AEX: Mind de Gap

Gisteren wist de AEX tot twee keer toe het berekende ijkpunt op 415 aan te tikken. Bij de tweede test in de late namiddag kon de RSI echter niet volgen. U weet wat het uitblijven van bevestiging betekent. Vandaag moet de blik daarom weer gericht worden op de eerder deze week besproken gap.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

De AEX kijkt deze dagen niet op een indexpuntje meer of minder. Vandaag schiet de graadmeter euforisch uit haar startblokken. Leve de RSI! Toch lijkt het nog wat vroeg om al te kunnen zeggen dat gisteren rond 415 een langere termijn bodem is gezet. Voordat deze uitspraak kan worden gedaan, zal de index eerst moeten afrekenen met de zone tussen grofweg 425 tot 428. Afgelopen woensdag is niet voor niets de opmerking geplaatst dat in de dag-grafiek nu het spel van de drie halve rode cirkels gaat beginnen. De AEX is drieënhalve maand bezig geweest met de vorming van het patroon. Dit betekent dat rekening moet worden gehouden dat de klassieke terugtest op de neklijn ook enige tijd in beslag zal nemen. Anders verwoord, het is wat te kort door de bocht om het aantikken van afgelopen woensdag al te beschouwen als de gehele fase van P, in het klassieke stappenplan van UPG!

In het korte tijdsframe dient de blik vanochtend gericht te worden op de ontwikkeling in de RSI. Centrale vraagstuk is nu of deze indicator in de intra-daggrafiek tot boven de OB-lijn klimt. De verwachting luidt dat dit niet, of in ieder geval niet overtuigend, zal gebeuren. Het uitblijven van een OB-notering is uiteraard een steuntje in de rug voor het scenario waarnaar de titel van vandaag verwijst. Al met al kan op de slotdag van deze week de volgende balans worden opgemaakt: Met koersen onder 425 tot 428 is een verdere daling naar 406 volgende week zeker niet uitgesloten. Wordt vervolgd.

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

6 reacties op “AEX: Mind de Gap”

 1. han says:

  Goedemorgen heren,
  Is het mogelijk dat jullie bij AEX de grafiek zo kunnen plaatsen dat ik ook kan vergroten.
  Nu kan dit niet..
  Bij SP is dit wel mogelijk,
  BVD.

  1. Geert-Jan Nikken says:

   Goedemorgen Han,

   Dank voor uw constatering. Volgens mij moeten de grafieken nu goed zijn.

   GRS Geert-Jan

 2. Kees Huizenga says:

  Goedemorgen Gert-Jan,

  (Geen TA…): Is de beweging van vanmorgen vooral een expiratie-dingetje..?

 3. Geert-Jan says:

  U slaat de spreekwoordelijke spijker raak op zijn kop…

  GRS Geert-jan

 4. Kees Huizenga says:

  Excuus voor de foutieve spelling van uw naam, ik wist natuurlijk best hoe het moest…
  Verder laat men geen gras over spijkers groeien!
  Groet, Kees

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Ach…als u eens zou weten hoe ik in de afgelopen jaren op fora allemaal ben genoemd, dan valt Gert-Jan best mee….Waarvan Akte…:-))

  GRS Geert-Jan

Geef een antwoord