AEX: New Balls Please

Alle maandag afgegeven koersdoelen zijn gehaald. Vink! New Balls Please. De verwachting luidt onveranderd dat tussentijdse opwaartse bewegingen gezien moeten worden als aanloop naar lagere zones. De vaste lezer weet dat de langere blik gericht is op AEX 436.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De neerwaartse druk op de AEX blijft overheersen. De tussentijdse pogingen op hogere niveaus doen niets aan dit beeld af. De vaste lezer is bekend met het principe dat bewegingen veelal in golven verlopen. Slechts zeer zelden is sprake van een rechte beweging naar een koersdoel. De huidige ontwikkeling van de index laat ook een golvenpatroon zien. De aangebrachte dalende trendlijnen in de kleinste grafiek duiden de bewegingsruimte van het golvenpatroon. In dit licht bekeken moet het herstel in de laatste uren van dinsdag gelabeld worden als beweging binnen het dalende trendkanaal. De RSI, welke eerder deze week tot onder de OS-lijn daalde, noteert nog onder haar weerstandlijn. De huidige stand van zaken doet dus vermoeden dat de dalende weerstandslijn van het kanaal voor nu een brug te ver is voor de graadmeter. Dit betekent dat de horizontale zone rond 444 weer kan gaan trekken. Onder dit niveau kan de AEX afdalen tot aan de steunlijn van het kanaal. Deze fluctueert bij de start vandaag rond 441. Wordt Vervolgd!

Tot slot nog even iets heel anders. U kent waarschijnlijk de Emmy, Oscars, BAFTA en Poelifinario. Deze onderscheidingen verbleken echter bij het uitspreken van de woorden: Gouden Stier! Gisteren heb ik vernomen dat ik dit jaar genomineerd ben voor deze hoge internationale onderscheiding. Een ongelofelijke eer. Meedoen is uiteraard belangrijker dan winnen, maar dat neemt niet weg dat u kuntn stemmen: Nikken op de Stier!

goudenstier

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

42 reacties op “AEX: New Balls Please”

 1. Jos says:

  Vandaag een twijfel dagje………………………………..denk ik.

 2. josk says:

  met dank voor elke dag een column en tussentijdse reacties.En vaak nog goed ook.!! Mijn stem heb je !

 3. Roberto says:

  Goedemorgen. Ok, heb op je gestemd. Maar behoorlijke giller deze lijst met 3 van de 5 prutsers erop. Dus niet naast je schoenen gaan lopen als je ‘m wint :-).

  1. Roberto says:

   Toch een mooie zomerrally van 8 puntjes voor die Tostrams.

 4. Jos says:

  Het is nu dus al een gelopen race…………………..begrijp ik.

 5. jan says:

  Gestemd op Nikken

 6. Jos says:

  De dalende weerstandslijn is toch wel overtuigend doorbroken. Praten we weer over een overshoot of gaan we weer richting de welbekende 458. Dit reactie golfje is toch wel weer sterker dan voorzien……………

 7. Jos says:

  Nog even duwen en de OB staat er…………..

 8. Peter says:

  Hoi Geert, mijn stem heb je ook hoor 🙂 AEX inmiddels op 452, tijd om te draaien?

 9. Geert-Jan Nikken says:

  Alsnog 452 dus. Nu weer lager.
  GRS Geert-Jan

 10. Jos says:

  Ik hoop het wel echter ik heb zo mijn twijfels ik denk dat we 454 gaan zien vandaag.

 11. taburger says:

  Bijzondere stijging wat mij betreft.

 12. long bear says:

  tot nu toe erg scherp ,link punt dit mijn stem heb je

 13. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Jos…ik denk dat u gelijk krijgt…AEX sterker dan ingeschat…
  GRS Geert-Jan

 14. Jos says:

  Beste GJ even een vraagje, mijn mening is dat deze actie of reactie golf niet past in de neergelegde visie richting de 436. Is dit ook u mening of legt u nog niet echt wakker wat we op dit moment zien, inmiddels zien we de 453 al weer op de borden staan.

 15. lady Curzon says:

  Dax mogelijk richting 10530/40 = 453.60 dan weer short, schat ik

 16. Geert-Jan Nikken says:

  Wakker liggen doe ik zelden. Het koersgat rond 454 kan gevuld worden. maar dat doet nog niets af aan het scenario 436. Eerlijkheidshalve geef ik natuurlijk wel toe dat ik deze beweging bij het schrijven van mijn column hedenochtend niet had voorzien. Waarvan Akte!
  GRS Geert-Jan

 17. Jos says:

  Gapfill naar 454 (vorige week) lijkt zeker haalbaar en een verdere stijging zou dan ook niet onmogelijk zijn naar de welbekende 456/458 weerstand. De “Break or Make” zone die al vaker voor een omkeer heeft gezorgd.

 18. Roberto says:

  Het blijft lastig in een markt zonder echte trend. Bovenkant trendkanaal in 60 min op 461 en PR in 60 min zelfs op 465. Ook met het bereiken van deze niveaus verandert er niets aan het beeld van de markt. Als de PR daadwerkelijk gehaald gaat worden, wat ik sterk betwijfel, ben ik van mening dat de 30 min van geen waarde is binnen een zijwaartse markt. De 60 min komt met minder signalen, maar dat is zelfs wenselijk binnen een grotere range.

