AEX: One Down, Two Up

Met haar laagste punt op maandag tikte de AEX heel even het eerste ijkpunt voor deze week aan. Op het lijstje staan nog twee volgende niveaus. Zoals bekend gaan bewegingen zelden in een rechte lijn. Een hogere start voor de dag doet echter niets af aan het neergelegde scenario.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Na de druk van gisteren lijkt de AEX vanochtend even te willen ontspannen. Zolang de koersbeweging echter niet hoger dan 451 reikt, past enig herstel netjes binnen het plaatje van lagere toppen en lagere bodems. De verwachting luidt dat bij een positieve start de RSI niet in staat is om tot boven de OB lijn uit te klimmen. Hapering onder of rond 451 geeft reden om vast te houden aan het neergelegde scenario waarbinnen de index deze week verder kan verzwakken. Voor de volledigheid een herhaling van de openstaande niveaus: 442 (meest recente bodem) en 437 (200 daags gemiddelde lijn). Weet de opwaartse kracht de graadmeter echter boven de zone 451 uit te drukken dan lijkt een verder vervolg richting 453 het meest waarschijnlijk. Dit alternatieve scenario zou afbreuk doen aan het patroon van lagere toppen en lagere bodems dat in de achterliggende dagen centraal heeft gestaan in deze column. De blik vanochtend dus op de koersontwikkeling rond 451. Wordt vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

75 reacties op “AEX: One Down, Two Up”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  Goedemorgen,
  Ik ben vandaag veel buiten kantoor bezig, daarom heb ik vandaag wat minder tijd om snel te reageren. U allen succes.
  GRS Geert-Jan

 2. john says:

  Goedemorgen, gaat het om koersnotering boven 451 of een slot stand?

  1. taburger says:

   Koersnotering wanneer dan ook gedurende de dag.

 3. Joshua says:

  Goedemorgen, GJ enig idee waar mijn post van gisteren is gebleven? De post met de vraag van u kant mbt onderbouwing.

  1. Jos says:

   Die is ingetrokken/gewist maar heeft er wel degelijk gestaan. Net als dat je mbt je eerste post gelijk hebt gekregen over de beurs en de mogelijkheid van snelle 450 en het mogelijk opzoeken van de 456 deze week. Was ook je laatste post waar er is gecensurrerd. Het laatste (hogere koersen deze week) krijgt er alle schijn van of we moeten vandaag gedurende de dag een draai naar het zuiden maken door onverwachte gebeurtenissen. Anders kan het wel eens een slot rond of boven het slot van afgelopen vrijdag worden 453 en dus start van nieuwe uptrend.

 4. Joshua says:

  De FTI staat er groen bij dus ik denk dat we de 453 gaan zien vandaag.

  1. Jos says:

   Afwachten wat het wordt ik ben er nog niet gerust op dat het blijft, en we boven deze standen komen of zelfs kunnen gaan sluiten. Beurzen zijn zeer wispelturig en onberekenend laatste dagen en lijken soms aardig op het NL weer.

 5. mikeonyx says:

  GJ thx !

 6. john says:

  Hoogmoed voor de val?

 7. taburger says:

  Goedemorgen allen. Ik ben benieuwd wat we vandaag gaan zien, op dit moment weet ik nog niet of ik long of short kan gaan, smalle bandbreedte van de index. Vooralsnog aan de zijlijn dus.

 8. Joshua says:

  We gaan het zien waar we heen gaan de amerikaanse futs wijzen ons de weg tot 15:30.

 9. taburger says:

  Beste Geert-Jan, (wellicht een vraag voor later wanneer je meer tijd hebt) geeft de huidige situatie zoals jij die beschrijft waarbij de daling richting de 437 minder duidelijk dan eerst lijkt, voor jou dan aanleiding om jouw shorts (gedeeltelijk) van de hand te doen?

 10. Michiel says:

  @Josh/Joshua: worden er hier zomaar berichten verwijderd? Is dat wat ik hoor?

  1. Joshua says:

   Ja gisteren werd me gevraagd om niet zo veel te schreeuwen 😉 maar een onderbouwing ofwel een visie te geven. Daar heb ik op gereageerd maar nu zie ik dat deze post is weggehaald vraag me niet waarom maar ik neem aan dat Geert-Jan daar nog wel iets over gaat zeggen.

  2. Michiel says:

   Wat had je gezegd dat? Ben wel benieuwd.

   1. JBN says:

    Terecht dat deze blog niet op die van Bas op IEX moet gaan lijken (en ik moet vaststellen dat dit al steeds meer gebeurt). Niet inhoudelijk, maar alleen vliegen afvangen. Dat dient geen enkel doel. Dus terecht verwijderd als het niet inhoudelijk was.

