AEX: Leuk

Tot tweemaal toe fungeerde de ingetekende barrière gisteren als stop voor de opwaartse ambities van de AEX. Onder de bodems van deze week kan een oplopende trendlijn worden getrokken. Deze twee gegevens zijn de startpunten voor de slotdag van deze week.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

Na het opnieuw afvinken van 481 afgelopen woensdag lag de focus op de zone 486/487. Zoals gisteren reeds opgemerkt is de huidige koersontwikkeling uitermate leuk voor de kortere termijn speler daar de AEX al enkele dagen vrij nauwkeurig van grenspost naar grenspost dartelt. Voor de langere termijn belegger heeft 2017 echter nog niet veel gebracht. De verwachting luidt dat daar vandaag ook niet veel verandering in zal komen. De opwaartse ruimte wordt weer beperkt tot aan de ingetekende horizontale bandbreedte tussen 486-487. De in de inleiding aangehaalde stijgende trendlijn start vanochtend rond 483,50. Let wel, deze lijn loopt natuurlijk relatief snel op met het verstrijken van de tijd. Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd voordat de graadmeter een van de lijnen doorbreekt. De verwachting luidt dat dit de oplopende lijn zal zijn. Onder deze lijn ligt de blik uiteraard direct weer op 481.

In een van de eerste columns van 2017 is de opmerking gemaakt dat 488 een zware dobber zou worden voor de AEX. Later is daaraan toegevoegd dat het niet in de lijn der verwachting lag dat dit niveau binnen enkele dagen doorbroken zou worden. Terugkijkend kan nu gesteld worden dat de eerste drie handelsweken van dit jaar inderdaad in het teken gestaan hebben van het gevecht met deze zone. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

5 reacties op “AEX: Leuk”

 1. mikeonyx says:

  THX !

 2. Peter says:

  Goedemorgen Geert-Jan. Vandaag het verhaal maar dubbel om het nog wat duidelijker in te prenten?
  Gaan we de snel stijgende lijn breken vandaag/binnenkort om weer terug te keren naar 481?
  Of lopen we op deze manier misschien toch uiteindelijk door de 488 op weg naar 490+ ?

 3. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Peter,
  Dank voor uw oplettend oog. Het blijkt dat bij het plaatsen van de column iets fout is gegaan want het antwoord op uw vraag stond namelijk in mijn column. Ik heb de tekst opnieuw geplaatst. Nu juist.
  GRS Geert-Jan

  1. Peter says:

   Dank je wel.

 4. mikeonyx says:

  omkeer bij 488 tsja

Geef een antwoord