AEX: Let’s Vote

Groot en klein strijden momenteel om voorrang. Zowel in de kleinste grafiek als in de dag-grafiek van de AEX staat een reversal. De een is positief de ander is negatief. Er zal dus gekozen moeten worden!

AEX-INtraDagGrafiek

In de middag-update van maandag konden de eerste twee bouwstenen aangehaald worden van een Positieve Reversal in de kleinste grafiek. Inmiddels is de derde bouwsteen ingekleurd zodat de volledige set-up staat afgedrukt. De rekenexercitie levert een ijkpunt op rond 501.50. Dit ijkpunt impliceert een hertest van de hoogste koers van vorige week, oftewel de 50 procent reactielijn van de voorafgaande daling.

Tegelijkertijd is gisteren echter ook een Negatieve Reversal geactiveerd in de dag-grafiek. Deze staat vanaf vandaag ook ingetekend en kent een richtpunt rond 465. Nu is hierboven alsook al enkele keren in voorafgaande DD’s aangegeven dat het niveau 501 op de tweede reactielijn van de voorafgaande daling ligt. Deze daling was een beweging van 530 naar 472, oftewel 58 indexpunten. Reken nu even met mij mee!

De eerste extensie ligt op 61.8% oftewel 36 indexpunten (=0,618 * 58). Projecteer deze punten vanaf de aangehaalde 501 en welk getal verschijnt? Inderdaad, ook 465! Grappig.

Het kan dus best zo zijn dat een hernieuwde aanval richting of tot 501 de opmaat vormt voor een vervolgdaling naar de aangehaalde 465. Dat betekent natuurlijk wel dat de RSI in de kleinste grafiek idealiter niet opnieuw tot boven OB klimt.

Als afsluiter nog een keer de opmerking over doji’s. Vaak is in de DD aangehaald dat deze patronen op interessante plekken in de grafiek verschijnen. Uit de hierboven aangehaalde opsomming kan worden opgemaakt dat de AEX voor een belangrijke keuze staat. En zie hier, gisteren is in de dag-grafiek wederom een doji gezet. Een waar feest der herkenning. Wordt Vervolgd!

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

Middag-Update:

AEX-IntraDagGrafiek

 

“Het kan dus best zo zijn dat een hernieuwde aanval richting of tot 501 de opmaat vormt voor een vervolgdaling naar de aangehaalde 465. Dat betekent natuurlijk wel dat de RSI in de kleinste grafiek idealiter niet opnieuw tot boven OB klimt.” Aldus de DD van vanochtend. De AEX is vooralsnog onder 501 buiten adem geraakt waarbij de RSI inderdaad niet tot boven OB reikte. De eerste uren staan in het teken van het sluiten van de gap van vandaag. In deze is de zone 496.00 interessant. Zoals valt af te lezen in de grafiek noteren de MA20 en MA50 in deze zone. Zakt de AEX gedurende de sessie onder 496, hetgeen op basis van de eerste uren het meest waarschijnlijke scenario lijkt, dan kan zij zich weer gaan richten op het ijkpunt van maandag op 492.50. Let wel op rond de laagste koers van gisteren rond 493.50. Beter is dan ook om te spreken van een zone 493.50 tot 492.50 als vervolg richtdoel voor de AEX.

 

86 reacties op “AEX: Let’s Vote”

 1. Moneymaker says:

  Goedemorgen iedereen! GJN, dank voor de analyse. Je geeft aan dat 501.50 een nieuw ijkpunt is. Is de rising wedge nog steeds geldig of verdwijnt de 488.50 naar de achtergrond? En wat als we door de 501-502 zone heen breken wat wordt dan het koersdoel?

 2. miked says:

  iedereen short bij 2600 dat lijkt me te makkelijk, denk toch dat we er nog even boven gaan kijken

 3. Jos says:

  Goedemorgen allen, mocht er nog iemand twijfelen over de uitslag vanavond.

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-01-14/may-faces-worst-government-defeat-in-95-years-in-key-brexit-vote?srnd=premium-europe

  Wat dat dan weer betekend voor de AEX morgen is weer een heel ander verhaal als ik nu naar de fti kijk.

 4. Roelof says:

  @ MM: boven 501 wordt 504 – 508 het koersdoel

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Er staat dat ik denk dat deze beweging weer richting 501 gaat sneuvelen. Als we naar 465 gaan, komen we ook langs 488.50. Boven 501 oude bodems rond 505-507.
  GRS Geert-Jan

 6. Jan says:

  zo zie je maar dat ook die horizontale weerstanden en steunen, zoals de 495 gisteren, waar we onder gingen, lang geen garantie zijn net als welke techniek dan ook uiteraard

 7. miked says:

  BEIJING–Chinese officials said they would step up efforts to spur economic growth this year, as signs continue to show the country’s economic slowdown has deepened.

