AEX: Moeizaam

Sinds 21 april laat de AEX een duidelijk patroon van zwakte zien. Enig herstel is mogelijk maar voorlopig mag niet verder gekeken worden dan 444. Dat de index gisteren moeite had om te stijgen past dus precies binnen het neergelegde scenario.

AEX-IntraDag

AEX-IntraDag

Het koersverloop van de AEX oogt onveranderd moeizaam. Op basis van de onderkant van het trendkanaal uit de intra-daggrafiek en het uitblijven van een OS-notering in de RSI mocht worden aangenomen dat aan de daling even een halt zou worden toegeroepen. Zo geschiedde! Van een echter stijging was echter geen sprake. Gedurende de eerste sessie van deze week consolideerde de graadmeter zijwaarts. In de grafiek staat een fibo-herstelgrid ingetekend. Het eerste herstelniveau ligt op de gisteren reeds aangehaalde 444. Voorlopig wordt nog vastgehouden aan het scenario dat de AEX tot aan dit niveau kan reiken. Let wel, een beweging tot aan 444 wordt gekwalificeerd als een logische vervolgstap binnen het dalende kanaal dat al sinds 21 april zichtbaar is. Niets meer, niets minder.

Wat een stijging tot aan de zone 444 betekent in de dag-grafiek is gisteren uitgebreid besproken. Zoals gezegd, het is nog te vroeg om al uitermate positief over het verdere koersverloop van de AEX te worden.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

Eén reactie op “AEX: Moeizaam”

  1. Jan says:

    nou laat die 444 maar komen nu 😉

Geef een antwoord