AEX: Onveranderd

Na twee sessies in de week noteert de AEX vrij nauwkeurig op de slotstand van afgelopen vrijdag. Ook voor de AEX geldt deze week vooralsnog dus: Veel beweging, Weinig richting!

AEX-IntraDagGrafiek

Daar was ie dan toch: 517!  Net zoals maandag het laagste punt samenviel met een nipte notering in de RSI, was het ook gisteren slechts een nipte notering in de indicator die samenviel met het hoogste punt van de sessie. De reactie in de laatste uren op het uitblijven van de ondersteuning is inmiddels bekend.

Deze reactie neemt echter niet weg dat in de kleinste grafiek een patroon van hogere toppen en hogere bodem staat. Met deze opmerking in het achterhoofd mogen lagere koersen vooralsnog gezien worden als vervolgstap in dit proces. In de DD van dinsdag is de oplopende trendlijn onder de bodems van respectievelijk 17 en 23 januari geïntroduceerd. Deze gaat in de komende sessies een cruciale rol spelen. De gisteren neergelegde verwachting dat deze lijn spoedig zou breken is immers niet uitgekomen.

De diagonale lijn start vandaag rond 511 maar loopt op gedurende de sessie. Tussen de huidige koers en de trendlijn noteren ook de twee MA’s. Deze kunnen al als eerste steunpunt worden aangegeven, maar of deze het gewicht van de AEX lang kunnen dragen valt te betwijfelen. Met het benoemen van het niveau van de diagonale trendlijn is de DD dus weer terug op de stelling dat de zone 512 – 510 weer in het scherm kan verschijnen.

Maar wat als de AEX net als gisteren een verrassing in petto heeft? Trend is immers Trend. Op 5 december opende de index met een hiaat. In de dag-grafiek is deze terug te zien. De grenzen van deze omissie staan op respectievelijk 518.50 tot 522.

AEX-DagGrafiek

Blijkt de AEX zich, tegen de verwachting in, staande te houden boven de clustering van MA20 en MA50 lijnen, dan kan dit hiaat gaan trekken. Waarom ondanks de trendmatige beweging in de kleinste grafiek toch die terughoudendheid in de DD? Het antwoord: de MA20 uit de week-grafiek. Wordt Vervolgd!

AEX-Week|Grafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

Blijkt de AEX zich, tegen de verwachting in, staande te houden boven de clustering van MA20 en MA50 lijnen, dan kan dit hiaat gaan trekken. Aldus de DD van vanochtend. In de grafiek valt te zien dat de MA20 nog steeds netjes onder het koersverloop ligt. Reden om aan te nemen dat een vervolgstap naar het hiaat van 5 december niet mag worden uitgesloten. Opnieuw volgt de RSI niet. Op basis van dit gegeven krijgt de AEX dus het voordeel van de twijfel, maar niet meer dan dat. Langzaam maar zeker wordt ook de dag-grafiek interessant. Over de koersontwikkeling sinds de doorbraak van 501 op 18 januari kunnen twee convergerende lijnen worden getrokken. De apex is nabij zodat de bandbreedte waarbinnen de AEX binnen deze lijnen kan bewegen steeds krapper wordt. Voor de volledigheid vandaag hieronder dus ook een nieuwe afdruk van de dag-grafiek.

AEX-DagGrafiek

135 reacties op “AEX: Onveranderd”

 1. Moneymaker says:

  Goedemorgen iedereen!

  GJN, dank voor je analyse maar betekent dit nu dat je afscheid neemt van het scenario lagere top en weer terugzakken? Kortom een maximale daling tot wellicht 512-510 en dan weer up? Of zie ik iets over het hoofd?

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Ik zit onveranderd op het scenario van de daling.
  GRS Geert-Jan

 3. Moneymaker says:

  Dank GJN!

 4. Piet Flintstone says:

  Máár MM, denk eraan; geen garanties! Dus niet vol in de puts en dan huilie huilie hè. Met verstand en beleid……

 5. Moneymaker says:

  Piet dank voor je medeleven :-).
  Gisteren al behoorlijk de deksel op de neus gehad dus wacht even rustig met shorts. Als de AEX vandaag mooie stijging Laat zien wil ik opbouwen vanaf 519-522 met shorts….. moet die uiteraard niet gaan zakken vanaf de opening ;-))

 6. Jurrian says:

  Schommelingen op de beurs zijn mooi, het maakt toch niet zo veel uit welke kant het op gaat, je kunt toch IN en UIT.

