AEX: Onder 411

In de achterliggende dagen stond het niveau 411 centraal in deze column. De afsluitende slotstand van de eerste handelsweek van 2016 is vrij nauwkeurig op dit niveau gezet. Vanochtend duikt de graadmeter onder deze zone. Is de jarenlange opwaartse trend over? Reageren, niet Anticiperen!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX staat aan het begin van een cruciale week. De groene pijl in de weekgrafiek staat onveranderd ingetekend. Dat neemt niet weg dat vandaag zeker rekening moet worden gehouden met koersen onder de trendlijn welke al maanden/jaren in de week-grafiek staat ingetekend. Voor de eerste keer sinds eind 2011 gaat de AEX deze week serieus het gevecht aan met de diagonaal oplopende steunlijn. Zoals in de laatste column van vorige week reeds benoemd, het gevaar is nog niet geheel geweken.  Wel moet worden opgemerkt dat in dit tijdsframe slechts de slotstand geldt. Vandaar dat de groene pijl nog steeds ingetekend staat.

Voor het verdere koersverloop moet teruggegrepen worden naar de bodems zoals deze in de tweede helft van vorig jaar zijn gezet. De september en augustus bodems zijn respectievelijk op 405 en 402 gezet. Weet de AEX zich niet boven het eerste niveau te herpakken dan is in de langere termijn grafiek sprake van een eerst lagere bodem. Voor het langere termijn beeld vormt naast de zone 411, welke zoals eerder opgemerkt vandaag onder druk komt te liggen, het niveau 405 dus het volgende cruciale niveau.

Na de ingecalculeerde lagere opening vormt de zone 411 nu het eerste punt van obstructie, mocht de AEX besluiten om gedurende de sessie enig herstel te laten zien.

Vanavond wederom de wekelijkse TradeIdee-Chat. Schrijf in en Doe mee!  Er valt immers een hoop te bespreken:

TradeIdee-Chat!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3