  Beijing intends to improve credit availability for smaller companies, accelerate infrastructure investment and cut taxes, said officials at a briefing Tuesday.

  Dit zal wel zorgen voor deze hogere opening.

 8. Jos says:

  @Jan, heb je daar een plaatje van?

 9. Jos says:

  Morgen is de brexit vote een feit en dan gaan we weer over tot de orde van de dag namelijk het cijfer seizoen is al los gebarsten……………………focus gaat liggen op de outlook van de bedrijven. Tijd voor een bakkie.

 10. Jan says:

  @Jos hoe laat is het 😉

 11. Jos says:

  Als de index hier naar beneden gaat draaien dan hebben we de eerste lagere top en nie OB nie. Hoe mooi kan het zijn TA………als 🙂

 12. Jos says:

  @Jan 09:17

 13. Jan says:

  DAX: hogere top

 14. Hoekstra says:

  Het gap-down van gisteren werd half gevuld
  Het grotere gap-up vandaag lijkt open te blijven… voorlopig

  1. Jos says:

   Nou er is nog een bijna volle dag te gaan om de gap-up vandaag al als lijkt open open te verklaren?

 15. Jos says:

  DAX, nie OB nie

 16. Moneymaker says:

  Kunnen we ons nu toch gaan opmaken voor een sprong omhoog de komende dagen? GAP na opening voor de helft gevuld dus dat geeft wel de kracht aan van de stijging lijkt mij! Iemand een andere manier toegedaan? 504 zou nu toch wel eens snel op de borden kunnen staan de komende dagen, lijkt mij.

  Heb immers altijd dat als hogere gaps niet snel gevuld worden dit van kracht getuigd dus zie hier 😉

  1. Jos says:

   Het berichtje dat Duitsland nu officieel in een recessie zit valt niet zo goed bij onze Oosterburen 🙂

  2. miked says:

   op de dax is die wel gevuld trouwens

 17. Jan says:

  @MM, ik hoef gelukkig niet na te denken over dat soort dingen, bovendien ben ik erg slecht in voorspellen en beursgevoel

 18. Jan says:

  Kort tf doel 61 fibo 10867 zoals op Twitter plaatje bijna gehaald, verwacht opveren. of we dan naar 61 fibo als reactie op grote daling (11075-11100) gaan, geen idee, Brexit maakt t lastig. Kan ook dat we de top gezien hebben en naar MA200 gaan (Dax 30) = 10701.
  Velen hebben het over ergens een lagere top zetten (waar?) en dan naar de dieperik, zoals GJN 465.
  Kan nog lager 455. Dat denk ik ook maar bepalen van de top van deze stijging vanaf 27 dec is net makkelijk

 19. Jan says:

  net = niet

 20. Phoenix says:

  Dax openingsgap is dicht, kijken of het nu gaat stijgen. AEX gap zou nu dan gedeeltelijk open blijven.

  1. Moneymaker says:

   Dit getuigt dan wel weer van kracht zou je zeggen….tja wat is wijsheid…blijf even op mijn handen zitten tot morgen denk ik

 21. Moneymaker says:

  Het voelt toch op een of andere manier “kunstmatig” aan deze stijging….ondanks dat we mooi in het groen staan…….Op dit moment overigens neutraal…..iets te riskant met de brexit vnv. Mochten ze tegen stemmen en dus geen brexit dan kan het morgen wel eens een flink hogere opening worden…..het blijft riskant nu.

 22. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Mijn moeder zou trots op u zijn geweest. 🙂
  https://www.tradeidee.nl/glossary/mama-nikken/
  GRS Geert-Jan

  1. Moneymaker says:

   Haha….we zitten weer in de slaapmodus tot half 4 denk ik

 23. Jos says:

  @MM 9:54………Heb immers altijd dat als hogere gaps niet snel gevuld worden dit van kracht getuigd dus zie hier ?
  @MM 10:19……Het voelt toch op een of andere manier “kunstmatig” aan deze stijging….ondanks dat we mooi in het groen staan.
  @MM, misschien is je computer uitzetten vandaag wel een hele goeie optie………morgen weer aanzetten en dan het slagveld eens gaan overzien………….wel OB of niet OB wel OS of niet OS…….het kan allemaal 🙂