    1. Joshua says:

     Als je de onderbouwing niet hebt gelezen dan weet je niet waar het over gaat en dan moet je ook geen commentaar geven JBN. Het was wel degelijk een onderbouwing dus je zei iets over vliegen afvangen………………….

     1. JBN says:

      dit bedoel ik dus………

 11. lady Curzon says:

  short squezing tot 455.50/56 ???? meeliften naar boven of wachten met short kopen ? GD lijkt aardig richting koersdoel 1280 te gaan.

 12. Frank says:

  http://invst.ly/2kixj

  Ik denk dat we even geduld moeten hebben met de korte broeken. Kijk goed naar de chart. Vorige week zowel OS als OB geweest. De dalende toppenlijn is nog niet gehaald, echter wel 452. Dit wijst erop dat de koers naar de dalende toppenlijn wil. Wordt de 453.5 echter uitgenomen dan kan het zelfs tot een doorbraak leiden van deze lijn. KD wordt dan kan de blik gericht worden op 457-458. Suc6 aan iedereen iig!

 13. john says:

  RSI is OB

  1. Joshua says:

   RSI is nog lang niet OB…………….

  2. taburger says:

   Ik vermoed dat je naar de 5 min chart kijkt john. De intradaggrafiek van Geert-Jan is de 30 min chart, daar is inderdaad nog lang geen sprake van OB.

 14. Joshua says:

  Even mijn overpijnzingen…………….amerikaanse futs dik in het groen……….gisteren hogere bodem rond 447……nu opzoek naar een hogere top dan de 453………..echter geen OB……….het gaat lastig worden…….denk dat we weer naar de 450 gaan.

 15. Gerben says:

  Even voorzichtig zijn met shorts nu lijkt me wijs.

 16. Rutger says:

  Ook jij succes vandaag GJ.

 17. lady Curzon says:

  453 zal wel bereikt worden tegen 10.00u………….en dan…………………..

  1. Joshua says:

   Vinkje chapeau………………er is nog ruimt tot 456 deze week en dan zitten we tegen het plafon van de dalende weerstandslijn aan. Maar we hebben Draghi nog deze week heeft al heel wat weerstanden gebroken 😉

 18. taburger says:

  Door de 453 gegaan, back to the drawing board.

 19. lady Curzon says:

  ga van long naar wat short weer opbouwen……. . 453,32 geweest

 20. Joshua says:

  Het feit dat de koerswinsten niet verder worden uitgebouwd is natuurlijk ook weer een klein minnetje.

 21. jm says:

  Volgens mij kan het scenario van een lagere bodem (door de 442) de kast in, dan hadden we vanmorgen direkt lager moeten knallen. Nu zit de aex alweer aan 453 en terug binnen de 2 grote lijnen. deze week naar 460 behoort volgens mij eerder tot de mogelijkheid. aex zit nu wel tegen toppenlijn, maar ik twijfel er sterk aan dat die als keerpunt gaat dienen om de door GJ 437 te halen. grs

 22. JBN says:

  Even prikkelen: Bas Heijink: “AEX nog dit jaar naar 480”
  GJ zit op 436 geloof ik. Kijken wie er gelijk gaat krijgen. Kan zomaar allebei trouwens.

 23. lady Curzon says:

  Gaat altijd anders dan je denkt, nobody knows. Theoretisch alles mogelijk……………..

 24. Joshua says:

  Zoveel TA analisten zoveel scenario’s dus je kan alle kanten op misschien deze, eind van het jaar 458.

  1. jm says:

   kan best, maar dan zullen we zeker eerst nog wel deftig hoger of lager geweest zijn. Het lijkt mij dat aex vorige week een hogere bodem gezet heeft en de koersen noordwaarts gaan tot minstens 458. grs

 25. lady Curzon says:

  what goes up must go down v.s.v…………………..

 26. lady Curzon says:

  jm : wel hogere bodem maar nog geen hogere toppen……………………

  1. jm says:

   klopt, daar is het nog op wachten. Maar ik kijk momenteel ook niet verder dan +/- 460. Maar ik denk dat er momenteel meer druk naar boven is dan naar onder. grs

 27. lady Curzon says:

  het luikje al op een kiertje geopend…………………………

  1. jm says:

   en luikje weer beetje toe… grs

 28. Joshua says:

  Beertjes komen even kijken of er nog iets valt te halen 😉

 29. jan says:

  Jammer dat sommigen er zo’n bep-forum van maken, weet niet zeker of dat wel de bedoeling is. Ik wilde nog iets posten over toppenlijn en downside KD vanwege candle formatie maar t lijkt hier niet het juiste platform.
  Eea los van grote complimenten naar de daily columns.

  1. jm says:

   zeker posten, altijd interessant om te weten hoe anderen de markt zien! grs

  2. Joshua says:

   Beste Jan ik ben zeer benieuwd naar jou inzichten………………….wees niet te bescheiden en post je visie mbt het koersverloop van de AEX. Tot nu toe loopt minj scenario op wieltjes helaas is het gisteren verwijdert.

