AEX: Negatieve Reversal, 416

De handel van donderdag stond in het teken van een zoektocht naar een Negatieve Reversal. Vandaag staat deze ingetekend. Het ziet er naar uit dat de opleving van gisteren inderdaad niets meer en niets meer was dan een zoektocht naar een lagere top.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

In de intra-daggrafiek stond gisteren een horizontale lijn getrokken. Deze lijn symboliseerde de stijgingsruimte voor de AEX. Wordt vandaag opnieuw een blik geworpen op de intra-daggrafiek dan blijkt dat de graadmeter gisteren inderdaad vrij exact haar meerdere in deze lijn heeft gevonden. Belangrijker was en is echter de ontwikkeling van de RSI. Vandaag staan daarom twee halve rode cirkels in het verloop van de indicator ingetekend. De combinatie van de aangegeven toppen met de tussenliggende OS-notering vormt een negatieve set-up voor de hoofdindex. Berekening van het patroon komt uit op AEX 416. Dit impliceert een nieuwe lagere bodem sinds de top rond 440 is gezet en dus een ondersteuning van de slotzin uit de column van donderdag. Voor vandaag gaat de eerste blik echter uit naar de zone net even onder 423. De ingetekende rode cirkel geeft aan dat in deze zone een koersgat openstaat.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

28 reacties op “AEX: Negatieve Reversal, 416”

 1. han says:

  Goedemorgen GJ,
  alleen het verhaal gehad.
  misschien ook even een grafiek erbij, waarvoor hartelijk dank.

 2. Roberto says:

  Goedemorgen en bedankt. Omgekeerde h&s in de 30 min is niet verdwenen en 429-430 vormt de bevestiging. Verrassing ligt mi aan de bovenkant van de markt voor een beweging naar 438-440.

 3. Wilco says:

  Ziet het er nog steeds goed uit voor de short Geert-Jan? Mijn shorts staan nu onder water door de toch vrij onverwachte stijging.

  1. Jan says:

   max 440 op dag slot basis, komt goed

   1. Wilco says:

    Dat weet ik nog niet hoor we zijn door de weerstandslijn van Nikken gebroken en stijgen maar door en met 2 puts die maandag aflopen en 2 puts die volgende week vrijdag aflopen die allemaal op 426 gekocht zijn vanochtend en nu al zwaar onder water staan ben ik er helemaal niet gerust op.

    1. Jan says:

     kale puts?? Tja…. kon wel eens lastig gaan worden met die tijdswaarde die verdampt

 4. Roberto says:

  De NR gaat vakkundig gesloopt worden. Het is even gedaan met de lagere koersen. Later dit jaar weer.

 5. michiel says:

  Beste Geert Jan,
  Kun jij aangeven wat huidige koersontwikkeling voor impact heeft op geoogde scenario? Volgens mij is een doorbraak aanstaand en kunnen we dan omhoog

  Ben benieuwd.

 6. Jan says:

  hoe meer paniek posts hier verschijnen, des te dichter we bij de top komen 🙂
  Het is nu nog te kalm dus we kunnen nog ff up

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Goedemiddag,
  Het feit dat de AEX boven 429 noteert doet natuurlijk afbreuk aan het vanochtend neergelegde scenario. De RSI is weliswaar nog niet OB maar dat neemt niet weg dat we mogelijk straks ook nog 432 gaan zien.
  GRS Geert-Jan

 8. michiel says:

  432 staan we ondertussen, RSI bijna OB. Wanneer dat gebeurt; kijken we dan omhoog?

 9. Wilco says:

  434 al wat een ramp en wat een misser helaas Geert-Jan.

  1. Mike says:

   ja als het zo simpel was dan was ik al rijk…. vandaag dus geen streling voor het oog…..

 10. Roberto says:

  @ michiel Ik zou zeggen terugtest 430-429 voor stevige beweging naar 450-

  1. wietzendorf says:

   444/445 me dunkt .
   door dat inv shs – je laat ik me niet foppen 🙂
   450 komt later aan bod, maar we zullen zien.

   1. Roberto says:

    De grote vraag wordt: gaat 450-455 gebroken worden. persoonlijk denk ik van wel. Dan valt iedereen weer over elkaar heen om te kopen…en dan, en dan…..tja, later dit jaar

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Er wordt weer even stevig geschud. Lijkt me dat we nu weer terug kunnen naar 429.
  Groet GRS

  1. Roberto says:

   GJ weet U al wanneer U Uw negatieve visie gaat verlaten cq inruilen ? GRS uiteraard

   1. Geert-Jan Nikken says:

    Boven 440.
    GRS Geert-Jan

 12. Jurrian says:

  In de uurgrafiek nog geen hogere top in RSI, in de 30 min grafiek nu OB. We’ll see!

 13. Wilco says:

  Wat nu Geert-Jan nu we maar door blijven stijgen ipv zelfs maar naar 429 te zakken? Blijf je uitgaan van een daling ondanks dat je scenario in de prullenbak zit? Ik zit nogal in het schip met mijn puts nu.

 14. miesje says:

  Trade what you see, not what you think. Lange termijn short denken op basis van een OB uurgrafiek, wat een grap. Nee, dit is geen hobby-ist, maar iemand die RSI’s en indicatoren allang achter zich heeft gelaten. Succes met deze berenkuil en met kansloze shortposities

  1. Roberto says:

   @miesje Als dit je kritiek is dan mis je het grote plaatje. Niet onder de indruk van deze open deuren.

 15. Finny10 says:

  Een beetje langere termijn denken Jan en geen opties kopen. Die dingen zijn om te schrijven i.v.m. de tijdswaarde die er uit loopt.

  1. Jan says:

   Ik denk dat je deze naar Wilco wilde sturen?

   PS. 440 al aardig in zicht, wie weet gewoon hoger daarna

 16. David says:

  even serieus, op basis van een weekgrafiek vaststellen dat we gaan dalen terwijl die grafiek ronduit bullish is. DE RSI is daar > 50 dus kopers zijn aan de macht. Een analyse van een professional van één alinea, niet rekening houdend met zowel een bear als bull case. Wees eerlijk, dit kan beter. Het is op zich niet erg om ernaast te zitten, maar kom dan in ieder geval met een goede case en geef snel toe als je fout zit.

  dan nog iets:
  “De combinatie van de aangegeven toppen met de tussenliggende OS-notering vormt een negatieve set-up voor de hoofdindex zit.”

  Dus we zijn Oversold maar maken lagere toppen en daar moeten we short? En wat is de hoofdindex?

  Zucht… 🙂

  1. Roberto says:

   Nou David, jij geeft er blijk van er nog niet heel veel van te snappen. Dit soort makkelijke kritiek van een goedwillende amateur. sterkte er verder mee.

 17. ole says:

  Goede middag Geert Jan e.a.

  In de RSI staat een convergerend koerspatroon. De laatste keer dat dit koerspatroon langs kwam is in jan 2015. Het gevolg was een spurt omhoog. zou mij niets verbazen als deze keer weer een herhaling gaat worden.

  Gr

Geef een antwoord