AEX: Nieuw Huiswerk

Afgelopen vrijdag kreeg de AEX op deze plek een aantal opdrachten mee. Zij heeft deze met goed gevolg volbracht. Na de ingecalculeerde lagere opening ,waarbij verwacht werd dat de index op zoek zou gaan naar de volgende magneetlijn (=lees, 535.50), mocht rekening worden gehouden met wat herstel gedurende de sessie. Dit herstel was noodzakelijk vanwege een aantal zaken. Allereerst was in de sessie van donderdag de afstand tussen AEX en wolk te ver opgelopen. Daarnaast was de delta van de lijnen te groot. Het belangrijkste element binnen het verwachte herstel na de opening was echter de zoektocht naar een volgende NR. De set-up kon vrijdagmiddag in de chat worden gemeld, staat in onderstaande grafiek ingetekend en vormt het bruggetje naar de DD van vandaag.

Even weer de feiten. AEX < wolk, wolk kleurt rood, afstand AEX t.o.v. wolk afgenomen, delta lijnen wolk afgenomen. De optelsom van deze uitgangscondities geeft onveranderd aanleiding om een negatieve ondertoon vast te houden. De uitbetaling van deze insteek vindt vanochtend al gelijk op opening plaats. Het inmiddels overbekende openen met een gap.

Op basis van de vrijdag afgegeven NR kan een eerste richtpunt worden bepaald op 539.00. Zoals bekend gelden koersdoelen en richtpunten slechts voor de marketing. Richting en trend zijn belangrijker! Het ijkpunt van de huidige set-up vormt hierop geen uitzondering, want de verwachting luidt dat de AEX al dieper dan 539.00 van start zal gaan.

Afgelopen vrijdag zijn drie nieuwe lijnen (=lees magneetlijnen) onder de huidige stand van de AEX geïntroduceerd. Deze lijnen staan nog ingetekend.

Wordt het herstel van vrijdagmiddag wat nader bekeken dan kan opgemerkt worden dat de reactieve stap haar Waterloo heeft gevonden op het tweede, oftewel 50 procent, reactieniveau van de voorafgaande daling 567.25 tot 535.35. Na reactie volgt actie. Op basis van de correctie kan een projectie worden bepaald. De eerst gehanteerde projectie wordt gesteld op 61.8 procent. De berekening komt uit op 531.25. In combinatie met de volgende magneetlijn 529.00 ontstaat zo een volgende richtzone 531.25/529.00.

Let wel, de lijn op 535.50 is nog niet verwijderd. Dit is gedaan met een reden. Ondanks de hiervoor afgegeven volgende richtzone 531.25/529.00 gaat de eerste aandacht vandaag voor de zekerheid ook nog even uit naar de koersvorming rond 535.50. Uitermate belangrijk vanochtend is de ontwikkeling van de RSI. Om de negatieve toon vast te houden, moet en zal de indicator opnieuw tot onder OS glijden. Lukt dat, dan kan wederom de zoektocht van start gaan naar een volgende NR. Meer hierover in de middag-update. De opmerking over 535.50 dient slechts als waarschuwing. De verwachting luidt dat in de middag-update de lijn op 535.50 kan worden verwijderd en kan worden vervangen door een volgende lijn boven de koersstand van de AEX. Oftewel een nieuw lagere eerste weerstand. De DD is nu eenmaal graag volledig, vandaag de opmerking over 535.50.

De onderkant van de wolk wordt meegegeven als eerste dynamische weerstand. Lukt het de RSI in de eerste uren niet om tot onder OS te duiken dan moet rekening worden gehouden met een scenario waarin de index, net als vrijdag, de wolk induikt. Mocht dit gebeuren dan dient deze stap in eerste instantie gezien te worden als een vervolg om de delta van de lijnen verder te laten afnemen.

We houden contact.