  3. taburger says:

   Graag jan. Het bep gehalte valt hier wel mee toch, niet te vergelijken met het forum bij Bas Heijink vind ik. En anders kan Geert-Jan wellicht iets roepen over wat de bedoeling is van het forum.

 30. lady Curzon says:

  spx fut 2140,50/41 = w/s

 31. han says:

  Goedemiddag.@Jan daar moet ik je gelijk in geven…het wordt hier lullen om het lullen.

  Post alleen wat als er echt iets te melden valt.!!!!
  En lul niet over een punt .

 32. john says:

  Luik weer dicht.

 33. jm says:

  op momenten dat er nie veel te beleven valt mag wat’ lullen’ op tijd en stond wel kunnen vind ik, anders wordt het maar een saaie boel. Voor de rest tevens altijd benieuwd naar inzichten in wat het koersverloop kan zijn. grs

 34. jm says:

  dalende toppenlijn staat op springen, kunnen we misschien vandaag al verder naar andere dalende toppenlijn die begint vanaf de 466, komen we ongeveer uit op 458. grs.

  1. Joshua says:

   Bij mij is hij al door de dalende toppenlijn gebroken kijken of het iets is van de lange duur. KD 456

 35. Joshua says:

  Leuke knal weet iemand waarom?

  1. lady Curzon says:

   gebakken lucht allemaal, straks willen ze allemaal verkopen

   1. Joshua says:

    Om 15:30 gaan we het zien de rest is voorspel.

  2. taburger says:

   Veel beter dan verwachte Goldman Sachs cijfers.

 36. Joshua says:

  Dag grafiek zit weer tegen de OB aan te schuren dus vandaag een overtuigende OB notering neerzetten is natuurlijk een voorwaarde voor een verdere stijging.

  1. Mike says:

   mijn vriendin zegt ‘ ik wil een OB’

   1. lady Curzon says:

    wat let je ………………………

 37. jm says:

  candlestick formatie op 5,15,30,60 min. suggereert verdere stijging naar eventueel 456, eventueel instappen op 454,56. grs

 38. Joshua says:

  Amerika moet gas geven anders blijven we hangen 😉
  KD 456

  1. jm says:

   eventjes blijven hangen mag, kunnen we verder naar omhoog. grs

 39. lady Curzon says:

  Netflixx net als in de film, allemaal weer terug naar het hok

 40. Joshua says:

  Wordt weer een lastig klimmetje omhoog

 41. Joshua says:

  Helft longs gesloten, is me iets te stroperig geen OB niet.

 42. Rutger says:

  Geloof je er niet meer in Joshua?

 43. han says:

  om met de woorden van GJ af te sluiten voor vandaag>>>

  VASTE DINSDAG>>>>ZWAKKE WEEK..haha

 44. taburger says:

  Beste han, het is mij onduidelijk hoe ik deze opmerking moet plaatsen in het licht van jouw bijdrage van 13.20u, waarin je duidelijk stelt: ‘het wordt hier lullen om het lullen. Post alleen wat als er echt iets te melden valt.!!!!’.
  Het maakt mij persoonlijk niet uit als een opmerking minder inhoudelijk is, maar probeer dan op z’n minst zelf consequent te blijven, zou ik zeggen.

 45. Geert-Jan Nikken says:

  …altijd leuk om te zien…dat Mike er is op plus-dagen…vorige week zouden we al door de 458 knallen volgens hem..net als de week ervoor, daarvoor en ook daarvoor etc…(zonder ook maar een post waarin enige onderbouwing door hem wordt gtegeven)…het is nog niet gelukt…en let op mijn woorden….want ik ga nu een profetische uitspraak plaatsen….mochten we dit jaar nog een keer boven 458 klimmen…desnoods pas over acht weken…dan gaat hij roepen….”ik heb het geroepen”….ach…een blind eekhoorntje…vindt ook wel eens een nootje…
  GRS Geert-Jan .

  1. Johan says:

   Tja GJ maar dat geldt ook voor jou, je roept al wekenlang dat we deze week echt de 436 gaan zien. Gebeurt dus gewoon niet. Toch heb ik wel een idee over wat je reactie zal zijn als dat over een paar weken inderdaad plaats vind. “Ik heb het geroepen”.

 46. Mike says:

  we gaan deze week de 458 kraken!

 47. GW says:

  Welgeteld 10 mensen die goed zijn ruim 60 posts. Het is een hoog keukentafelgehalte. Ga aub op een andere site je mening geven! Het voegt echt niets toe. Integendeel het is irritant.

 48. john says:

  Wees blij dat er steeds meer reacties komen. Wat je niet boeit, lees je toch niet?

Geef een antwoord