AEX: Mooie Week

“Dat biedt dus potentie!” Aldus de slotconclusie in de middag-update van donderdag. De rest is bekend!

De DD trapt vandaag een keertje af met de daggrafiek. Gisteren zijn twee nieuwe diagonalen in deze grafiek geïntroduceerd. Deze lijnen komen als vervanging van de oude wig-lijnen welke, zoals donderdag aangegeven, vanaf vandaag uit de daggrafiek zijn verwijderd. De bovenste diagonaal, in combinatie met de wolk, is gisteren afgegeven als weerstand. De meegeven opdracht luidde: “Let wel, de AEX zal gedurende de sessie wel moeten gaan zakken.” Inmiddels zijn de stappen van de AEX bekend en kan worden geconcludeerd dat de opgedragen opdracht netjes is uitgevoerd. Dit betekent dat de nieuwe driehoek zijn/haar significantie behoudt. Belangrijk gegeven in deze is het feit dat de AEX redelijk de apex van de driehoek nadert. Dit gegeven kan een aanwijzing zijn dat de index binnen afzienbare tijd eindelijk de nu al weken/maanden aanhoudende zijwaartse impasse (=lees, AEX = 562) gaat doorbreken.

In de komende DD’s zal daarom regelmatig teruggegrepen gaan worden naar de verdere stappen in de daggrafiek. Om alvast een klein voorschot te nemen dient rekening gehouden te worden met een verdere verzwakking. Deze verwachting ligt in lijn met de gedachten die al eerder naar voren zijn gekomen op basis van de oude wig-formatie, op basis van de rode wolk en op basis van het gegeven dat de RSI in de onderste helft van haar bandbreedte noteert en al enkele weken moeite heeft met haar mediaan. Daarom is besloten om wel de lijnen van de wig te vervangen maar niet de horizontale lijn op 529.75. Deze staat onveranderd ingetekend.

AEX DagGrafiek

Mind de Gap! Dat ingetekende openstaande hiaten aantrekkingskracht hebben, is gisteren weer een keertje duidelijk onderstreept. De laagste koers van de AEX is echter interessant. In lijn met de onderste diagonaal uit de hierboven besproken daggrafiek kan een steunzone voor de index worden gezet tussen 547.50 en 544.50.

Het laagste punt van donderdag is redelijk op de bovenkant van deze zone gezet en in de handel na het sluiten van de cash-markt heeft de AEX al netjes de onderkant van deze zone (ruim) opgezocht. Reden om voor vandaag de eerste steun in deze zone van drie indexpunten te zetten. Let wel, net zoals eerder in de week de poging tot hogere koersen is weggezet als reactief, geldt ook vandaag dat enig herstel na het testen van de gedefinieerde steunzone gezien moet worden als reactieve beweging van de AEX. Twee redenen ondersteunen deze gedachte.

Allereerst is de RSI na het noteren van Nie OS Nie op 1 september (=lees, reactie AEX fel omhoog) en het noteren van Nie OB Nie gisteren in de ochtend (=lees, reactie AEX fel omlaag) gisteren in de namiddag wel tot onder OS gedoken. Dit impliceert dat een eventueel herstel ditmaal waarschijnlijk zwaarder en moeizamer zal verlopen. Let wel, de afstand van de AEX tot wolk is na donderdag aanzienlijk. De DD zet daarom wel in op het afnemen van deze afstand. Daarnaast zet de DD in op het verder convergeren van de lijnen van de wolk en dient een nieuwe kleursverandering later in de sessie zeker niet uitgesloten te worden.

Voor de start van de sessie van donderdag kon worden opgemerkt: ” Idealiter blijft de indicator achter bij de AEX “. Voor vandaag kan eenzelfde opmerking worden gemaakt. Alleen dan uiteraard in omgekeerde richting. Anders verwoord, het zou mooi zijn als de AEX eerste nog een keer de aangehaalde steunzone test waarbij de indicator achterblijft om dan vervolgens voorzichtig en moeizaam haar poging tot herstel in te zetten. Ondanks deze mogelijkheid was/is/blijft de ondertoon van de DD nog even negatief.

We houden contact!

AEX 30 MinutenGrafiek

Middag-Update AEX

De Mooie Week krijgt deze ochtend nog een mooi vervolg.

