AEX: Lekker Hoor

Alles wat Goed is komt Hard en Snel. Aldus een stelregel uit “de Dikke Nikken”. Afgelopen maandag werden drie trendlijnen als respectievelijke ijkpunten voor de AEX vermeld. Voor de vaste lezer van deze column moet het laagste punt van gisteren een waar feest der herkenning zijn geweest.

AEX-IntraDagGrafiek

AEX-IntraDagGrafiek

En dan nu: Op naar de Top, op naar 473. In de eerste column van deze week werd de verwachting uitgesproken dat de AEX bij de start van deze week op zoek zou gaan naar een hogere bodem. Anders verwoord, het was maandag nog te vroeg om koersen boven 473 te verwachten.  Twee handelssessies later is het complete lijstje met afgegeven richtpunten afgevinkt zodat het tijd is om nieuwe magneet- en ijkpunten voor de AEX te definiëren. De veerkracht welke de graadmeter, onder aanvoering van positieve divergentie, reeds heeft laten zien vanaf het koersdoel 455 doet vermoeden dat de volgende oriëntatiepunten hoger moeten liggen. Zoals eerder besproken wist Heintje Davids ook niet van ophouden. Dit impliceert een eerste aantrekkingszone rond 465. Wat zijn de volgende punten?

In de columns van deze week zijn twee weerstanden aangehaald. Deze lagen op respectievelijk 468 en 471. Dezelfde niveaus kennen na het aantikken van de zone 455 nu een aantrekkingskracht. Boven deze niveaus volgt uiteraard de overbekende 473. Of de AEX ver komt en hoever zij gaat komen ligt weer in handen van de RSI. In bovenstaande grafiek is duidelijk zichtbaar dat deze leidende indicator in het verval van de laatste dagen niet in de buurt is geweest van de OB-lijn. In de verwachte sterkere opening van vandaag moet zij echter wel een duidelijke stap richting de OB-lijn zetten en later gedurende de sessie of later deze week tot boven de signaallijn klimmen. De verwachting luidt overigens dat dit gaat gebeuren. Echter wel een slotopmerking, na het aantikken van ijkpunt 455 is de ondertoon van deze column weer wat positiever maar de visie luidt wel onveranderd dat het te vroeg is om op korte termijn al koersen boven 473 te verwachten. Waarvan Akte!

Aanstaande maandag verzorgt TradeIdee wederom een interessant en leerzaam webinar. Alexander Sassen en Geert-Jan Nikken bespreken de samenhang tussen het huidige Centrale Bank Beleid en de TA van de markten. Lees meer en schrijf in:

TradeIdee Webinar: Centrale Bank Beleid en TA, Een Gouden Combinatie!

AEX-DagGrafiek

AEX-DagGrafiek

AEX-WeekGrafiek

AEX-WeekGrafiek

 

Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3