 7. Putin says:

  Mooi om te zien dit hier. Oorverdovende stilte, dus zit iedereen short en dus gaan we verder omhoog. Ja, maar divergenties. Ja, maar GJ zegt rising wedge 490. Ja, maar reactief.

  1. Jan says:

   Dagtarget nu al zga binnen op kort tf bewegingen. (long en short).

   Grofweg 2 manieren om te traden
   – simpel systeem trendjes surfen (ok, zit natuurlijk af en toe valse signalen tussen), niet nadenken over waar je DENKT dat het heengaat
   – als je goed bent in patronen, RSI, fibo groter tf, trendkanalen, dan is wellicht swingtraden een optie, op koersdoelen

   Ik ben minder goed in die 2e manier van traden, wil teveel contrair of duurt te lang voordat visie uitkomt, of pik er net de verkeerde zienswijze uit. En de overdrijvingen de verkeerde kant op vind ik niet plezierig. Daar heb ik bij de eerste manier van traden juist profijt van. Dus je zegt IEDEREEN maar ik waai met alle winden mee 😉

  2. detita444 says:

   Iedereen? Ik in ieder geval niet. Je conclusie is hetzelfde als die van een bekend snoepje. Nergens op gebaseerd.

  3. string says:

   Jan en Detita …ik kan me bij jullie aansluiten…
   Putin…jammer dat je niet wat constructievers weet te brengen…

 8. Jan says:

  Ik denk dat de SP500 de indicatie gaat geven, die stijgt niet meer en zijn diverse tekenen dat ie gaat dalen. De europese beurzen zijn harder omhoog gegaan en die gaan dadelijk misschien wel harder down. Waar het kantelpunt ligt? Geen idee

 9. string says:

  Goede morgen…
  RSI in de 30′ ondersteunt het verdere stijgen van de koers wederom niet…’n nog hogere koers zie ik vooralsnog niet op het plaatje komen…

 10. Phoenix says:

  Een trend is een trend, the story continues. Inmiddels tegen de top van gisteren en dan…

  1. Jan says:

   Op
   WELK
   TF
   ???
   minuut
   30 min
   dag
   week jaar

   1. Phoenix says:

    Vind je het lastig om te zien Jan?

 11. Jurrian says:

  @Putin ik zit niet short, waarom zou ik ?

  1. Jan says:

   om 90 punten dax te pakken?

   Ik begrijp niet waarom je dat zo zegt, echt niet

 12. Jan says:

  Sorry hoor maar laten we ff wat aan kwaliteit comunicatie doen want de laatste dagen/weken is het verval weer ingetreden

  1. Roland says:

   😉

 13. Roelof says:

  Het is vandaag weer zo’n FED dag. Ik verwacht daarom dat er per saldo weinig beweging zal zijn.

  Verder is mijn verwachting nog steeds dat de zone 515-518 vooralsnog te sterk is. Zoals gisteren al gezegd, zie daartoe de daggrafiek en de driedubbele bodem in het eerste kwartaal van 2018 (= oude steun fungeert nu als weerstand). Tevens ligt bij mij de dalende weerstandslijn vanaf de 577 top op ca. 515. En we hebben nog de door GJN reeds geduide MA20 in de weekgrafiek op 516. Ten slotte ligt op ca. 513 de 38.2% fibonacci retracement vanaf de 577 top. Die is nog niet significant doorbroken.

  1. Jan says:

   thnx duidelijk

   1. Roelof says:

    You’re welcome Jan. Uiteindelijk gaan de AEX natuurlijk weer terug naar haar 200-daags gemiddelde, zoals jij een aantal weken ook als eens hebt aangegeven.