“Anders verwoord, het zou mooi zijn als de AEX eerst nog een keer de aangehaalde steunzone test waarbij de indicator achterblijft om dan vervolgens voorzichtig en moeizaam haar poging tot herstel in te zetten.” Aldus de DD.

Na de test van de aangehaalde steunzone is inderdaad een kort en hevig herstel opgetreden welke na het eerste uur min of meer is stilgevallen. Dit geheel in lijn met de neergelegde gedachte dat de opleving ditmaal voorzichtig en moeizaam zou gaan verlopen. Dat neemt niet weg dat de AEX nog verdere opwaartse ruimte in zich lijkt te hebben.

Op 556 staat na de lagere opening van vandaag een lijn getrokken. Voor nu lijkt de AEX zich op deze lijn te kunnen richten. Zie chat.

Let wel, zie dat de kleur van de wolk inmiddels inderdaad is gedraaid. Daarnaast staat, na de OS van gisteren, nu ook een rode pijl ingetekend in het verloop van de RSI. Deze pijl zou in de komende uren/sessies best eens een belangrijke rol kunnen gaan spelen.

80 reacties op “AEX: Mooie Week”

 1. Pieter says:

  Mogguh
  en plaatje DAX voor de liefhebbers..
  Pivot op 38 fibo, mogelijk herstel tot 13231/13288 zelfs (geen garanties)
  Maar eens met GJN, reactief, ondertoon dalend
  https://twitter.com/Geldpakhuis/status/1301756165576183808?s=20

 2. Bull&Bear says:

  Goedemorgen GJ, dank voor de analyse!

 3. detita444 says:

  Je bent vroeg aan het surfen Pieter.
  Een goedemorgen overigens iedereen.

 4. vega10t says:

  Morgen allen. Het was zeker een heel mooie week. Ik hoop voor iedereen hier. Dank GJ, succes allen.

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Pieter,
  Heb er maar weer een tweetje uitgegooid… #lol…
  GRS Geert-Jan
  …p.s….eigenlijk wel grappig hoe die beeldvorming werkt…ik heb nog eens gekeken…de eerste tweet is woensdag gestuurd op AEX 565…we hebben daarna op donderdag nog even 568 gezien en de rest is inmiddels bekend…geen onaardige risico/reward…zou ik zeggen…tja…

  1. Pieter says:

   Waarde GJN, Als je het zo bekijkt wel. Zeker in tijd. Misschien zie ik het verkeerd maar als ik een nuance aan mag geven….als je vrij exacte price targets aangeeft die (vaak meerdere keren) gehaald worden en daar een ”kijk eens” tweet over stuurt, dan nemen lezers wellicht dat 554.50 price target ook letterlijk (”oh dan gaan we daar nu naar toe”) echter via 568 is voor velen te ver om = verlies.
   Ik werk zelf ook wel met koersdoelen maar komen op de 2e plaats, richting op het moment als eerste.
   Wel veel nuance in je updates. Waarvoor dank! Fijne dag en iedereen succes

   1. Geert-Jan Nikken says:

    Waarde Pieter,
    De hashtag…#lol…was u toch niet ontgaan?
    GRS Geert-Jan

 6. Geert-Jan Nikken says:

  Wat ik nog vergeet te melden in de DD…in Amerika lang weekend…dus maandag op eigen kracht!….
  GRS Geert-Jan

  1. detita444 says:

   Maar de wapenwinkels zijn toch wel open maandag?

 7. detita444 says:

  Vink.

 8. Gerrie says:

  Bij het vinkje maar mn shorts eruit gewipt. Bedankt GJN.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   …op naar 600!…
   GRS Geert-Jan

   1. detita444 says:

    ” En snel een beetje!” zou snoepje zeggen.

   2. Roelof says:

    …..de bodem is gezet!!!…. Zet jij de jetstream even aan, Geert-Jan? Dan staan we nog sneller op 600…….!! Go bulls go……!!

    #LOL #Gekkigheid #Gezelligheid

 9. detita444 says:

  Nu maar eens op de GPS kijken hoe ver het nog is naar Waterloo.