 24. Jan says:

  61 pivot (zoals gemeld op Twitter) gehaald, pivot = 10850 = weerstandslijn kan ook nog

  1. Jan says:

   moest zijn 61 fibo uiteraard

 25. Bram says:

  @GJN Wat moet je blij zijn met zo’n moeder 😉 Mijn moeder weet helemaal niks van positie-junkies

 26. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Miked,
  Soms moet je het inderdaad niet moeilijker maken…toch alweer 15 puntjes… @ 08.17 uur.
  GRS Geert-Jan

  1. miked says:

   hmmm we staan er toch boven zie 2611 alweer ,zo beetje creatief bezig geweest..

 27. Jos says:

  De AEX kan nu steun gaan vinden op de tweede gemiddeld lijn, de eerste gemiddelde lijn bevindt zich nog onder de tweede.

 28. j.klopper says:

  rising wedge in de daggrafiek nu ook.

 29. Jan says:

  ennnnnnnn pivot 10850
  Voila

 30. string says:

  Falling Wedge in de 5′ AEX/CFD…staat op uitbreken…zou de handel boven 499.81 moeten tillen…

 31. Jan says:

  deze ochtend gratis voorgezegd allemaal, nu weer zelf doen 😉
  (upperdepup voorlopig, lekker doorgaan met overdrijven en shorters uitroken??)

 32. Jos says:

  GJ je haalt de 465 als een berekening van een extensie, ook is de 465 nu onderkant dalend kanaal weekgrafiek ook weer grappig.
  Even een sigaartje roken 🙂

 33. Moneymaker says:

  AEX lijkt er nu niet bepaald zin in te hebben om verder te dalen! Het is Zo goed als zeker dat er vnv wordt tegengestemd… kees de kort verwacht bij een “nee” een flinke klap op de Europese beurzen vanwege de onzekerheid nadien….tja wat is wijsheid wat is wijsheid…..

  1. Jos says:

   Je wil zo graag profiteren van omhoog……omlaag……. of niks……………………..wie zal het zeggen Kees de Kort?

  2. Hoekstra says:

   12:45-13:00 AEX bijna 1,5 punt lager:
   blijkbaar toch wel daalzin

 34. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde MM,
  Met betrekking tot uwen worsteling van 12.50 uur…wil ik u graag wijzen…op het gegeven dat die wijsheid u reeds om 10.33 uur is aangereikt…vorig week ging u even de keuken in voor een appeltaart…. een ideetje… 🙂
  GRS Geert-Jan

 35. string says:

  De Falling Wedge van 11:43…is vernaggeld…dus weer naar het zuiden…

 36. Jos says:

  Nou het gapje is wel dicht waarvan akte.

 37. Gerrie says:

  Goedemiddag,

  Je zou er tureluurs van worden hoe sommigen continu koersen voorspellen en aanpassen. Ik volg de meester, en heeft mij vandaag wederom geen windeieren gelegd. Bedankt Geert-Jan.

 38. Jos says:

  Die shorters worden vandaag weer lekker uitgerookt……………is het niet Gerrie 🙂
  Inmiddels de belangrijke 469.

 39. Jos says:

  Oeps de 496.

 40. Gerrie says:

  Ja Jos,

  Er word wat uitgerookt op een dag> getuigt van kracht las ik ergens.

 41. Jan says:

  Wat ruik ik? Rooklucht? …..

  Stil hier trouwens

 42. Jos says:

  Je zweetvoeten denk ik 🙂

 43. detita444 says:

  Gelukkig neemt Jos zo’n 30% en Jan zo’n 24% van de posts voor zijn rekening. 😉

 44. Jos says:

  Fred vroeger deed jij dat samen met MM wat is er gebeurd je bent zo rustig.

 45. Vrijbuiter says:

  https://www.youtube.com/watch?v=RL_R8qXEJ8Q

  Niets mis met gerookte vis ..

  Nu weer pijltje op ’30 naar 501+
  Op basis daggrafiek laatste stuiptrekkingen voor definitieve vistrek naar warmer (lees zuidelijker) water

  1. miked says:

   die stuiptrekking kan ook nog wel iets hoger hoor..