    1. Roelof says:

     gaan = gaat

     1. Jan says:

      mee eens maar uiteindelijk is voor mij te rekbaar om op te traden
      Ik zit ook nog met die liquiditeits zone 2016 rond 455.
      Waarom heeft de dax die al wel gehaald en aex niet?
      En de week rsi heeft nog niet echt een dieperik gemaakt.
      En dan kom ik weer tot de conclusie dat ik hier maar beter niet over na kan denken 😉

 14. Putin says:

  Ow ja, dat is ik even vergeten. Dit is het best presterende forum op de gehele internets. Nu zit iedereen weer precies long. Koekkoek

  1. Peter says:

   Nee Putin, ik zit niet long, ik it short en ja, daar begin ik zo langzamerhand wel een beetje van te balen nadat 506, 511, 514 en nu alsnog ook 517 uitgenomen zijn. En GJN begint al over weer een hiaat hierboven dat mogelijk begint te trekken. Enfin . . . u snapt . . die verwachte daling mag van mij nu echt wel beginnen.

  2. WP says:

   Long? nu niet meer Wel vanaf 484 tot 510: een slordige 25 punten, behoorlijk ritje niet?

 15. Hoekstra says:

  Het lijkt erop, dat Geert-Jan op zijn handen zitten, want de middagupdate is nog niet geplaatst

 16. Putin says:

  Jan rond Kerst FTI op 465. Maar eerlijk gezegd snap ik deze markt ook niet. Zit vanaf circa 512 te kijken naar een top voor forse daling, maar markt geeft geen krimp. Long ga je dan ook niet meer, althans ik niet. Maar geen spoor van een top te bekennen.

 17. Jan says:

  Ik weet het Putin, zoals gisteren gepost, het lijkt alsof er een daling wordt tegengewerkt, ipv stijgen

 18. Putin says:

  Maar eigenlijk moet je constateren dat de doorbraak van de dalende weerstandslijn op circa 510 natuurlijk een belangrijke doorbraak is en dat de koers pas echte weerstand gaat tegenkomen rond die 530. Daar wel een top en een daling van circa 20 punten naar een hogere bodem rond 510. Dat lijkt mij de juiste conclusie.
  Zou ook in overeenstemming zijn met de targets op 526, 532 en 537,50

  1. Roelof says:

   Ja, de trend is overduidelijk UP. Hoeven we geen discussie over te voeren. Je targets komen aardig overeen met de 50% (ca. 525) en de 61,8% (ca. 537) fibo retracements. Overigens ligt het 200 daags gemiddelde nu op ca. 539.

  2. Putin says:

   Eigenlijk moet de focus op de daling van 530 op de gap rond 500 liggen

 19. Jan says:

  ja en de 61 fibo van hele daling ligt rond MA200 week, ook een kanshebber

 20. Moneymaker says:

  522 dan toch het koersdoel na doorbraak 518. Weerstanden worden allemaal erg gemakkelijk gebroken echt verbazingwekkend. Is toch echt wel weer een bullmarkt aan het worden alles is echt zo sterk momenteel!

 21. Moneymaker says:

  Putin, respect voor je visie zijn er maar weinigen die dit zagen. Shorts gaan er idd pas in als de stijging zijn werk heeft gedaan dus rond de 530

  1. Putin says:

   Was mijn visie niet, maar de set-up heeft er al die tijd gestaan. Dus respect daarvoor !

 22. Moneymaker says:

  Bij een lichte terugval ga ik long op de aex

 23. Moneymaker says:

  @gjn, ik verwijt je niks hoor begrijp mij goed maar het gebied toch wel te zeggen dat de visie welke je hebt totaal het tegenovergestelde is van wat we nu zien met zelfs nog een stijging naar de 522 en 530. Tja…..dan is de 510-512 zone erg ver weg ineens….

 24. detita444 says:

  Expect the unexpected.

 25. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Ik heb het niet helemaal bijgehouden…maar ik geloof dat ik u deze week al drie keer heb zien draaien…van long naar short…en het is pas woensdag-middag…uiteraard natuurlijk ook geen verwijt…dat snapt u…
  GRS Geert-Jan

  1. Moneymaker says:

   Hi GJN, ik waardeer de analyses van u. In dit geval is er mijn inziens geen enkel signaal die nu een naderende daling doet vermoeden of zie ik wat over het hoofd. Ik blijf even op mijn handen Zitten want short zitten nu gaat je kop eraf zou Michael zeggen 🙂

 26. Roelof says:

  Cijfers BA (Boeing) en AAPL (Apple) zorgen voor een feestje in de DOW.