 10. Gerrie says:

  @ Fred,
  Kun je ook met het blote oog zien vanaf hier#lol

  1. detita444 says:

   Ja ik zie het al liggen op 552 a 554 meter en de buitenwijken zijn al bijna bereikt.
   Aber du kuckst mit’m Fernglas genaedige Frau. 😉

 11. Geert-Jan Nikken says:

  Zit zelf naar 556.00 te kijken.
  GRS Geert-Jan

 12. detita444 says:

  Zagen jullie ook die Cessna laag over komen? Zou die in de problemen zitten? 😉

 13. paul says:

  hierbij even de uurgrafiek AEX van de laatste 7 dagen. Nu rebound uit het boekje richting 555 ofzo. Gegeven sluiting US markten maandag zou einde middag (vandaag) wat “voorzichtigheid” niet verbazen. En helemaal niet als banenrapport wat tegenvalt. Bodem staat nu wel even, op termijn veel lager. Geweldige omkeerbar gisteren

 14. Pieter says:

  Wapenwinkels zijn even dicht, Fred. Even wachten op nieuwe voorraad. Fabrikanten draaien overuren om de backorders te vullen.

  1. detita444 says:

   Belgie zal er wel wat sturen, die hebben nog capaciteit over in Herstal.
   Kunnen ze de wapenautomaten in de cafe’s weer aanvullen.

 15. ed says:

  heftige dag gisteren, nu eerst maar eens kijken of we tot 553 geraken

  1. Roelof says:

   Ja, inderdaad.

   38.2% op 553
   50% op 556
   61.8% op 559

 16. Pieter says:

  DAX pivot gehaald

  1. Pieter says:

   en 38 fibo
   lekker vroeg klaar vandaag
   Fijn weekend

 17. Rik says:

  Centrum v Waterloo is inderdaad 50% fibo rebound vermoed ik , dus GJ’s 556.
  Oscar C waarschuwt voor ‘forced margin liquidation’ deze middag in de States, dus veel Amerikanen zullen waarschijnlijk een telefoontje krijgen v hun broker om bij te passen of ‘to sell’. Kan nog voor wat beweging zorgen in BigTech. En maandag Labour Day…

 18. SRC says:

  @Paul, in opperste verbazing constateer ik dat – refererend naar uw reactie om 09.50 – uw dictatoriale Heer
  Bommel-achtige instructies van gisterenmiddag dat “alléén èn exclusief AEX thema’s moeten worden gepost”
  op onderhavige chat, door u zèlf volkomen worden genegeerd. Ergo u benoemt zelfs VS-data. In consequentie daarvan kwalificeer ik u voorgoed als zijnde “Markies de Canteclaer schaart de heer Bommel onder het door
  hem verafschuwde plebs,crapuul, janhagel of grauw”. Derhalve zal ik om 14.30 p.m. exclusief voor u de uitslag
  van de VS ‘nonfarm payrolls’ posten op deze AEX chat. #oei,oei,oei #gezellig #lol

 19. scheveningen says:

  @ SRC en @ Paul. Hou eens op met dat kinderachtige gedoe! Alleen beurs gerelateerd alsjeblieft.

  1. SRC says:

   Hmm…mij verwijten….zie “beursgerelateerde posten” over wapenwinkels….

  2. ed says:

   eens, ze gedragen zich als kleuters.

  3. string says:

   De reden waarom ik en anderen afhaakten was Snoepjes en alles wat daar omheen meedeed.(ikzelf dus ook)
   Constateer nu dat het nimmer ophield, er blijken altijd personen bereid tot onwaardige opvolging…jammer…

 20. Gerrie says:

  Ik vind het ook erg kinderachtig dat vliegen afvangen tussen beide. Gewoon kappen svp.

  1. SRC says:

   @Gerrie, es tut mir leid,gnädige frau , aber ich werde nicht dafür verantwortlich gemacht, dass ein bestimmter Paul gegen den Verhaltenskodex dieses Forums verstößt.Trotzdem schätze ich mich selbst und Sie werden in diesem “kindlichen” Kontext nie wieder von mir hören.
   Schuß
   Bert

 21. Roelof says:

  Wellicht dat Tradeidee 2.0 de oplossing gaat bieden voor de animositeit tussen Paul en SRC. Laten we hopen op een AEX en SPX forum en dat beide heren zich dan alleen op één van die fora beweegt. Dan voorzie ik geen problemen meer.

