude bekende 451 weer van zich horen…
  GRS Geert-Jan

 8. han says:

  de rsi intraday..het kon niet mooier.. vanaf nu maar eens op weg naar OS

  1. Wilco says:

   Daar ziet het wel naar uit nu han. Zo zie je maar niet meteen in paniek raken bij een spike omhoog en rustig blijven zitten en je niet laten beïnvloeden door mensen die roepen dat we nu wel even naar 458 zullen gaan.

   1. Dovan says:

    Mee eens Wilco….
    Je moet hiervoor wel stalen zenuwen hebben.

    1. Geert-Jan Nikken says:

     …of slechts over enig geduld…:-))
     GRS Geert-Jan

 9. Wilco says:

  Waarom we ineens weer omhoog schieten is me een raadsel.

Geef een antwoord