  DAX is relatief zwak vandaag, Of is de AEX relatief gezien sterk door Royal Dutch?

 27. Phoenix says:

  Beste Geert Jan,
  de 20MA in de weekgrafiek is dacht ik vandaag doorbroken (de week is echter nog niet voorbij), zijn er voor jou nog andere punten die je toch onveranderd doen vasthouden aan het scenario van de daling?
  Ik zie met name de daggrafiek, vanaf eind december 23 handelsdagen vrijwel stijgend, iedere daling wordt gecorrigeerd, de dalende trendlijn over de toppen vanaf augustus is inmiddels meerdere dagen doorbroken, en gisteren op de 30min grafiek een OB flirt. Voor mij geen zaken om neerwaarts te denken.

 28. Hans says:

  Even Fibo erbij gehaald
  Stijging van AEX=380 naar 576 geeft een correctie naar 476 (bijna 50% Fib nivo)

  Daling van 576 naar 476 geeft de volgende Fib nivo’s
  38,2% = 514,3
  50 % = 526
  61,8% = 537,9
  We zitten nu dus ergens in between

  1. Moneymaker says:

   Hans, 526 lijkt mij zeker haalbaar maar 537 is toch wel pittig met de zware weerstand rond de 530. Rond 526-530 zone wordt het denk ik wel interessant om aan shorts te denken!

 29. wh.giesen says:

  Hans, weekslot boven 514 zal bepalend zijn voor de korte termijn dus.

  mvg

 30. Roelof says:

  @ Hans: de bodem was 472, niet 476

 31. Hans says:

  Als je wat berekent, moet je het wel goed doen ;-). Nu de (hopelijk) juiste nivo’s
  Daling van 576 naar 472 geeft de volgende Fib nivo’s
  38,2% = 511.9
  50 % = 524,22
  61,8% = 536,5

  1. Roelof says:

   Ja, zie ook mijn post van 13.13 uur ?

 32. Putin says:

  Ah middag update. De beschrijvende TA ipv een visie.

 33. Roland says:

  stelregel 16 A misschien Geert Jan ?

 34. Moneymaker says:

  Vrijdag 526-530?

 35. Moneymaker says:

  Bizar dat de dax zo achterblijft, morgen waarschijnlijk inhaalslag 🙂

 36. floriaantje says:

  Beste Bruun,
  Update ivm de FED vanavond.
  “The EURUSD chopped around yesterday in up and down trading, but the high did stall near the pairs 100 day MA (blue line currently at 1.1446). The fall took the price to a ceiling level from Jan 16 and 18 at 1.1410. The rally back higher today stalled at the high from yesterday and that same 100 day MA. Double top. Double top within 3-4 pips of the 100 day MA.
  The price is trading between the 1.1410 level below and the highs above at 1.1450. With the double top near the 100 day MA, I have to tilt the bias more to the downside technically. Buyers had their shot. They failed to take the price higher. Sellers should lean against the ceiling with stops on a break above now.
  A break of the 1.14104 level would look to target the 100 hour MA at 1.13962. The 200 hour MA comes in at 1.13833.”
  MVG.,
  Bert?

 37. string says:

  Volgens mijn gegooide pijl…komt 522.52 op het bord…

 38. ed says:

  trend is trend till he ends . never play to hard against the trend. it hurts. 522 komt er aan.

 39. Moneymaker says:

  @ed, of misschien de 526 wel 🙂

 40. ed says:

  plaatje

 41. Moneymaker says:

  Vrijdag 526-530 zou een mooi short moment zijn 🙂

 42. Moneymaker says:

  Powell zal vnv wel het laatste zetje geven! S&p weer op weg naar de 2685

 43. maborosi says:

  Inmiddels lijkt in de 30 min grafiek de RSI duidelijk OB.
  In de dag grafiek lijken de convergerende lijnen noordwaarts gepasseerd te worden
  In de week hebben we (intraweek) ook de MA 20 noordwaarts gepasseerd.
  In welk tijdsbestek @Geert-Jan voorzie je de daling? Voor expiratie datum februari opties?
  Ik heb geschreven call 515 die niet meer zo lekker voelt.

 44. miked says:

  stoot ook de dow zijn kopke ?