 22. paul says:

  Voor de goede orde; ik heb niets gedaan en ben overigens jamais begonnen. Ik heb al een week niets gezegd ook al blijft t kopieer en jatwerk uit USA tradersbronnen eeuwig doorkomen. We hebben t hier over de AEX, ga dan naar een USA thema. ELKE Reactie van mij is reactief op deze man met z’n grote likdoorns. OP elke verkeerd veronderstelde komma komt verweer. Elke dag. Nu spreekt t sujet ineens weer Duits. Hij verwijt mij dat ik me schuldig maak de regels te overtreden maar begon met “dikke lip slaan” en allerlei Franse en andere scheldpartijen. Vroeg afgelopen vrijdag ene Ric49 niet “@SRC. (Bijna) Alle DD”s beginnen met drie letters AEX.
  Bij de DD “AEX: Last Minute” kwamen 75 ! (van de ruim 300) van uw hand. Vandaag 10 van de 26. Zou u wat kritischer kunnen worden, wat u instuurt? Het aantal – voor mij interessante / inhoudelijke- bijdragen was op de vingers van één hand te tellen. Ook omdat zij bijna nooit over het hier te bespreken thema (“lees AEX”) gaan.
  Daarop beloofde ie nooit meer terug te komen welke belofte helaas evenmin gestand werd gedaan. En toen begon gister DETITA zich ermee te bemoeien met een vol schot uit de heup, blijkbaar erg goede vrinden. Mail of app elkaar dan gezellie en doe dat elders. Ik ga hier niet weg en ik vrees, SRC evenmin..

  1. detita444 says:

   Waarde Paul, nu je me toch noemt. 😉
   Hoe oud ben je eigenlijk?
   Kleine kinderen zeggen meestal: ” hij is begonnen, ik heb niets gedaan”. Maar ik had jou al wat ouder geschat. 😉
   En over dat steeds (er op) terugkomen: jij bent ook wel een Heintje Davids in de overtreffende trap.
   Zullen we gewoon afspreken dat jij je vanaf nu de verstandigste toont, er niet meer over begint en je gewoon tot de aex beperkt?

   1. paul says:

    prima idee, maar eh, vraag je dat ook ff aan die SRC? Want naar mij luistert ie nie

    1. detita444 says:

     “Ja maar” schiet ook niet op he! Dus zeg gewoon ja en erger je verder niet aan anderen.

 23. maborosi says:

  Waarde GJ,
  De rode pijl van de middaguptdate…u doelt op een mogelijke NR?

 24. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Maborosi,
  Ja.
  GRS Geert-Jan

 25. paul says:

  voor de AEX nog even de daggrafiek, van een maand. Vandaag veel twijfel lichtgroene candle met lange sprieten, vandaag tel ik dag tien en de top lijkt (!) gezet in elk geval gister een mega omkeerbar. 553-559 kan de komende uren en dagen nog wel maar daarna of direct verder zuid ligt veel meer voor de hand. Komt ook door tech zoals ASML etc.. Ook die is abrupt “omgekeerd”..

 26. detita444 says:

  Op weg naar 1e station 544?

  1. paul says:

   daar stopt ie maar kort. Reisdoel ligt veel verder zuid. (Zag net kop op CNN dat 400,000 corona doden in januari reel is en zo ken ik nog wel tien argumenten short nu)

   1. ed says:

    t beeld ziet er inderdaad niet goed uit.

 27. miked says:

  hmmm 556 is nu toch wel ver weg denk ik zo…

 28. Bull&Bear says:

  Laten we ons maar opmaken voor een ritje naar 529 ptn… gezellig

  1. detita444 says:

   Mag ook zonder make-up hoor 😉

 29. ed says:

  even blik op nasdag dag chart. steun zone 11.400 anders grote kans naar de rode lijn

 30. detita444 says:

  Ach kijk nu, een eerste vinkje op weg naar het zuiden.
  Dat is vroeg dit jaar, dan zal het wel een strenge winter worden.
  Alhoewel, als iedereen dat denk, dan…. 😉

 31. SRC says:

  @Paul, de Democraten gezinde zender CNN’s januari Corona slachtoffers voorspelling is gebaseerd op
  Biden’s Presidentschap.