AEX 30 MinutenGrafiek

Technische Analyse AEX 15 juni 2020 30 MinutenGrafiek

Middag-Update AEX

De AEX is vanochtend weer netjes doorgeschoten naar de volgende magneetlijn 529.00. In deze stap is de RSI wederom tot onder OS gedoken, zodat de zoektocht naar een NR inmiddels is gestart. Zie chat. De AEX noteert momenteel op een kritiek niveau te weten 540.50. Zie wederom chat. Dit niveau is (uiteraard) gebaseerd op een fibo reactie van de daling 551.00 naar 529.75.

Boven 540.50 komt de onderkant van de wolk in zicht als dynamische weerstand. Idealiter blijft ook vandaag weer een deel van het hiaat open. Zie voor de laatste keer chat. Pas als de NR er staat kan er gerekend worden. Nu kan slechts de eerste pijl van de set-up worden gezet. Let op, bij slotstand halfuur 545.25 of hoger vervalt de zoektocht naar de NR.

54 reacties op “AEX: Nieuw Huiswerk”

 1. Gerrie says:

  Goedemorgen,

  Het enige waar nog kopers voor in de rij staan is Feyenoord. Maar ik blijf ook daar mijn short positie aanhouden.

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Goedemorgen,
  Yep…niet alleen een nieuw stadion…maar een heel Disney-Pretpark aan de Maas….wordt groots.
  GRS Geert-Jan

 3. Roelof says:

  Het lijkt hier op een terugtest van de bovenkant van de voormalige range tussen grofweg 490-530.

  1. Roelof says:

   mocht het vanaf daar tot een nieuwe rally komen dan zou dat wel eens kunnen uitdraaien op een zoektocht naar een lagere top

 4. j.klopper says:

  terugtest halfmast patroon inderdaad,nu snelle stijging tot 630 .Toch?
  Korte termijn: dubbele bodem fti + positieve divergentie.Toch?

  1. Roelof says:

   Lijkt me wat onwaarschijnlijk.

   Die Elliott Wave telling die ik hanteerde (nog een 5e golf omhoog naar een marginaal nieuwe top) die kan inmiddels ook de prullenbak in. Heb ik weer wat Nieuw Huiswerk :-).

 5. detita444 says:

  Waarde G-J, mocht er de mogelijkheid zijn, dan zou een update van de S&P en Euro/$, mij (en waarschijnlijk meerdere volgers hier) ten zeerste verblijden. Bij voorbaat dank.

 6. August says:

  Ja, prullenbak. Een leading diagonal vanaf 390 tot 574? Wave 1 totaal, nu wave 2 (en dan nog maar de A wave van 2)?

  1. Roelof says:

   Ja, dat heeft nu wel de voorkeur die start van Wave 2 en dat gaat al met al een aantal weken duren. Indien die veronderstelling juist blijkt dan gaat daarin mogelijk scenario 482 weer spelen als 50% correctie van de gehele stijging vanuit de maart bodem.

 7. peks says:

  nog steeds geen OS , blijft wel lang duren nu

  1. Roelof says:

   in de 30 minuten is de RSI bij mij wel degelijk OS, maar met PD

 8. mheliz00 says:

  Snap vaak maar 25% van alle technische hocus pocus, maar bij mij bounced hij op de OS lijn 30 min.

 9. detita444 says:

  Inderdaad, ruim oversold 22.52.

 10. peks says:

  ja , inderdaad . kijk meestal op de futures en daar geen OS . wel een groot verschil . dacht dat dat ongeveer gelijk loopte

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Magneet 529.00 haar werk weer gedaan…OS…..zoektocht naar NR is van start gegaan…eerste weerstand nu 535.50??
  GRS Geert-Jan
  …als toevoeging…idealiter loopt het nu vast tussen 535.50 en 537.75.

 12. Geert-Jan Nikken says:

  Voor een NR moet het toch nog wat hoger.
  GRS Geert-Jan

 13. peks says:

  542 is al veel genoemd . is dit hoog genoeg voor jou GJ ?