  1. Putin says:

   Ja, is een belangrijke weerstand miked

 45. maurice says:

  We gaan naar de 530+. Shorts uitgestopt, ik ga nu aan de zijlijn kijken, maar shorts doe ik nu niet meer, want dat wordt even niks meer.

 46. Moneymaker says:

  530 here we come!!!!

 47. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  Zoiets ook gedaan bij de S&P (?)
  Zijlijn is nu ook gewenst met de naderende persconferentie Powell vanaf 20.30 p.m.
  waar de markt*want to hear include: 1. Balance sheet comments 2. “Patient” language 3. Economic Data dependence
  MVG.,
  Bert

  1. Moneymaker says:

   95% kans dat de markt omhoog wordt gepraat!

 48. Moneymaker says:

  2 fti long op 516.65 klein gokje 🙂

  1. ed says:

   @MM gebruikt u ook grafieken, want voor de zeer korte termijn long gaan lijkt me niet verstandig als u stress krijgt bij 3 of 4 punten verlies

 49. Piet Flintstone says:

  En straks zeker weer huilen als hij toch weer gaat dalen……..sjonge hou toch op met die loze kreten zeg!

  1. Moneymaker says:

   We zullen het zien piet

 50. maurice says:

  Middag beste Bert,
  Ja, ik heb nu helemaal geen posities. En ik vrees dat de markt , tegen ieders verwachting in , nog wel even blijft duwen en er nog wat short squeezes uit gaat persen. Shorts zijn nu uit den boze.
  mvg
  Maurice

 51. Hans says:

  Volgens mijn grafiek was de AEX net wel OB. Dus ondersteuning van de opgaande trend.

 52. ed says:

  als we op dag basis een vergelijkbare periode krijgen als vorig jaar dan duurt het nog even.

 53. Moneymaker says:

  Als de laatste shorters het opgeven 530+ zAl er wel een correctie komen

 54. Roland says:

  hee de 518

 55. detita444 says:

  Ik zie dat onze indicator op short wijst.

  1. Moneymaker says:

   100% dat je geen positie hebt :-)))

 56. floriaantje says:

  Ter Info:
  VS-macro data :
  US Pending Home Sales (M/M) Dec: -2.2% (est 0.5%; prev R -0.9%)
  – Pending Home Sales (Y/Y) Dec: -9.5% (est -7.0%; prev R-7.8%)
  MVG.,
  Bert

 57. Moneymaker says:

  1 fti bijgezet op 515.75…. het zal nu toch niet….ach u snapt….

 58. Roland says:

  happy erg happy me ta klopt wederom

  1. Moneymaker says:

   Hi Roland wat was je ta dan? Ben oprecht benieuwd, thx

   1. Roland says:

    zelf doen is mijn advies
    of anders laat jij is wat ta zien
    dank en groet

  2. Putin says:

   Hey Roland. Gisteren was je nog heeuul erg blij dat je verkocht had !
   Ook weer iemand die iedere beweging goed heeft !

   Ik doe zeker iets heel erg fout.

   1. Putin says:

    Roland, koekkoek.
    Vanavond wel op je goede zij gaan slapen anders werkt astro morgen niet.

 59. detita444 says:

  Wordt nog een guitig dagje zo. 😉

 60. Hoekstra says:

  Dit is de 5e keer in 6 dagen, dat er na 15:00 een forse daling plaatsvindt.
  Iets om over na te denken, lijkt me.

  1. detita444 says:

   Hoekstra, jij ziet en snapt het 😉

  2. Roland says:

   als je het had gevolgd had ik te vroeg verkocht waar ik van baalde en dat ook liet merken
   de volgende dag begin van deze stijging waarbij ik dus ineens blij was want te vroeg verkocht werd ineens anders
   gaarne bij reacties de juiste info weergeven gister ook al inz astro
   geeft verder niet maar beter lezen
   toedels

   Putin
   30 januari 2019 om 16:28

   Hey Roland. Gisteren was je nog heeuul erg blij dat je verkocht had !
   Ook weer iemand die iedere beweging goed heeft !

   Ik doe zeker iets heel erg fout.

