AEX: Nu dan?

De vaste lezer weet op welk vraagstuk de titel van vandaag betrekking heeft. Gisteren kon een waterpas over de zone 473 worden gelegd. Vandaag wederom een poging van de AEX . Nog steeds geldt: Reageren, Niet Anticiperen!

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De aarzeling en strijd gaat onveranderd verder. Gisteren stond het koersverloop van de AEX wederom de gehele dag in het teken van de vraag: Ja of Nee? Opnieuw luidde het antwoord: Nee. Een ontwikkeling in lijn met de neergelegde visie dat het nog te vroeg is om al koersen beduidend boven de inmiddels overbekende weerstandzone te verwachten. Dat neemt niet weg dat de zone onveranderd een aantrekkingskracht op het verloop van de graadmeter heeft. De ingecalculeerde start van vandaag is hiervan een uitvloeisel.

Na gisteren staat ook een horizontale  lijn getrokken onder de huidige koersontwikkeling. De lijn staat ingetekend rond 469 en ligt daarmee dus hoger dan de gisteren afgegeven eerste ijkpunten op respectievelijk 467, 465 en uiteindelijk 463.  Vanochtend lijkt de beweging daarom in eerste instantie te gaan plaatsvinden tussen grofweg 473 enerzijds en 469 anderzijds. Let wel, zolang de AEX er niet in slaagt om boven 473 uit te stijgen blijft het gisteren afgegeven rijtje koersniveaus een rol spelen in de huidige ontwikkeling van de graadmeter. We gaan het zien!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3