   1. Vrijbuiter says:

    ?
    (hoorde er bij mij nog achter te staan; niets is zeker)

 46. Jan says:

  Beetje stoer aan het doen Jos? Als je me nou eens bedankt dat ik het allemaal voorgekauwd heb voor je vandaag…. maar nee

  1. Jos says:

   Sorry Jan ik lees je “serieuze” stukjes nooit dat moet je toch wel genoeg zeggen is het niet.
   Of wil je nu zeggen dat je vandaag de koers weer exact hebt voorspeld bijna 95% goed 🙂
   Fijne avond Jan

 47. Jan says:

  haha geloof ik niet. Die stukjes van jou, nee daar maak ik allemaal notities van voor in het grote ‘Jos ‘beurs trading naslagwerk’ 🙂

 48. Roland says:

  Goedemiddag
  klopt vandaag mooi allemaal.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=174&v=-Fju4UajL7g
  groet

 49. Putin says:

  Totaal 61 posts waarvan 18 inhoudsloos van vriend Jos. Oh, wacht dat is de hele backbone van deze chat. Vandaar dat het getolereerd wordt. Lachwekkend weer.

  1. Jos says:

   He daar is onze Rus weer……………………..waar was je al die tijd…………………….zat je nog te wachten op de 542 🙂
   Over lachwekkend gesproken.

 50. Putin says:

  Hai Jos ! Hai ! Hoe gaat het ?
  Zijn er nog ergens nr’s ? Anders verifieer het even bij de heer Nikken. Of was het nou toch een pr ? Muhahaha

 51. Putin says:

  Kijk nou uit Jos. Straks krijg je een gele kaart en kun je al die brandende vragen die je iedere dag hebt niet stellen.

 52. Peter says:

  Het gaat eens een keer anders dan dat de meester (lees GJN) heeft aangegeven te verwachten en de knuppel is meteen weer in het hoenderhok. Men vliegt elkaar weer in de veren. En ik nog denken dat het zowaar zo goed ging in het nieuwe jaar 🙂

  Maar goed, we dalen dus (nog) niet af naar 493,50 en verder zie ik. In tegenstelling tot de neergelegde verwachting zoeken we toch weer de bovenkant op. Het lijkt mij overigens niet meer dan een korte opvlieger.
  Gelukkig is de stop-loss voor mijn shorts (ja, ook ik zat natuurlijk short) netjes afgegaan tijdens mijn bezoek aan de tandarts.

  @GJN: zou je misschien je blik op de huidige situatie met ons willen delen? Een soort van extra middageditie?

 53. Geert-Jan Nikken says:

  Succes vanavond bij de stemming…tot morgen…
  GRS Geert-Jan

 54. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Peter,
  Uiteraard…volgens mij is de stijging vanochtend onder 501 stukgelopen…en is dat in de middag weer gebeurd…het is wat volatiel…maar ja…staan ook aan de vooravond van een stemming…welke zijn gelijke niet kent in de geschiedenis…niet zo vreemd dus…dat het wat beweegt…we gaan het zien…tot morgen…
  GRS Geert-Jan

  1. Peter says:

   Dank u wel! We gaan het zien idd. Zo rond half 10 wordt de finale stemming verwacht. Fijne avond.

 55. Moneymaker says:

  Morgen door 501

  1. miked says:

   hoe weet gij dat zo zeker glazen bolleke zeker…

 56. Putin says:

  507 opzoeken voor terugtest….en breken voor 542

  1. Jos says:

   Hi Hi Hi…………….is het je geluks getal die 542 🙂

   1. miked says:

    hmm 5+4+2=11 moet niet gekker worden

 57. detita444 says:

  Allen een prettige Brexit gewenst voor vanavond.

  PS Jos, zit je in de overuren vanavond? Je bent er nog zo laat 😉

  1. Jos says:

   Fred klopt het was een vermakelijk dagje of beter gezegd guitig morgen de Brexit stuiptrekking.
   Morgen beetje uitslapen.

 58. detita444 says:

  Ahhhh, morgen late dienst na de overuren.

 59. Moneymaker says:

  Dikke overshoot en dan sell the News! Wordt een guitig dagje morgen ;-)))

  1. miked says:

   hmmm de wens is de vader van de gedachte…

 60. Gerrie says:

  @ Miked,

  Laagste stand gelijk aan begin 2009. Maart 2009 bodem beurzen, dus nog ff dan volgens deze wijsheid.

 61. Jan says:

  per saldo doorstijgen tot (en met?) vrijdag, misschien maandag nog

 62. detita444 says:

  Was het maar zo simpel Gerrie 😉

 63. detita444 says:

  Iedereen geschrokken en weg nu? 😉

 64. string says:

  Bang voor wat er komen gaat…

  Mooie avond…

Laat een reactie achter