 19. jm says:

  @Geert Jan

  wat ik niet goed begrijp is waarom u op de daggrafiek geen oplopende trendlijn intekent vanaf de bodem van 11/02/2016 (Brexit buiten beschouwing gelaten). De daling van de afgelopen dagen is gisteren wederom stukgelopen op deze lijn. En in de afgelopen maanden heeft deze lijn wel meerdere malen als weerstand gefungeerd.
  Graag uw reactie hieromtrent.
  grs.

 20. Peter says:

  Die 444 trekt nog niet erg tot nu toe. Duwen is meer op zijn plaats. Neerwaarts kanaal doorbroken, scenario blijft gelijk zo richting 444?

  1. Geert-Jan Nikken says:

   De AEX heeft soms de neiging iets te overdrijven….jeugdig enthousiasme…
   GRS Geert-Jan

 21. Roberto says:

  Markt lijkt hier wel te toppen binnen een dalend trendkanaal op de 30 min met de onderkant op circa 443 en de rsi is niet OB geweest. Dus heel veel wijzigingen binnen het negatieve scenario zijn er nog niet mi.

 22. Jos says:

  Net geen OB, AEX heeft nieuwe impulsen nodig om door te stomen anders kabbelt het door tot wallstreet opent.

 23. Jos says:

  Van ondere…………..

 24. long bear says:

  weer goed gezien,blijft moeilijke markt zo rond de 450

 25. jan says:

  15 min FTI, steunlijntje vanaf gisteren 15.30 uur gaat kort doorbroken worden, maar wordt een valse doorbraak met kans op hogere top. Scenario komt meestal uit, niet altijd.

 26. Geert-Jan Nikken says:

  Beste JM,

  Ik neem aan dat u dan als tweede bodem 16 juni neemt. U zegt zelf al, Brexit moeten we even niet op letten, maar wat dan te doen met de bodem van 16 september? Hoe vaak mag een trendlijn bij u, ook op slotbasis, doorbroken worden voordat u de hellingshoek iets aanpast?
  Kijk, dat het rond 445 zou opveren was bekend. Het schiet nu iets hoger door dan verwacht, maar ik blijf toch nog wel even negatief. Vandaag wederom niet OB.
  GRS Geert-Jan

  1. jm says:

   Beste GJ,

   bedankt voor uw antwoord. Dat het rond 445 zou opveren was bekend, maar dat valt dan maar toch weer mooi samen met de trendlijn. Toeval? Voor mijn part mag u de Brexit ook als bodem nemen, daar staat bij mij trouwens ook een oplopende trendlijn, die misschien in de komende weken nog haar nut kan bewijzen.. 16 /09 is de aex inderdaad 1 dag onder de trendlijn geweest met 2 punten, maar daarna er netjes weer mooi boven gevallen. Dat kan je moeilijk als een trendbreuk beschouwen. Met het dieptepunt van gisteren erbij heeft deze trendlijn na het beginpunt februari al 4 keer zijn waarde bewezen.

   grs.

   1. jm says:

    4 keer moet 3 keer zijn.

 27. Jos says:

  Stijging potentieel is tot de 455 en een beetje, daar is de volgend neerwaartse lijn te vinden.

 28. Jos says:

  Een nogal slaap verwekkende dag hoop op een beetje actie binnenkort……………

 29. Tom Schrauwen says:

  Gisteren DAX Long gekocht aan +- 10280 nu verkocht aan 10480.
  Terug in cash positie nu

 30. Frank says:

  We praten hier nogal op de KT, maar op LT is op de SnP een mooie divergentie aan de orde in de maand chart. Deze bestaat al een tijdje. Hoe zien jullie deze ontwikkeling?

  http://invst.ly/2hrlp

  1. Roberto says:

   Eens Frank, maar zolang geen kt verkoopsignaal hebben we aan die lt negatieve divergentie niet zoveel. Maar je ziet meer divergenties in verschillende markten op de lt opduiken. Er lijkt zich nu een mooie reversal te ontwikkelen aan bovenkant dalend trendkanaal in de 30 min ic met negatieve divergentie in momentum

 31. Tim says:

  Het zakt nog niet erg.

 32. Jos says:

  Divergentie doe ik niet zo veel mee kan heel lang doorgaan voordat……….

 33. Jos says:

  Zijn we aan het toppen GJ?

 34. Tim says:

  GJ ligt denk ik in de zon van de nazomer te genieten.

 35. Geert-Jan Nikken says:

  Beste Tim…speciaal voor u…naar aanleiding van uw post van 15.27 uur…..:-))…tot morgen….
  https://www.youtube.com/watch?v=fDlUYTysLk8
  GRS Geert-Jan

 36. taburger says:

  Ben benieuwd naar de DailyDosis van morgen, door de OPEC overeenkomst kan de index wel eens als een raket omhoog gaan. Of is dat dan een overshoot?

 37. Tim says:

  Daar ben ik ook benieuwd na, Nikken lijkt er deze keer toch naast te zitten.

Geef een antwoord