 32. SRC says:

  @Ed, gisteren “floor talk”:
  “Meanwhile the NASDAQ index is also trading at new session lows (down -5.36%). It has fallen below the 50% retracement of the move up from the August 11 swing low at 11418.It’s 100 hour moving average is up at 11481.
  The last time the price traded below its 100 hour moving average was back on July 30.”
  MVG.,
  Bert

 33. miked says:

  wat wordt het.. the blue pill or the red pill….

  1. SRC says:

   @Miked,
   “NFP data is estimated at 1400K (refers to the number of jobs expected to be added in August). Unemployment
   is also expected to decrease to 9.8% from 10.2% ”
   MVG.,
   Bert

 34. Kees says:

  In de FTI M30 zie ik lichte positieve divergentie?

  1. Kees says:

   Deze dus. In de AEX-cash ook misschien maar mag je dan op uur-slot kijken?

   1. paul says:

    indicatoren AEX liggen laag, laatste uur nu, kan best nog wat herstellen maar met lang weekend voor de boeg? Ik zie ook veel twijfel..

    1. Roelof says:

     Het wordt zowaar nog spannend hier. Laagste koers vannacht was 541,70.

     Een dag- en weekslot onder 543 lijkt me killing voor de opwaartse aspiraties.

 35. SRC says:

  AEX DD’s Deelnemers,
  Aangezien ik het zgn aan mij constant verweten “kinderachtig” gedoe volkomen zat ben,
  Goodbye Forever.
  Bert

 36. Bull&Bear says:

  Onderkant wolk komt in zicht…

 37. miked says:

  qqq op steun…

 38. miked says:

  s&p op 3400…

 39. Geert-Jan Nikken says:

  Toch wel wat verschil tussen bodems AEX en bodems RSI.
  GRS Geert-Jan

 40. Rik says:

  Heb toch de indruk nu dat we die tradingrange sinds begin juni definitief achter ons laten

 41. ed says:

  waar is bert nou? mooie short op de nasdag 100

 42. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Rik,
  Laat ons hopen…laat ons hopen… 🙂

  “…Dit gegeven kan een aanwijzing zijn dat de index binnen afzienbare tijd eindelijk de nu al weken/maanden aanhoudende zijwaartse impasse (=lees, AEX = 562) gaat doorbreken.”…

  GRS Geert-Jan

 43. ed says:

  we lopen lekker binnen op de nasdag, gaat net even wat harder dan op de aex, maar daar ook een mooie short vanaf 443

 44. detita444 says:

  Welke steun gaat er nu in zicht komen?

 45. ed says:

  voor de aex komt onderste band in zicht. knallen we er nog doorheen en direct 530 of eerst steun op 535-536

 46. Geert-Jan Nikken says:

  Het ultieme scenario zou zijn op basis van PD terug naar doorbroken diagonaal in daggrafiek en dan later volgende week door naar die 529.75…maar dat is uiteraard voorspellen en geen surfen…#lol….ik ga aan de borrel…het was een Mooie (=lees, super) Week…een ieder bedankt..,prettig weekend…tot maandag.
  GRS Geert-Jan

  1. ed says:

   JA, je kunt beter surfen…
   @ Pieter : petje af dat je gisteren al riep 12890 , we staan nu op 12760

 47. detita444 says:

  Prettig weekend G-J.

 48. ed says:

  van winst nemen is nooit iemand armer geworden, zakken gevuld, goed weekend en tot maandag

 49. Rik says:

  What A Day ! Merci Geert-Jan & les autres. We hebben die borrel wel verdiend. Prettig weekend.

 50. Bull&Bear says:

  Prettig weekend GJ! En allen natuurlijk, tot maandag!

 51. Gerrie says:

  Het was inderdaad weer een mooie (surf)week. FF in de relax, en maandag volle bak door.Prettig weekend allen.

 52. Rik says:

  GLPG al onder de 100 geweest, Gerrie. Dus die 85 wordt ineens wel ‘realistisch’.

 53. Gerrie says:

  Ja inderdaad Rik. Lijkt me een leuke voor volgende week. 85, en dan plm. 110 is t idee dan toch?

  1. Rik says:

   Zoiets ja. Ik moet eens nakijken maar ik denk dat je aan 85€ in de buurt van de cashpositie zit, dus…
   Er komen nu wel plots wel veel aandelen op de radar….😉

 54. Jurrian says:

  Goud heeft onverwacht niet geholpen deze week.

Geef een reactie