 14. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Peks,
  Voor nu zit ik te kijken naar de zone 535.50 -537.75…idealiter loopt het in deze zone vast…zie hierboven…let wel…dan is er geen NR mogelijk…(maar dat hoeft ook uiteraard niet)…boven 537.75 zit ik te kijken naar 540.50…tegen die tijd lijkt een NR wel tot de mogelijkheden te behoren…daarbij komt dat het voor het neerwaartse karakter sterker is als een deel van de gap openblijft…net als vrijdag…dus tot 540.50 geen probleem..
  GRS Geert-Jan

 15. peks says:

  ok , bedankt voor je snelle antwoord mvg Peks

 16. bruun says:

  Beste Fred,

  9:39 => Misschien weten ze het ook niet meer 🙂

  Gr.
  Bruun

 17. peks says:

  ok van mij mag het nu terug helemaal zuidwaarts 🙂

 18. peks says:

  in de futures sp500 30min word net een bearish engulfing bevestigd

  1. Giuliano says:

   vrijdag heeft de S&P geëindigd op een kleinen bearish harami.
   Ben benieuwd of vandaag bevestigd wordt…. 🙂

   1. Giuliano says:

    sorry, bullish harami

 19. Geert-Jan Nikken says:

  NR begint vorm te krijgen.
  GRS Geert-Jan

 20. peks says:

  in de daggrafiek staat momenteel gewoon een hammer , dus zou zomaar een bodem kunnen zijn .
  moeilijke fase voor mij . maar geef de bulls voordeel van de twijfel . daar bears van -3% naar minder dan -1% gejaagd zijn . zonder echt weerstand te bieden

 21. wh.giesen says:

  Voorlopig aan de zijlijn met de shorts tot aan de lijntjes naar mijn idee. Daar met een korte stop denk ik meer kans en minder risico.

  mvg

  1. Giuliano says:

   kan je stops zetten op short opties?
   Welke platform?

 22. SRC says:

  Beste Wh., Goedemiddag,
  Qua SPX staat er genoteerd de volgende fibo’s : [61.8 %] = 2944 / [76.4 %] = 2876 / [100.0%] = 2765,
  met als weerstanden m.i. : 2983 & 3028. Klopt dat (?). Thks.
  MVG.,
  Bert

 23. SRC says:

  Sorry Wh.,
  SPX Grafiekje.
  MVG.,
  Bert

 24. SRC says:

  Ter Info,
  Eén van de redenen waarom de NYSE futures zo “rood” staan is de vrees voor een 2e Corona uitbraak nu
  in diverse Staten zoals Texas & Florida, de ic-bedden weer “vol raken” door de snellere heropening van de
  VS-economie.
  MVG.,
  Bert

 25. detita444 says:

  Trump zal zo wel tweeten dat dat nepnieuws is. 😉

  1. SRC says:

   Beste Fred, Goedemiddag,
   Kan best zijn maar “niemand gelooft hem meer op dat virus gebied”….tenzij hij uiteraard China weer kan
   beschuldigen nu er ook blijkbaar in Peking nieuwe Covid-19 gevallen zich voordoen.
   MVG.,
   Bert

 26. Rik says:

  Het zou zomaar kunnen dat zich het zelfde patroon als vrijdag gaat herhalen. Toch veel symmetrie de laatste tijd ( denk aan die ‘M’ v vorige week😉)

 27. Geert-Jan Nikken says:

  Naast de eerder al gemelde NR…nu ook onderkant wolk als dynamische weerstand.
  GRS Geert-Jan

 28. SRC says:

  Beste Fred,
  Zie dat u nog info zoekt vwb EUR/USD. Onderstaand statement d.d. 10/6 :
  “The EURUSD fell initially on the FOMC report, but found support buyers right against the 100 hour moving average at 1.13192. The low price on my chart reach 1.13195. The prices bounce has taken the price now to a new session high at 1.1392. The swing high from June 2019 at 1.14117 is next upside target”.
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Thx beste Bert.

 29. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Fred 09.39 uur,
  Waarde Bruun 12.15 uur,

  Zoals vorige week al even kort aangegeven…binnenkort TradeIdee 2.0.

