AEX: Missie Geslaagd

Als het vraagstuk binair wordt gesteld dan ligt een AEX 438 eerder in de lijn der verwachting dan een AEX 475. Aldus de slotzin uit de column van 22 april. Afgelopen vrijdag gaf de graadmeter invulling aan de neergelegde verwachting. En nu?

n de grafiek met het laagste tijdsframe staat een dalend trendkanaal ingetekend. Vorige week is de AEX gesloten op de steunlijn van dit kanaal. Een poging tot herstel binnen de trendmatige beweging hoeft dan ook zeker niet uitgesloten te worden. Sterker, gezien het feit dat de RSI afgelopen vrijdag niet onder de OS-lijn dook mag een aanzet tot herstel zelfs niet als verrassing komen. Voorlopig moeten bewegingen omhoog echter gezien worden als de logische vervolgstap binnen het ingetekende patroon dat al sinds 21 april duidelijk zichtbaar is. Een patroon van zwakte.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De theorie stelt dat oude steunen de neiging hebben om daarna te gaan fungeren als nieuwe weerstand. Dat betekent dat voorlopig niet verder gekeken mag worden dan 444. En deze uitspraak brengt het verhaal van deze column bij de dag-grafiek.

In de achterliggende columns is gewezen op het rising-wedge koerspatroon welke in de dag-grafiek ingetekend staat. Met het bereiken van het eerste koersdoel AEX 438 is de graadmeter door de steunlijn van dit patroon gevallen. Een beweging omhoog moet in dit tijdsframe dus slechts gezien worden als de klassieke terugtest na een doorbraak uit een patroon. Zoals gezegd, oude steun en nieuwe weerstand. Ondanks het feit dat het zonnetje zich dit weekend  heeft laten zien lijkt het nog wat vroeg om al uitermate positief te worden op het aanstaande koersverloop van de index. Op deze plek is het al vele malen geschreven, maar de parallel tussen de huidige ontwikkeling en de situatie van november-december 2015 blijft opvallend. Wordt vervolgd!

Straks om 12.00 uur praten we u weer bij in de wekelijkse WeekAftrap. Schrijf u in voor dit informatieve lunchwebinar, waarin we vooruitkijken naar de komende handelsweek:

de WeekAftrap

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3

 

2 reacties op “AEX: Missie Geslaagd”

  1. Jan says:

    438 is toch nog niet bereikt?

  2. Geert-Jan Nikken says:

    AEX 438.91. Waarvan Akte!

Geef een antwoord