   1. Roland says:

    btw het was eergister mot niet gekker worden

    1. Roland says:

     voor straf zien we heel vaak de 518 😉

 61. wh.giesen says:

  Het lijkt er inderdaad op dat we wederom op zoek gaan naar een PR in de 30. Morgen maar eens kijken of we een omkeerbar kunnen maken.

  mvg

 62. Roland says:

  veiling 518,,,,,,,48 das een uptik zeg
  prettige avond

  1. Moneymaker says:

   Bearmarkt verleden tijd zeg maar! Die 5

 63. Phoenix says:

  Nou, zeg dat wel. Het moet en het zal hoger hè.

 64. Moneymaker says:

  Morgen op weg naar de 522+ dow jones en s&p zeer sterk wederom! Dax gaat morgen inhaalslag maken koersdoel 11500-11600! Wordt weer een guitige dag morgen voor de longers fti nu in de plus :-))

 65. WP says:

  Gewoon meegaan op de flow stops eronder en leuke dingen doen. 😉

 66. string says:

  Ben net terug van middag weg geweest…
  Lijkt er op dat onderkant gap op 518.70…de opgang stoort op dit moment…

 67. Moneymaker says:

  Om half 9 goed nieuws show van onze vriend powell… ze hebben er geen enkel belang bij om de beurzen maar beneden te praten of het nu fake is of niet maakt niet uit. 3 fti neem ik mee. Dow blijftnzeer sterk liggen de 24800-24900 zone wordt sterk verdedigd!!

 68. Jurrian says:

  De markt regeert, of u het daar nu mee eens bent of niet. TA helpt bij het analyseren wat er gebeurt, maar de markt (lees S&P) is de baas.
  07/08 was mijns inziens de situatie vergelijkbaar. De markt gaat op zijn eigen tijd omhoog, en zeker een keer omlaag.

 69. string says:

  Maar ik zeg dat het echt niet alleen maar omhoog moet…voorlopig houdt het Gap die opgang aardig tegen…eens komt er ‘n kantelpunt…waarom nu niet als de markt het toch zelf bepaalt…?

 70. floriaantje says:

  Ter Info:
  “Federal Reserve leaves rates unchanged at 2.25-2.50%, as expected”
  MVG.,
  Bert

 71. floriaantje says:

  Ter info:
  “Fed holds rates stable, pledges ‘patient’ approach, expects ‘ample’ balance sheet”
  Zie mijn post : 15.37
  MVG.,
  Bert

 72. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  35 pips S&Pnu guitig uitgeklaard. S&P uit ‘bearmarket range’ . Effe aankijken beursreaktie
  op Powell’s persconferentie richting slot + VS-China handelstarieven overleg gaan morgen
  2e dag in.

 73. Hoekstra says:

  DJIA voor het eerst sinds 7-12 boven 25.000
  Ter vergelijking: de AEX stond toen op 509,45 (nu 519,45)

 74. wh.giesen says:

  String, we hebben vandaag al praktisch de 520 gezien hoor.

  mvg

 75. floriaantje says:

  Traders Talk:
  Sommige traders hebben een succesvol China-VS tariefonderhandelingen al ingeprijsd.
  Indien China hier het “slechtst” uitkomt, bevestigt dat een dalende Chinese economie
  waardoor de S&P een top kan hebben gezet.
  MVG.,
  Bert

 76. floriaantje says:

  Ter Info:
  “Fed’s Powell: US Economy Is In A Good Place; Inflation Near 2% Goal – 2019 Economy Expected
  To Grow At A Solid Pace
  Fed’s Powell: China, European Growth Has Slowed”
  MVG.,
  Bert

 77. Phoenix says:

  CNBC ´The Federal Reserve opted not to raise interest rates during its policy meeting this week and pledged that future moves will be done patiently and with an eye toward how economic conditions unfold.´
  Ik hoor steeds hetzelfde, gaat Wall Street nu iedere keer hier blij mee zijn?

  1. floriaantje says:

   Beste Phoenix,
   M.i. niet. Zie mijn post om 15.31. Deze verwachting werd éénmaal ingelost.
   MVG.,
   Bert

 78. floriaantje says:

  Ter Info:
  Q&A :
  “Powell we will wait patiently
  Next Rate Move To Be Entirely Economic Data Dependent
  Inflation Could Be A Big Part Of Need For Rate Hikes”
  MVG.,
  Bert

 79. floriaantje says:

  Beste Bruun,
  “EUR/USD hits 1.15” boven uw RSI 75 1,1495
  What’s next, my friend ?
  MVG.,
  Bert?