  GRS Geert-Jan

  1. detita444 says:

   OK thx, dan wachten we nog even.

 30. SRC says:

  Over Trump gesproken, voor zijn Tulsa verkiezingsrally op 20/6 hebben al méér dan 1 miljoen mensen
  zich ingeschreven.
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Dan kan het virus daar nog even flink uitbreiden.

 31. peks says:

  sp500 bijna 3000 weer . morgen het verwachtte gap en we staan weer waar we vrijdag stopten , suc6 nog . tot morgen

 32. SRC says:

  @Peks, komt door “Fred’s favoriete 🙂 ..LK….
  MVG.,
  Bert

 33. bruun says:

  Waarde Geert-Jan,

  Is prima, ik had de link tussen 2.0 en geen DD’s nog niet ontdekt 🙂 .
  We wachten af.

  Gr.
  Bruun

 34. j.klopper says:

  short squeezje niet uitgesloten lijkt me,indien boven 541.6

 35. maurice says:

  Dan maar wat extra shorts inslaan !

 36. SRC says:

  SPX passeert weerstand 3028. Vervolgens de 100 MA op 3162 welke op 25/02 werd afgevinkt.
  MVG.,
  Bert

  1. detita444 says:

   Kan nog gewoon wat overshoot zijn Bert.

   1. SRC says:

    Beste Fred,
    “Overshoot”…. door Kudlov 🙂 (?)..125 pips (+) vanaf opening op 2950…Uiteraard nu ingewonnen. Immers u
    heeft mij “geleerd”..”bezit van de zaak, einde vermaak” (!).
    Prettige avond verder.
    MVG.,
    Bert

 37. Roelof says:

  Ter Info,
  Eén van de redenen waarom de NYSE futures zo “groen” staan is dat de vrees voor een 2e Corona uitbraak, nu nog steeds in diverse Staten zoals Texas & Florida, opeens veel minder is. Men heeft er vandaag nog eens goed over nagedacht en er is besloten dat de vrees toch niet geheel terecht was. Dat was het sein om weer vol in AAPL en MSFT te stappen 😁

 38. SRC says:

  Beste Fred,
  “It’s all – again and again – the Fed”:
  Last week Powell was very clear that the Fed would “act forcefully, proactively and aggressively.” The threat of another day of declines in stocks showed just how eager they are to pull the trigger. In a garbled release that only emphasizes how political the Fed has become, the Fed announced they will buy corporate bonds, including new issues. This means you can sell corporate debt, so long as it wasn’t junk before March 20 — directly the the government. Alone, this doesn’t change that much. The Fed isn’t buying any more bonds than it was before. However this will allow them to act more aggressively if ETF unit creation lags. It’s entirely possible that the Fed felt the ETFs were being front-run and wanted more flexibility. But if that’s the case they should have spelled it out. Instead, this looks like another Fed rescue and the market is eating it up. Either that or this market is filled with noob retail traders who hear the words ‘fed buying’ and grab whatever options they can get’
  [ bron: traders talk ]
  MVG.,
  Bert

 39. SRC says:

  Sorry, Beste Roelof post om 20.49;
  MVG.,
  Bert

 40. SRC says:

  Beste Fred, Update EUR/USD,
  “For the EURUSD, the price has been able to extend above the 200 hour moving average (green line) at 1.1301 and the 100 hour moving average (blue line) at 1.13174 on its way to a high price for the day at 1.1332. The price has since moved back below the 100 hour moving average but remains above the 200 hour moving average. Stay above that moving average and the buyers remain in control..
  There is some bullish caution however as on Friday the price also spiked above the 100 hour moving average only to fail, and then later in the day,. Fall back below its 200 hour moving average on its way to the low price around 1.1212 level. The market buyers will not want to have history repeat itself two days in a row.”
  MVG.,
  Bert

 41. maurice says:

  lekkere short squeezzzzzzzzzzzzz
  haha, dat wordt waarschijnlijk huilen morgen

Geef een reactie