 80. maurice says:

  Proficiat Bert !
  Ik wacht ook nog af, ben benieuwd of GJ morgen nog steeds zijn short visie handhaaft.
  mvg
  maurice

 81. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  Opnieuw ingestapt op 2685 voor de rit naar cruciaal 2695.
  MVG.,
  Bert

 82. floriaantje says:

  “Fed’s Powell: Fed Will Never Take Political Considerations Into Account – Will Note Sustained Change In Financial Conditions”
  MVG.,
  Bert

 83. floriaantje says:

  Ter Info:
  “Powell: -Fed Has The Luxury To Be Able To ‘Wait And Watch’ -Ultimately a strong
  global eonomy is good for US”
  MVG.,
  Bert

 84. floriaantje says:

  Ten slotte :
  “Powell say entire focus is on employment and prices, not markets”
  MVG.,
  Bert

 85. bvk67 says:

  Bert, Goedenavond.
  FED zei in oktober dat “economy was overheating”
  FED zegt in januari “economy is slowing”
  Powell is gezwicht voor Trump !
  Grs, Bart

 86. bvk67 says:

  Watch the USD/JPY, deze is neerwaarts gedraaid na een flinke stijging gelijktijdig met de stockmarket.
  Is this canary in the coalmine ?
  Grs, Bart

 87. floriaantje says:

  Art Cashin,
  “FED’s patience is the key for 2019. That’s why the S&P is a relief rally
  for directions above 2700”
  MVG.,
  Bert

 88. Hans says:

  Bert, bedankt voor je berichtgeving

 89. floriaantje says:

  Beste Bart, Goedenavond,
  Zie m’n quote van Art Cashin.. Deze krasse heeft ook geduld en stelt ‘no advanced warning of
  any hazardous.. Volgens hem: ‘the market is in tune’
  Ons credo: “wordt vervolgd” !
  MVG.,
  Bert

 90. floriaantje says:

  Beste Hans,
  You’re welcome.
  MVG.,
  Bert

 91. Moneymaker says:

  Short dow gegaan op 25085. 25100 is 0.618 Fib vanaf de bodem naar top op 27000. Iemand enig idee waarom de dax relatief zwak oogt….. loopt de dax achter op de rest of omgekeerd?

 92. floriaantje says:

  “USA economy is still growing…Boeing speeds 787 line to prepare for output of 14 jets a month”
  BA (+) 6 % / CAT (+) 2.6 % op 130.
  MVG.,
  Bert

 93. floriaantje says:

  Ter Info:
  “U.S., China launch high-level trade talks amid deep differences”
  MVG.,
  Bert

 94. Moneymaker says:

  Eerlijk gezegd valt de stijging van de aex nabeurs ook vies tegen slecht 1.5 punt…..vreemd allemaal….. je zo haast denken dat de rek eruit is…..lastig momenteel

 95. Moneymaker says:

  Voorlopig een kaars patroon op de dow met als top 25100 dit zou best een de lagere top kunnen zijn…..hou ze iig aan!

 96. Roland says:

  519,32 iex
  high 519.89

  de titel vandaag onveranderd dat dan weer wel
  morgen maar is verder kijken

 97. Phoenix says:

  Op Wall Street nabeurs de cijfers van Microsoft en Facebook, morgenochtend bij ons de zwaargewichten Shell en Unilever.

 98. Moneymaker says:

  Stijging aex futs is echt bizar weinig…. de dax is helemaal niks….. zit er dan toch nog ergens een addertje onder het gras??

 99. floriaantje says:

  Beste Maurice,
  Ben “geduldig” – alle commentaar op de NYSE floor refereert naar dàt woord – genoeg
  om o.n. te gaan. Rest van de week do.: VS China trade talks + vrijdag Jobs dec.’18.
  Prettige avond verder en tot morgen.
  MVG.,
  Bert

 100. floriaantje says:

  Beste Phoenix,
  Facebook nabeurs : + 7%. Microsoft – 1%
  MVG.,
  Bert

 101. maurice says:

  Komt wel goed met uw longs Bert !
  Prettige avond nog en tot morgen.
  mvg
  Maurice

Laat een reactie achter